SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"2019 Hedefimiz Yeni Bir Şire ve Buğday Pazarı"

0
Güncellendi - 2018-12-31 16:30:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası, 2018 yılının son meclis toplantısı Meclis Başkanı Erdoğan Ünal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MTB Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, son 6 ayda Malatya'dan 47 bin 500 ton ihracatının gerçekleştirildiğini söyledi.

2019’da tahmini bütçenin 3 milyon 200 bin TL olacağını ifade eden Özcan, kayısı ihracat rakamlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. 2018 yılın son 6 ayına bakıldığında yaklaşık 47 bin 500 ton ihracatın gerçekleştirildiğini ifade eden Özcan, 12 aylık ihracat rakamlarının ise önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. Özcan, ayrıca son 6 aylık dönemde kayısı çekirdeğinde ise yaklaşık 8 bin tonluk bir ihracat yapıldığını belirtti.

Göreve geldikten sonra uzun zamanlardır yasal olarak tebliği yapılan kuru kayısı lisanslı depoculuk projesini hızlıca hayata geçirmek için ciddi bir efor kaydettiklerini belirten Özcan, “İnşallah 2019 yılının Mart ayı içerisinde proje tarafımıza teslim edildikten sonrada hızlı bir şekilde projenin ihale aşamasına getirilmesi için de çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Yine 2018’de en önemli sorunlardan birisinin de kükürt sorunu olduğunu dile getiren Özcan, bu kapsamda kayısı da yaşanan kükürt sorunu nedeniyle kayısı yetiştiricilerine uygulanan cezaların sektörel bazda ciddi sıkıntılar yaşattığını söyledi. Sorunun çözümü adına yaptıkları girişimler ile Tarım ve Orman Bakanlığının cezai müeyyidelerin hafifletilmesi adına yasal düzenlemelerin yapılması için konuyu TBMM’ye gönderildiğini ve önümüzdeki günlerde de bu sorunun çözüleceğini kaydetti.

Borsa olarak 2019 yılı hedefleri ve çalışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özcan, “Yeni yıldan beklentilerimiz ve çalışmalarımızın başında lisanslı depoculuk ile ilgili çalışmalar geliyor. Bunun yanı sıra Yeni Şire pazarı ve yeni Buğday Pazarı ile ilgili de ciddi beklentilerimiz var. Bunları da projelendirip hayata geçirmek için de 2019 yılının bu açından da bizim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile de çalışmalarımız sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın en son Malatya ziyaretinde bunu ifade etti. Yeni bir Şire ve Buğday Pazarı 2019’daki en büyük hedefimiz” şeklinde konuştu.

Özcan, yine geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladıkları çuval darasında 200 gram olan sınırı 100 grama düşürdüklerini de hatırlatarak uygulamanın 1 Ocak itibariyle yürürlüğe gireceğini söyledi. Tarımla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özcan, yeni yılın tüm Malatyalılar ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

iha 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı esnaf (5 yıl önce)
    Sayın Ramazan Özcan beyefendi Ben de Şire pazarında iş yeri olan Borsanıza kayıtlı bir üyenizim sizinle ilk tanışmamız borsa seçimleri yaklaştığında destegimizi almak için iş yerime geldiğinizde sizi tanıdım ve tanıştım size Eğer başkan seçilirseniz kayısı ve şire pazarı için ne yapacağınızı sordum bir çok şey saydınız ben de size bir şartla oy vereceğimi söyledim şiire pazarının buradan taşınması şartıyla şire pazarın hali malumunuz şehrin göbeğine sıkışmış durumda trafikten bahsetmek bile istemiyorum Şire pazarının ne girişi belli ne çıkışı belli mal alım satımı pazarın içinde başıboşların eline düşmüş durumda vicdanlı esnaf hakkıyla fiyatıyla alacak esnaf başıboşların korkusundan pazarda alışveriş yapamıyor bugün hal binasına gitsek bir çuval patates alsak çıkışta bagajındaki bir çuval patatesin faturası sorulmakta orada iş yeri sahibi olmayan hiç kimse 1 kg mal alıp satamamakta ve hal binasının bir girişi birde çıkışı bulunmakta gel gör ki Şire pazarına bakarsak kimin mal aldığı kimin mal sattığı belli değil her şeyi kayıtdışı ve ortada çok çirkin bir manzara bulunmakta mal alım satım meydanı açısından, gel gelelim şire pazarına taşınmasına ortada hala bir proje yok sadece projenin lafı dönmekte onun dışında hiçbir icraat yok burası kesin olarak nerede yapılıcak kaç adet dükkan olacak dükkanlar kaç tip olacak kaç metre kare olacak dükkan maliyetleri ne kadar olacak Esnaf bunu hangi şartlarda hangi şekilde ödeme yaparak satın alacak,eski dükkanlara ne olacak bunların hepsi soru işareti, kayısı hakkında konuşan çok kayısının şu sorunu var bu sorunu var diyen de çok ,köylü hakkını alamıyor diyen de çok ,bunlar habire konuşuluyor ortada çözüm yok benim korkum zaten iklim değişikliğinden çiftçiye gereken desteğin verilmemesinden ihracatçıların yok o satmasın ben satıyım diyerek Habire fiyat kırıp bir fiyat birliği Oluşturmayıp köylünün malını hiç etmesinden dolayı Kayısı para etmiyor böylede olunca Kayısı ağaçları köylü tarafından kesiliyor yada toplanmıyor, siz kayısıyı nasıl iyi bir yere getirebiliriz diye konuşurken kayısı üretimi zaten bitecek ve kayısı hakkında konuşacak bir şey bulamıyacaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısının sorunlarını çok net özetlemişsiniz teşşekürler hemşehrim
    0
    0
    Yanıtla