SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

20'den Fazla Ürüne Coğrafi Tescil Girişimi

0
Güncellendi - 2018-03-03 00:55:25
20'den Fazla Ürüne Coğrafi Tescil Girişimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın doğal ürünleri ve yemek kültürü zenginliğine sahip çıkılarak tanıtımının yapılması amacıyla Vali Kaban başkanlığında Valilik makamında toplantı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı, yetkilileri, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Yeşilyurt, Pütürge ilçe Belediye Başkanları, Bilim Sanayi Teknoloji Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, TSO, Ticaret Borsası ve Malatya Lokantacılar Odası temsilcileri ile diğer yetkili ve uzmanların katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kaban, “Coğrafi İşaretin ekonomize olma, ekonomik değer oluşturma anlamına geldiğini belirterek, ilimizin Coğrafi İşaret alabileceği ürünlerin zenginliğine değinerek, bu ürünlerin tescil edilmesi halinde hem ürünlerin hem ilimizin tanıtımına, hem de ekonomiye katkı sunulacaktır.”

Geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından “Coğrafi İşaret Çalıştayı” düzenlenmiş Çalıştay sonrası Arapgir Mor Reyhanı ile Yeşilyurt Dalbastı Kirazı’na Coğrafi tescil belgesi verilmişti.

Toplantıda; Battalgazi, Yeşilyurt, Arapgir, Pütürge ilçelerinin ürünlerinden (Kareli Çarşaftan Tiritli Dolma Köfteye, Tarhana Çorbasından, Dut Pestiline, Susuz Kavundan, Banazı Karası Üzümüne) oluşan 20’den fazla tescil edilecek ürünler için Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Pütürge, Belediye Başkanlıkları, Mayatya TSO, Malatya Ticaret Borsası ve Malatya Lokantacılar Odası girişimde bulunacak.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet Balkış (6 yıl önce)
    DOĞANŞEHİR elması ve fasulyesi nerde ? Neden bu listede yer almamış acaba. Doğanşehir'li yetkililer her ikisinin ruhuna da fatiha mı okudular acaba ? Yoksa her ikisi de yeterince iyi ya da ünlü değiller mi...?
    0
    0
    Yanıtla
  • ALPEREN (6 yıl önce)
    Ben Hekimhanlıyım Hocamız Armudu bizde de yetişiyor gerçekten eşi benzeri olmayan bir meyve.20 yıldır Almanyada yaşıyorum Almanya dünyanın her yerinden meyve getiriyor. Her türlü meyveyi gördüm ama Hocamız armudunu hiç görmedim.İnanın Kasıdan dahi bize özgü bir meyve.
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (6 yıl önce)
    Darendenin doğal ürünleri ve yemek kültürü Türkiye de bilinirlik derecesi çok yüksekken bu konuda adının geçmemesi çok ilginç!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Her İlçenin,bütün neyi varsa,belediyesi,esnaf odalari,ziraat odası,Tarm müdürlükleri,Halk eğitimi bir araya gelip ortak hareket etmeli yoksa, Malatya Coğrafyası bir iki ilçe veya kasabadan oluşmuyor yapacaksanız araştırıp yapın...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem SARI (6 yıl önce)
    Güzel bir girişim.Ancak hani Akçadağ'ın Hocamız Armudu niye yok.Sayın başkan Ali KAZGAN'a hatırlatırız. Hatta Akçadağ armudu üniversitemiz tarafından'' Endemik Tür ''olarak kayıt altına alınıp korunabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (6 yıl önce)
    Malatya'ya özgü ürünlerin tescillenmesi çok güzel bir olay emeği geçen herkese teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla