Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, “Kayısıyı artık 4-5 dolara satmak istemiyoruz. Kayısıyı endüstriyel sanayide değerlendirip kilosunu 10,15, 20 dolarlara çıkartmak istiyoruz” dedi. Balin, Malatya’nın önemli sorunlarını bu dönemde çözülmesi gerektiğini de söyleyerek, “Son dönemde Organize Sanayi Bölgesi’nden il merkezine gelirken hakikaten 1 saatlik yol sürüyor. Bunu İstanbul’da yaşıyorduk, artık Malatya’da bunu yaşıyoruz. Kuzey Çevreyolu ile ilgili ciddi gelişmeler olmadı. 10 yıldır bir çevreyolumuzu açamadık” ifadesini kaydetti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri Yeni Malatya Gazetesi’ni ziyaret ettiler.
Ziyarette açıklamalarda bulunan MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, “MÜSİAD Şubesi olarak her hafta görsel ve yazılı medyayı ziyaret etme kararı aldık. Amacımız; istişarelerde bulunmak, Malatya’ya neler yapabiliriz, Malatya’nın ekonomisini, sanayisini nasıl geliştirebiliriz konularında görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Malatya’nın ortak paydasına olacak projeleri birlikte değerlendirmek istiyoruz” dedi.
MÜSİAD Şube Başkanı Balin, “Son 20 yıldır Malatya’da bakanımız olmamıştı, Malatya halkı ve sivil toplum kuruluşları, Malatyalı bir bakının olmasını istiyordu. Bu doğru bir istekti. Çünkü seçimlerde Malatya, AK Parti’yi destekleyen ilk 3’de bulunan bir şehirdi. Bunun karşılığında da Malatya’da bir bakan olması gerekiyordu. Ancak 64. hükümette Malatya milletvekilimiz Bülent Tüfenkçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapacak. Bu görevin öncelikle şahsına, Türkiye’ye ve Malatya’ya hayırlar getirmesini diliyorum. Bizim açımızdan önemli bir bakanlık. Malatya'daki kayısı yatırımları açısında daha kolay, ancak şimdiye kadar yapamadığımız projeleri inşallah birlikte yaparız. Özellikle lisanslı depoculuk ile ilgili olarak farklı uygulamalar vardı. Bunlar bu bakanlığın uhdesindeydi. Bundan sonra hem sivil toplum kuruluşları ve hem de Malatya medyası olarak projeler hazırlayıp kendilerine götürürsek önemli gelişmeler sağlarız. Bakanlığın hayırlı olmasını diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Balin, “Malatya'nın 2023 yılında 3 milyar dolar ihracat yapması gerekiyor. Böyle bir kapasitesi var. Bunu yapabilmesi içinde birinci öncelik 50 bin çiftçimizin uğraştığı bir kayısımız var. Kayısıyı artık 4-5 dolara satmak istemiyoruz. Kayısıyı endüstriyel sanayide değerlendirip kilosunu 10,15, 20 dolarlara çıkartmak istiyoruz. Bunun önüne açacak projeleri geliştirmeliyiz” diye konuştu.
Malatya 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapısının tamamlanması gerektiğini de belirten Balin, “3. Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısı hızlandırılmalı ve yeni sanayicilerin önü açılmalı. Son dönemde Organize Sanayi Bölgesi’nden il merkezine gelirken hakikaten 1 saatlik yol sürüyor. Bunu İstanbul’da yaşıyorduk, artık Malatya’da bunu yaşıyoruz. Kuzey Çevreyolu ile ilgili ciddi gelişmeler olmadı. 10 yıldır bir çevreyolumuzu açamadık. Buna benzer projelerin çok hızlı bir şekilde çözüm bulması için sivil toplum kuruluşları ve yerel medya birlikte hareket etmeli." dedi.