SON DAKİKA
SON DEPREMLER

35 Bin Tavuk da Bu Çiftlikte Telef Oldu

0
Güncellendi - 2021-08-01 16:56:03
35 Bin Tavuk da Bu Çiftlikte Telef Oldu
A- A+ PAYLAŞ

ELEKTRİK SORUNU TAVUKÇULARI VURMAYA DEVAM EDİYOR..  Akçadağ ilçesinde geçtiğimiz günlerde elektrik sorununun yol açtığı havasızlıktan dolayı bir çiftlikteki 35 bin tavuğun telef olmasından sonra, şimdi de Yazıhan ilçesinde elektrik voltajının düşük gelmesinden dolayı havalandırma sisteminin çalışmadığı tavuk çiftliğinde 35 bin tavuk kaybı yaşandı.

ddialara göre, Yazıhan ilçesi Sinan Mahallesi'nde Yavuz Günaydın’a ait tavuk çiftliğinde 35 bin tavuk, havalandırma sisteminin çalışmaması nedeniyle telef oldu. Tavuk çiftliği sahibi Günaydın, elektrik voltajının düşük gelmesinden dolayı havalandırma sisteminin çalışmadığını ve düşük voltajdan dolayı jeneratörün devreye girmediğini belirterek, elektrik dağıtım şirketini suçladı. Telef olan tavukları imha etmek üzere kamyonla taşıyan Günaydın, 450 bin TL zararı bulunduğunu ve durumu yargıya taşıyacağını söyledi.

“Bir bölgede günde 2-3 defa elektrik kesilmez”

Bölgede sıklıkla elektrik kesintisi yaşandığını belirten Günaydın, “Yazıhan Sinanlı Mahallesi’nde tavuk çiftliğini açtım ve çalıştırmaktayım. 35 bin kadar tavuğumuz gece voltaj düşüklüğü yaşanmasından dolayı kümesimizdeki fanlar devreye girmiyor ve bundan dolayı içerideki hayvanlarımızın tamamı telef oluyor. Yaklaşık 450 bin TL zararımız var. Buradaki tek sorumlu ve suçlu dağıtım şirketidir. Hatların eski ve bakımsız olmasından dolayı sık sık elektrik kesintileri yaşamaktaydık. Bir gün başımıza böyle bir iş gelecekti. En sonunda oldu ve ciddi anlamda zarara uğramış durumdayız. Jandarma ekiplerimiz geldiler, tutanaklarını tuttular. Biz de pazartesi günü savcılığa giderek gerekli suç duyurusunda bulunacağız. Suçlu şirket, bir bölgede günde 2-3 defa elektrik kesilmez. Elektrik sürekli kesilmez. Havalandırma sistemimiz çalışmadığı için hayvanlarımız telef oldu. Voltaj düşüklüğünden dolayı jeneratörümüz devreye girmiyor, elektrik var gibi hissedip fan devreye girmiyor ve içerideki hayvanlarımızın tamamı telef oluyor” dedi.

Daha önce de Akçadağ'da yaşandı

Geçtiğimiz günlerde de, Akçadağ ilçesi Şeyhler Mahallesi’nde Nebi Çal’a ait tavuk çiftliğinde yaşanan ani elektrik kesintileri sonrası jeneratör arızası yaşanmıştı. Çal’a ait çiftlikte elektrik kesintisinden dolayı havalandırma sistemi çalışmayınca, hava almakta güçlük çeken 42 bin tavuktan, yaklaşık 35 bini sıcak havanın etkisiyle telef olmuştu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Is yeri kuruyorsaniz elektrik kurumuna guvenmeyin mutlaka jenaretor ve gunes enerjisi kurun zararinizi elektrik kurumundan Alamasiniz masraf etmeyin gecmis olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • halil gür (2 yıl önce)
    bostanbaşında yıllardır yaşanan elektrik kesintileri de artık gına getirdi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Elektrik kesintilerinden doğan ZARARI elektrik dağıtım şirketi ödemelidir. İnsanların bir çok elektrikli, beyaz eşyası bilgisayarı v.b elektrikli alet edevatı zarar görüyor. Sadece para toplamayı biliyorlar,elektirik kesmeyi biliyorlar, biraz da yatırım yapın ki daha iyi hizmet alalım.Özelleşince daha iyi hizmet alacaktık ,hizmet gözler önünde.
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (2 yıl önce)
    Elektrik dağıtım şirketi hasılat toplamaya şahin, hizmet ve yatırımda karga. Benimde o bölgede bahçemdeki sondaj pompam dört senede üç defa yandı. O bölgede sık sık elektrik ve elektrikten kaynaklanan bölgeye içme suyu sağlayan su pompalarının çalışmaması nedeniyle su kesintileri yaşanmakta. İdarecilere göre ise memleket ne ala(güzel)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bu elektrik kesintisi veya zayif elektrik konusu tavuk çiftliklerini oldukça zarara uğratmakta. Çiftçiler mutlaka çare bulmalilar.bu bir degil beş değil.zarar büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (2 yıl önce)
    meraktan soruyorum bu tavuklar nasil bi alanda yasiyoki o hava onlara bi gun yetmiyor ayrica dusuk voltaj elektrik kesintisi jenaretor arizasi vs gibi seyler onceden dusunulmeli yazik etmisin istedin kadar yargiya tasi olumlu bi sonuc cikmaz gibi sorumsuzluk var gibi kendi dusuncem gecmis olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bir hafta önce elektrik kesildi asansörde kaldim bulunduğum yerde kimse yoktu telefon çekmiyordu yarım saat sonra sesimi duyurarak kurtulabildim,yine elektrik kesintisinden dolayı bilgisayarım bozuldu ,bazen 24 saat içerisinde dakikalık onlarca defa elektrik kesiliyor, elektrik kesintisinden dolayı oluşan zararları elektirik dağıtım şirketleri vatandaşa ödemelidir.
    0
    0
    Yanıtla