SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evini Kaçak Sigara İmalathanesine Çevirmiş

A- A+ PAYLAŞ

TARİHİ ESER VE GÜMRÜK KAÇAĞI TELEFON ELE GEÇİRİLDİ..  Malatya’da piyasaya kaçak sigara süren bir kişinin evine KOM Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda  şahsın evine kurduğu düzenekle makineyle kaçak sigara üretimi yaptığı tespit edildi.  

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, piyasaya içi tütün doldurulmuş makaron süren bir kişiyi takibe aldı. Şahsın sürekli evinden paketlerle sigarayı çıkartıp piyasada sattığını belirleyen KOM Şubesi ekipleri, mahkeme kararı ile şahsın evine  operasyon düzenledi. 

Operasyonda evde arama yapan KOM Şubesi ekipleri, evin bir odasının sigara üretim merkezine çevrildiğini gördü.  Odaya yerleştirilen sigara dolum makinesi ile kaçak sigara üretildiği tespit edildi.  

KOM ekipleri, evden   1 adet sigara dolum makinası, 1 adet kompresör,  6 bin 20 adet içi tütün doldurulmuş makaron,  800 adet boş makaron, 2 bin 340 adet gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı, 1,5 kilogram kıyılmış tütün ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. 

DİĞER OPERASYONLAR

Bu arada KOM Şubesi tarafından yapılan iki ayrı operasyonda da gümrük kaçağı cep telefonu ile tarihi eser ele geçti.

Batı illerine giden bir otobüste yapılan aramada, emanet verilen bir kutu içerisinde 5 adet gümrük kaçağı cep telefonu bulundu ve otobüs sorumlusu F.E.'nin 'bilgi veren' olarak ifadesi alındı.

Bir başka operasyon ise, sosyal medya üzerinden tarihi eser görüntüleri paylaşan C.B. adlı şahsa yönelik olarak gerçekleştirildi. Şahsın evinde yapılan aramada, 19 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen metal objeler (sikke vs.) bulundu, şahıs hakkında 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet' suçlamasıyla işlem yapıldı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • irfan (3 yıl önce)
    bunu yapanlar tahminim savaş mağduru suriyeli kardeşlerimizdir niçin kimlik açıklanmıyor bunlar her işi yapıyorlar kanun kural tanımıyorlar
    0
    0
    Yanıtla