SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Malatya İçin Çok Önemli Bir Merkez"

A- A+ PAYLAŞ

2 BİN DÖNÜM ALANA KURULUYOR.. Özel Harekat Bölge Müdürlüğünün yapılacağı alanda Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı, Özel Harekat Bölge Müdürü İsmail Köroğlu incelemelerde bulundular. Gruba AKP İl Başkanı İhsan Koca ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları eşlik etti.

Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği merkez Bulgurlu Köyü sınırlarındaki Özel Harekat Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde altyapı, yol ve alan düzenleme çalışmaları kapsamında Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı tarafından bölgede 5 milyon metreküp hafriyat çalışması gerçekleştirildi.

Özel Harekat Bölgesinin tepelik bir bölge olduğunu belirten Yol ve Altyapı Daire Başkanı Mehmet Mert, “Burada yaklaşık 5 milyon metreküp hafriyat çalışması gerçekleştirdik.  7 adet poligon yapımı tamamlandı poligon sayısını 10’a tamamlayacağız” dedi.

-“3-4 bin Özel Harekatçı Malatya’ya yerleşecek”

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren yaptığı konuşmada, “ Özel Harekat Merkezimize bağlı 2 bin dönüm alan üzerinde olan bu alan Özel Harekatın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya hitap eden bölge müdürlüğü kurulmak için faaliyete başlandı. Özel Harekat Bölge Müdürlüğüne atanan İsmail Köroğlu Büyükşehir Belediyemizin ve Valiliğimizin destekleriyle altyapı çalışmalarını yaklaşık bir 50 milyon TL’lik masraf gerektiren birçok işi emekleriyle halletti. Sayın Valimizin ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok büyük katkıları olmuştur. Gerekli alt yapı çalışmaları sonuçlanmış, bu ay içinde büyük ihtimalle ihalesi yapılıp inşaatına başlanacak. Tahminlerimize göre de bitiminden hemen sonrada buraya Özel harekatın 3-4 bin personeli buraya gelecek. Bu hem Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki terörle mücadeleye büyük katkısı olacak ve gelen arkadaşlarımız Malatya’da yaşayacak. Mali anlamda da Malatya’ya çok büyük katkıları olacağı kanaatindeyim. Ayrıca bu hem teşkilatımıza, hem de bölgeye çok büyük bir güç kazandıracak.” dedi.

-“Burası Malatya için ikinci bir Şoför Okulu olacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yaklaşık 4 bin personel buraya gelmesi burada yetişecek olması, bu sirkülasyonun sürekli devam edecek olması, Malatya’da ikamet edecek olması, Malatya’nın deyimi ile Malatya’ya ikinci bir şoför okulu olması hem Malatya’nın ticari hayatı, kültürel ve sosyal hayatı anlamında da önemli bir kazanım elde edeceğine inanıyorum. Bölge güvenliği ve Malatya’mızın güvenliği acısından da önemli bir merkez olması hasabiyle önemli bir merkez olacağı inancındayım. Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanlığımız ve Fen İşleri Daire Başkanlığımızın burada yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 5 milyon metreküp hafriyat çalışması yapıldı. Poligonların yapımı, Altyapı, çevre düzenleme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili olarak Yol ve Altyapı Daire Başkanlığımız gayretli çalışmalar yürüttüler bu çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca 5 yıldızlı bir Polis Evi yapımı içinde gerekli dokümantasyon çalışmaları tamamlandı. İnşallah en kısa süre içerisinde emniyet güçlerimize yakışan, yaraşan bir Polis Evi projesini planladık. Bu yatırımın Malatya’mıza gelmesinde emeği geçen başta Sayın Bakanımıza, Valimize, Emniyet Genel Müdürümüze, İçişleri Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

-“Bölge merkezleri arasında alt yapısı en hazır il Malatya oldu”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, “Özel Harekâtın son yapılanması ile beraber Türkiye’de oluşturulacak bölge başkanlıklarında Malatya ilk planda. Malatya’da gerek Özel Harekât Bölge Müdürlüğümüzün, Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalar ile en hazır ilin Malatya olduğu görülüyordu ve göze çarpıyordu. Türkiye’de 4 ilde ilk etapta çalışmalar başlatıldı. Bölge merkezleri için ilk ihale Malatya’da yapılacak. Bu ihale Ramazan Bayramı sonrasında bitmiş olacak. Sayın Bakanımız ve TOKİ Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler de Özel Harekat Polis Merkezi inşaat ihalesi Ramazan Bayramı sonrasında bitmiş olacak. Burası güzel bir fiziki mekana kavuşmuş olacak. Terörle mücadelede yeni konsepte Malatya’nın hem bir üs olması hem burada görev yapan arkadaşlarımızın rahat ortamda lojistiklerini sağlanması ve eğitimlerinin yapmaları için biraz önce incelememiz sırasında gördük ki atış poligonlarının büyük bölümü tamamlanmış, gazinoların yapımı tamamlanmış. Hazırlık bakımından Malatya bir adım önde. Hem Malatya ekonomisine hem Türkiye’nin terörle mücadelesi noktasında yaptığı mücadeleye katkı sunacağına inanıyorum. Buradaki çalışmalarda emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize, İl Emniyet Müdürümüze ve diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

-“Burası Malatya için çok önemli bir merkez haline gelecek”

Malatya Valisi Aydın Baruş ise, “2 bin dönümün üzerinde olan bir alan ve şu anda da etrafı emniyete alınmış bir alan. 2 bin dönümlük alanda kısa süre içerisinde ihalesi yapılacak olan 4 ana bina ile yaklaşık 2 yıldan beri başlayan alt yapı çalışmaları ile birlikte Emniyetimize çok güzel bir tesis kazandırmış olacağız. Özel Harekat Müdürlüğü bölge açısından çok büyük öneme sahip. Önemli sayıda Özel Harekat personeli burada eğitim alacak ve bölgeye hitap edecek çok önemli bir merkez olacak. Malatya içinde çok önemli bir yatırım. Malatya’nın birliğine katkı bulunabilecek bir tesis olacak. Ana binaların ihalelerinden önce burada Büyükşehir Belediyemizin çok güzel çalışmaları oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Burası eğim durumu çok yüksek olan bir araziydi. Burada gerekli tesviye çalışmalarının yapılması gerekiyordu. Bu noktada çok önemli hafriyat çalışmaları gerçekleştirildi. Hafriyat alınan yerlerde güzel poligonlar inşa edildi. Şuana kadar örnek nitelikte 7 adet poligon yapıldı, 2 adet de yapılacak, toplam da 9 adet poligon olacak. Yol çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından devam ettiriliyor. Bu alanda çok fazla fidan yoktu, Orman İşletme Müdürlüğümüz burada 150 binin üzerinde fidan dikti. Belki bir 10-15 yıl sonra burası orman haline gelecek. Tüm eksiklikler tamamlandıktan sonra burası Malatya için çok önemli bir merkez haline gelecek, terörle mücadelede Türkiye’ni gücüne güç katacak. Burada eğitim alacak kardeşlerimiz teröre aman vermeyecek, göz açtırmayacak. Burada merkezi idare, valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz ile güzel bir işbirliği sağlandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza minnetlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • SERHAT MESEOGLU (2 yıl önce)
    Ülkemıze malatyamıza hayırlı olsun Rabbım Askerımızın Polısımızın eksıklıgını vermesın emegı gecenlerden basta özel harekat daire baskanı İSMAİL KÖROĞLU abimize polis memuru ceyhun kardesımıze ve tum emegı gecenlerden rabbım razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM İÇİN (2 yıl önce)
    Şimdiden önlem alınması gereken daha doğrusu yapılması gerekenlerin ŞİMDİDEN alt yapıları hazırlanması gereken işlerin artık zamanı geldi demek. BUNLAR ne mi ? 1-K U Z E Y Ç E V R E yolu acilen bitirilmeli. 2-Trafik zaten allak bullak olmuş ACİLEN HAFİF RAYLI SİSTEM e geçilmeli. (O zaman Şehrin görüntüsünü bozan TRAMBÜS direkleri de kalkınca şehrin girişi daha güzel bir görünüme kavuşacak) 3-İSTASYON kavşağı başta olmak üzere ALT ve ÜST KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR yapılmalı. 4-SİVİL havaalanı yapılmalı (Malatya halkı başka illerde uçağa binmemeli)
    0
    0
    Yanıtla
  • Server (2 yıl önce)
    Bir üniversitenin açılmasından daha çok katkı verir şehrin ekonomisine. Gelen 3 4 bin memur şehrin ekonomisine adeta nefes olur. Emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bolge müdürlükleri buyuksehir malatya ya alinmali diye boşuna demiyoruz... karayollari, DSİ, orman hepsi gelse 100 bin memur işçi demek
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Vay anasını ben de üç beş bin kişilik fabrika açılacak sandım.. tüfenkçinin ufkunu bakanlığı döneminde gördük malesef.. kendi döneminde mail geliyor dezenfektancı bayanla ilgili ama kendinin haberi bile yok.. neden? Hakim değil bakanlığına çünkü.. amaaaaaa müstehaktır Malatya’ya..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Bu şehrin üretimini artıracak projelere imza atın..boş işlerle uğraşmaya devam edin böyle..burası çokemelli
    0
    0
    Yanıtla
  • ruşen uçar (2 yıl önce)
    şehit özél harekat nurettin ademoglu ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun varolsunlar.emegı geçenlere teşekurederim..
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Evet malatya için bir kazanım ama keşke bir istihdam yaratacak yer olsaydı da malatyamızın işsiz gençleri faydalanabilseydi demeden alamıyor insan kendini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunlara bişey deme abartı geliyor, kendi karınları cepleri tok herkesi öyle zannediyor. Millet bas bas bağırıyor iş yok aş yok diye ama dönüp bakmıyorlar bile.Biri çimentosunu satıyor diğeri yönetime girmiş kırtasiyesini satıyor. 17 gün evde cebimizde bir kuruş ekmek paramız yok, çoluk çocuğumuzun yüzüne bakamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet 44 (2 yıl önce)
    Rahmetli özalın eseri özel harekat ülkemizin gururu malatya ya üs yapılması büyük kazanım hem maddi hemde manevi anlam da Allah devlete zeval vermesin bütün güvenlik güçlerimizin tırnağına taş degdirmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (2 yıl önce)Mehmet 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey aynen katılıyorum. Keşke mevcut iktidar döneminde " Şoför okulu " diye bilinen ulaştırma alayı taşınırken sahip çıkıp göndermeseydik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa BULUT (2 yıl önce)
    Malatya nın neresine yapılıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulgurlu koyunun ust tarafindaki tepeye yapiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    İşiniz gücünüz rast gelsin tabancanizdan ses gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (2 yıl önce)
    Emeği Geçenlerin Ellerine Sağlık,Malatya İçin Bir Değer,Bir Katkıdır.
    0
    0
    Yanıtla