SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Şeker Tarihi Rekorlara İmza Atıyor"

0
Güncellendi - 2021-05-04 16:05:18
A- A+ PAYLAŞ

"ESKİDEN TEKEL, SÜMER İŞÇİLERİ MAAŞ ALINCA MALATYA BAYRAM EDERDİ.." CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek, geçtiğimiz günlerde 22. Genel Kurulunu gerçekleştiren Şeker İş Sendikası yöneticileri ve işçilerle bir araya geldiler.

Fabrika tarihinin rekor üretimi gerçekleştirildi

Şeker İş Sendikası Başkanı Nuri Murat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şeker İş Sendikası olarak bizleri her zaman destekleyen, en sıkıntılı dönemlerimizde yanımızda olan CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ve İl Örgütüne teşekkürlerimizi sunuyorum. Malatya Şeker Fabrikası 2020-2021 kampanyasını çok başarılı bir şekilde tamamladı. Fabrika kurulduğu tarihten beri en iyi ve en başarılı kampanya dönemini gerçekleştirdi. Yaklaşık 550 bin ton pancar işleyerek 68 Bin ton şeker, 180 bin ton küspe, 26 bin ton melas elde etti. Bu fabrikanın kurulduğu günden itibaren rekor. Çok özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Pandemi döneminde üretimi durdurmadan çalışıldı. Bu yıl için de 550 bin ton pancar işlemek istiyoruz. Fabrikamız bölgemize ekonomik ve istihdam açısından büyük bir katma değer yaratıyor .Genel müdürlük yeni yatırımlar yapıyor. Fabrikamız Malatya’ya ve bölgeye daha uzun yıllar hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

"Fabrikalar, bankalar, kamu kurumları çalışırken tam kapanmadan söz edemeyiz"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise; “ 22. Genel Kurulun ardından göreve gelen Şeker İş Başkanımız ve yönetimini tebrik ediyoruz. Pandemi döneminin zorluklarını hep beraber yaşıyoruz. Ancak, tam kapanmada işçileri ayrı tutuyorlar. Fabrikalarda işçiler çalışıyor. Korona sanki işçilere bulaşmıyormuş gibi, emekçiler çalışmaya devam ediyor. Tam kapanmayı destekliyoruz, ancak bu uygulama tam kapanma değil. Fabrikalar, bankalar, kamu kurumları çalışırken tam kapanmadan söz edemeyiz. Fakir fukara 10 kişiyle kendi cenazesini kaldıramazken, iktidar üyeleri binlerce kişiyle cenazelere katılıp, kongrelerini gerçekleştirdiler. İşçilerin tam kapanmada çalışmayıp maaşlarının tam almasından yanayız. Ücretsiz izne çıkarılan işçilerin, çay ve simit parası bile etmeyen bir para almaları doğru değil. Biz kısa çalışma ödeneğinin 3 ay değil, pandemi sonuna kadar uzatılmasını savunuyoruz. Emeğin kutsallığına inanıyoruz. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükü kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

"Üretim olmadan Türkiye zenginleşmez"

“Malatya’da eskiden Tekel, Sümerbank vardı.” diyen Veli Ağbaba, “ Aramızdaki genç işçi arkadaşlar belki o fabrikaları hatırlamazlar. İşçiler, Sümerbank’tan, Şeker’den, Tekel’den emekli olunca çocuklarının düğün parasını bir kenara bırakırdı, sonra kendine bir ev alırdı. Bugün bunu yapmak çok zor.2008 de değişen yasayla emekli bağlama oranı değişti. Aslında işçilerin en önemli hakkı ellerinden alındı. İşçinin ev alması artık mümkün değil. Avrupa’da çalışanlar emekli olunca dünyayı geziyor. Biz de bu hayal. Sümerbank’ta binlerce kişi çalışıyordu, şimdi AVM oldu. Üretim yok, tüketim var. Üretim olmadan Türkiye zenginleşmez. TEKEL işçileri, Sümer işçileri maaş alınca Malatya bayram ederdi. Devlet üretmez diye bir bahane buldular. Oysa Dünya’da pek çok ülkede üretimi destekliyor, üretimin içinde yer alıyor. Hepinizin eline sağlık. Fabrika müdüründen, genel müdürüne, sendika başkanımızdan tüm emek verenlere bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Malatya Şeker Fabrikası sizlerin sayesinde tarihi rekorlara imza atıyor. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Düşünceli Kayısı Tanesi (3 yıl önce)
    Sevgili dostlar, üretmek kesinlikle zamanımızın tek çaresi. Fakat üretirken kaç tane fayda sağladığımız da çok önemli. Bakın devlet eliyle desteklenmiş üretim örneklerini ele alalım. Mesela güney kore’nin meşhur iki teknoloji üreticisi markası.. 2005 yılında ikisinin toplamı 500 milyar dolar iken, kore hükümetinin desteği ile bugün iki marka da trilyon dolarlık değere ulaştılar. Sayın hemşerilerim, şeker üretelim evet ama bugün bu üretim rakamları şeker özelinde zaten olmak zorunda. E peki ne üreteceğiz? Tabiki de “akıl” içeren, dijital varlığını geniş kitlelere kabul ettirmiş, günlük hayata dahil olan bir ürünü piyasaya sürmeliyiz. Eskiye öykünüp tarihin tozlu sayfalarında debelenmek ancak vakit kaybından başka birşey getirmez. Dersimizi alıp önümüze bakmalıyız. Yarın Çin’den yola çıkıp, gözümüzün önünde, tarlalarımızın üzerinden geçip londra’ya gidecek ticaret trenlerine, bakar ve ancak izleriz. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    Kalkınmanın yegane yolu üretim, üretim, üretim
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Tam kapanma bizim gibi günü birlik ekmeğini temin etmeye çalışanlara yapıldı, 4 gündür evime ekmek alamıyorum. Ama abartı değilmi.Aziz mübarek gün Allaha havale ediyorum sizi..Sayın ağbaba yormayın kendinizi ,canınıza yazık, bu insanlar ne ektiyse onu biçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Sayın vekilim, başta siz olmasaydınız, sizin gibi duyarlı birkaç dernek ve bir avuç duyarlı Malatyalı olmasaydı, şu an o fabrikanın yerine AVM veya rezidanslar dikilmişti çoktan. Vurgunu da vurmuştu birileri. Demekki bir işletme istenirse zarar da kâr da edebiliyormuş. Sahip çıkan herkese sonsuz teşekkürler. Selamlar
    0
    0
    Yanıtla