SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pütürge Depremi, 1.5 Yıl Önceki Depremin Artçısı'

0
Güncellendi - 2021-05-09 20:40:52
'Pütürge Depremi, 1.5 Yıl Önceki Depremin Artçısı'
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan, 7 Mayıs Cuma günü gecesi saat 23.18'de Pütürge'de (Kökpınar Köyü merkezli) meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin geçen yılki (Sivrice 6.8) depremin artçısı olduğunu söyledi.

Twitter hesabından "Pütürge'de yeni ve büyük bir depremin habercisi mi?" sorusunu gündeme getiren ve yöre halkında korku yaratan 4.2 büyüklüğündeki depremin, geçen yılki depremin (24 Ocak 2020, 6.8 büyüklüğünde) artçısı olduğunu belirterek, "Ardından büyük deprem beklemiyorum" dedi.

Prof. Naci Görür, "Bunlar, DAF'ın Pütürge Kolunun rahatlaması ile ilgili"

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür ise, 4.0 olarak belirttiği Pütürge - Kökpınar depreminden sonra, Çayköy, Balpınarı ve Balkaya'da küçük artçıların oluştuğuna dikkat çekerek. "Bunlar, Doğu Anadolu Fayı (DAF)'ın Elazığ depreminden sonra Pütürge Kolunun rahatlaması ile ilgilidir. Dikkatli olunması gereken yer Çelikhan-Erkenek-Türkoğlu hattıdır"

Depremi Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü önce 4.2 olarak açıklamış, sonra 4 olarak düzeltmiş, AFAD ise 3.9 olduğunu duyurmuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • battalgazi44 (2 yıl önce)
    İnşAllah öyledir ama uzmanlar Çelikhan, Erkenek ve Türkoğlu faylarına dikkat çekip, büyük bir deprem için uyarıyorlar. Allah cümlemizi tabi afet ve salgınlardan muhafaza buyursun İnşAllah ( amin)
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    Bir gün gelip pütürgede insanların hangi şartlarda kaldığını ahırlarda çadırda konteyner de 15 aydir böyle yaşadıklarınıda ilk sayfaya versende bütün türkiye gürse ne iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah yardımcınız olsun ,bunu siyasilere yani herşeyi güllük gülistanlık gösterenlere söylemelisiniz...Onlar ney nerde nasıl inanın çok iyi biliyorlar. Çimento sırası size gelmemiştir. Malum gaz beton bulunmaz bursa kumaşı bi bunlarda var.
    0
    0
    Yanıtla