SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Saldırı Anını Kameralar Böyle Kaydetti..

0
Güncellendi - 2021-05-23 18:14:06
Saldırı Anını Kameralar Böyle Kaydetti..
A- A+ PAYLAŞ

VALİLİK: ŞÜPHELİ TUTUKLANDI.. İL BAŞKANINDAN AKP'YE SUÇLAMA.. AĞBABA'DAN KINAMA.. İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, Pazar günü sabaha karşı İyi Parti Malatya İl Başkanlığı'nın bulunduğu binaya yapılan saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, saldırganın "AKP'li bir sarhoş" olduğunu öne sürerek, olaydan AKP iktidarını sorumlu tuttu. Bu arada, akşama doğru Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayın şüphelisinin mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin bir açıklama yapan İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirterek, "Gereğini millet yapacaktır" dedi.

Ne olmuştu?

Pazar günü sabaha karşı 03.15 sıralarında, İyi Parti İl Başkanlığı’nın da bulunduğu, üzerinde İyi Parti görsellerinin yer aldığı giriş kapısı ve camları bir saldırgan tarafından tahrip edildi. İş merkezinin güvenlik kamerasının yanı sıra bir vatandaşın da cep telefonuyla görüntülerini kaydettiği saldırının faili  kısa sürede yakalandı.

Elindeki sopayla, Pazar günü sabaha karşı, 03.15'de, İyi Parti Malatya İl Başkanlığı'nın bulunduğu Kavaklıbağ Mahallesi Leblebici Sokak'taki iş merkezinin önüne gelen saldırgan, elindeki sopayla İyi Parti'nin  yanı sıra AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Avukat Muhammed Yalçınkaya'nın ortak olduğu hukuk bürosu ile bir TV kanalının  tabela ve görsellerinin üzerinde yer aldığı bina girişindeki camları kırdı.

Camları kırarken,  “Bu mahallede terörist olamaz, olamaz lan” diye bağırdığı öne sürülen saldırgan yaya olarak Çevre Yolu Adliye Kavşağı'na doğru uzaklaştı.

Gürültü üzerine çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdiler. Saldırıya uğrayan yerin İyi Parti İl Merkezi’nin bulunduğu bina olduğu anlaşılınca, bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi.

Adının Vahap Ş. olduğu ve poliste birçok suçtan kaydının olduğu öğrenilen saldırgan, Taştepe Mahallesi yönüne yürürken, polis ekipleri tarafından yakalandı ve olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti.

İyi Parti Malatya İl Başkanı Sarıbaş saldırıdan AKP'yi sorumlu tuttu

Saldırıdan sonra sosyal medya hesabından olayla ilgili bir açıklama yapan İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, açıklamasında sert bir dil ve üslup kullandı; saldırıdan AKP iktidarının sorumlu olduğunu savundu.

3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP Malatya Milletvekili seçilen ve daha sonra AKP'den istifa eden İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu saldırılar bizleri yıldıramaz. Akp'nin sarhoş ve ayyaşları ile ugraşacak zamanımız yoktur. Ancak bu eylemlerin sorumlusunun iktidar olduğunun farkındayız. Gereğini millet yapacaktır"

Ağbaba'dan'dan kınama mesajı: "Bu saldırı, Cumhuriyet İttifakı'na yönelik tehdit dilinin sonucudur"

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da İyi Parti Malatya İl Başkanlığı'nın bulunduğu binaya yapılan saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı.

Mesajında, söz konusu saldırının, Cumhur İttifakı'nın hedef gösteren tehdit dilinin sonucunda yaşanan bir provokasyon olduğunu öne süren Ağbaba, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı'nın hedef gösteren, siyasete ayar vermek için kullandığı tehdit dili yeni provokasyonlara ve saldırılara ortam hazırlıyor. Sabaha karşı İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı binasına yapılan alçakça saldırıyı kınıyor,geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum".

Valilik açıklaması: Şüpheli tutuklandı

Bu arada, Pazar günü saat 17.34'de Valilik tarafından basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, olayın failinin yakalanarak tutuklandığı bildirildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"23.05.2021 tarihinde saat 03.10 sıralarında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü haber merkezi tarafından, İyi Parti Malatya İl Başkanlığının da içerisinde bulunduğu iş merkezinin giriş katının camlarının bir şahıs tarafından kırıldığı bilgisi alınması üzerine, güvenlik ekipleri tarafından olay mahallinde yapılan çalışmalar ve elde edilen kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde;

Olayı gerçekleştiren şahsın V.Ş. isimli kişi olduğu tespit edilmiş olup şüpheli şahıs saat 03.25 sıralarında yakalanarak Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmış ve sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • kadir (2 yıl önce)
    ak partinin sorunu bu partisinden milletvekilliği yapmış kişi dönüp garip bir tabirle ak partili sarhoş diyebiliyor. seçmene düşen artık siyasetten umudu kesmek galiba...
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Aferin Akp şimdi seni milletvekili yapar :D ALLAH akıl fikir versin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Adini koydular bakin arkadaslar sarhos insan sizar kalir yerinde bu is yapacagi isi iyi biliyor sopayla camlari kiriyor kendine zarar gelmesin diye yazik bu gidisle ulkemiz 1980 yillarindaki olaylara gidiyor yapmayin siyasilere bir sey olmaz olan vatandasa olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Hemen, sorumlu AK partidir diyip hedef göstermek de o sarhosun yaptığından aşağı kalır bir davranış değildir. AK parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine kurulmuş bir ittifaktan kimse bir şey beklemesin. Adamların ülke için hiçbir projesi, fikri yok. Varsa yoksa Erdoğan gitsin. Mümkün değil ama birgün basaracak olsalar Sonu Ittihat ve terakki gibi olacak. Hani önde gelenlerine soruyorlar ' ' Sonunda Abdulhamit'i devirdiniz, peki şimdi ne olacak?'' diye. Adamlar '' Biz sadece Abdulhamit'i devirmeye odaklandık, sonrası için bir planımız yoktu.'' diyorlar. Eee Sonrası herkesçe malum. Allah böylesi ittifaklardan bu ülkeyi korusun. Yağan yağmurda beraber ıslanmaya devam etmeyi nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Partinin kapısında yatıp kalktın vekil oldun Senin mevkin makamın olsun da hangi partiden olursa olsun Neyin yılgınlığından bahsediyorsun Adamı sarhoş ayyaş diye lanse ediyorsun ya siz kendi içinizde bile neyin ne olduğunu tartışamıyırsunuz Ortaklarınızı inkar ediyorsunuz Genel başkanınız bu devletin cumhurbaşkanı na çok iğrenç sözler ediyor hemen ardından sanki bile isteye olayları provake edercesine Rize ye gidiyor Burda ise dengesizin biri cam çerçeve kırıyor sarhoş ayyaş AKP li diyorsun ayrımcı ve şiddet dilini kim kullanıyor aynaya bakın Zaten editör yayınlamaz olsun bu bizim editör ile çekişmemiz yeni bir şey değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (2 yıl önce)
    Malatya AK parti , MHP başka hangi partiler varsa bütün il başkanları olayı kınamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Birisi sizin gibi dusunmedimi hemen terörist vatan haini deyin saldırın bu durum ülkemiz adına gerçekten üzücü 12 Eylül'de lise yi yeni bitirmiş birisi olarak söylüyorum o gün bizi sağcı ,solcu olarak böldüler mahalleler bölünmüştü kurtarılmış mahalleler vardı aynı köyde çocukluğum gençliğim birlikte geçen iki arkadaştan birimiz sağcı birimiz solcu olmuştuk şimdi o günleri hatırlayıp gülüyoruz lütfen birbirimize saygı gösterelim insanlar aynı düşünmek zorunda değillerdir o arkadaş empati yapsın birileri de değnekle kendi partisine saldırırsa ülkede ne olur işte terör o zaman başlar güvenlik güçleri ülkemizdeki barışı huzuru bozmak isteyen zorbalara kim olursa olsunlar gereğini yapmali ve adalete sevk etmelidirler.bu ve benzeri kişiler yüce Türk yargısı karşısında gerekli cezaya carptirilmalidirlar.
    0
    0
    Yanıtla