SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Şeker, Türkiye 1.liğinin Gururunu Yaşıyor

0
Güncellendi - 2021-06-08 19:40:24
Malatya Şeker, Türkiye 1.liğinin Gururunu Yaşıyor
A- A+ PAYLAŞ

1 milyon 73 bin ton şeker üreterek planlı üretime geçildikten sonraki tüm zamanların üretim rekorunu kıran Türkşeker, 2020-2021 üretim dönemi raporlarının ve 2021-2022 üretim dönemi planlarının değerlendirildiği toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantıda birincilik ödülünü Malatya Şeker Fabrikası aldı. Tarihi bir rekora imza atan Malatya Şeker Fabrikasının Müdürü Suat Altun, büyük bir gurur yaşadıklarını ve fabrikayı daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Geleneksel olarak her yıl fabrikalar buluşması yapan Türkşeker’in 2021 Fabrikalar Buluşması’nın mottosu ’Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar’ oldu. Toplantı sonrası 2020/2021 üretim döneminde dereceye giren fabrikalara ödül verildi. Dokuz farklı kritere göre yapılan performans değerlendirmesi sonucunda Malatya Şeker Fabrikası en çok pancar işleyeni şeker üreten ve en iyi üretim yapan fabrika oldu.

Kurulduğu günden bu yana en yüksek pancarı işleyerek tarihi rekor kıran Malatya Şeker Fabrikası'nda, 545 bin 500 ton net pancar işlenerek karşılığında 68 bin ton kristal şeker üretimi gerçekleşti. Yan ürün olarak 26 bin 110 ton melas 173 bin ton yaş Küspe üretilerek ülke ekonomisine 500 milyon lira katma değer sağlandı.

Altun, Türkiye birinciliğini değerlendirdi

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, bu üstün başarı için çalışanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Malatya Şeker Fabrikası’nın ilk kez birinci olduğunu ifade etti.

Altun, “3-4 Haziran tarihleri arasında yapılan fabrika müdürleri buluşmasında yeni dönem yeni yöntemler ışığında yapılan değerlendirmeler fabrikamız 9 kategoride en iyi değerlere ulaştı ve 15 şeker fabrikası içerisinde üretim ve hububatta birinci seçildi. Bundan dolayı ben başta çalışanlarımıza, Şeker İş sendikasına, çözüm ortaklarımıza çok teşekkür ederim. Birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmada herkesin emeği var. Malatya Şeker Fabrikası ilk kez birinci oldu. Çiftçilerimiz ve çalışanlarımızın katkılarıyla biz bu yıl ödüle layık görüldük. 2021 üretim yılı içinde bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 580 bin ton kotamız var, 470 bin ton pancar işlemeyi, bu hedefimizin karşılığında 63 bin ton civarında şeker üretmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a pancar taban fiyatına yaptığı destekten dolayı teşekkür eden Altun, “Çiftçilerimiz, sanayimiz adına çok teşekkür ederiz. Taban fiyat pancara ilgide en önde gelen unsurlardan bir tanesi. Pancar taban fiyatı 230 liradan 300 liraya çıktığı günden beri yüksek bir talep bulunmakta” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 yıl önce)
    Maşallah, Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Fabrika zarar ediyor diye satmak isteyenlere bu haber kapak olsun. Başta fabrikamızın yönetim kadrosu olmak üzere tüm çalışanlarımızı ve üreticilerimizi tebrik eder daha büyük rekorları bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (3 yıl önce)
    şehrin göbeğinde fabrikamı olur küspe kokusundan kapımızı penceremizi açamıyoruz. yeşilyurt belediyesi duymuyor sesimizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürşad (3 yıl önce)
    Müdür Bey güzel söylemiş ama bu başarı da Fabrikanın ne kadar başarısı var ise Devlet Su İşlerinin de o kadar başarısı var DSİ'nin son yıllarda hizmete aldığı Boztepe Sulaması ve Kapikaya Sulaması sayesinde Fabrika bu 1. Liği aldı ama kimse söylememiş ben söyleyeyim bari
    0
    0
    Yanıtla
  • murat gülez (3 yıl önce)
    Başarı tesadüf değildir. Bu hususta değerli büyüğüm Suat Altun beyi ve emeği geçen tüm emekçi dostlarımı kutluyorum. Ellerinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • canmalatya (3 yıl önce)
    maşallah diyelim. bundan sonra kimse kapatmaya yeltenmez inşallah. küspe en iyi çifçinin elinde değerleniyor. makul fiyatlarla çiftçi yararlandırılmalı. ayrıca covid ile birlikte etil alkol'ün önemi ortaya çıktı. ondada üretim yapabilseler iyi olur. ham madde şeker üretimi esnasında ortaya çıkıyor zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)
    Tebrikler, Müdür bey ve bütün emekçilerin ellerine sağlık. Umarım en kısa sürede şehir dışında daha modern ve daha büyük bir fabrika daha kurarak şehrin işsiz nüfusunu da azaltırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    Birinci oldular ama şu küsbe işine bir türlü care bulamadılar yine her yeri koku sardı. Şu küsbeleri neden çiftçiye çok ucuz fiyattan vermezler yine kokutup çürütüp pis kokularla Malatya'ya çileli bir yaz daha geçirtecekler
    0
    0
    Yanıtla