SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güder Gezdirdi, 'Medya Kadir' Coştu!

0
Güncellendi - 2021-07-11 03:06:36
Güder Gezdirdi, 'Medya Kadir' Coştu!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bir araya geldiği basın mensuplarına belediye tarafından yapılan kentteki bazı yatırımları gezdirdi.

Üstü açık tur otobüsüyle gerçekleştirilen gezi sırasında Başkan Güder, belediye olarak yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Derme Deresi Islah Projesi'nde başlayan gezide Güder, Şehit Fevzi Mahallesi mevkisinde ıslah edilen dere kenarında yapılacak rekreasyon projesi hakkında da bilgi verdi.

Dere üzerinde HES de planlandığını kaydeden Güder, projede köprü, yeşil alanlar, oturma yerleri, yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, macera parkı, sosyal tesis, gölet, şelale ve açık hava tiyatrosunun yer alacağını söyledi.

Güder, mahallede deprem nedeniyle riskli alan ilan edilen bölgede de konut yapımının ihale edildiğini ve buraya 679 konut yapılacağını dile getirdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğünce Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi civarındaki 130 bin metrekare alana kurulu belediye ait tesiste süs bitkisi, ağaç, mevsimlik çiçek ve rulo çim üretimi yaptıklarını ve bu sayede yüzde 80'lik tasarruf sağladıklarını aktaran Güder, ilçe sınırlarındaki dezavantajlı 3 yerleşime kurdukları gençlik merkezlerinin çalışması hakkında da bilgi verdi.

Engelsiz Yaşam Merkezi, Yeşilçam Sosyal Tesisi ve Trafik Eğitim Parkı'nın da yapılan çalışmaları anlatan Güder, gezi kapsamında gittikleri İspendere İçmeleri hakkında da bilgi verdi.

Güder, 20 odalı otelin yapılacağı bölgede GES Projesi ile ısıtılacak suyun otele verileceğini aktararak, proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Gezi kapsamında TOKİ tarafından kırsal Bulutlu Mahallesi sakinlerinin taşınması için yapılan 28 köy konutu da gezildi.

Başkan Güder, belediye olarak Çevre Yolu altına ağırlıklı yatırım gerçekleştirdiklerini ve dezavantajlı mahallelere pozitif ayrımcılık yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, tur otobüsüyle yapılan gezi sırasında, Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, yerel medyanın renkli siması Kadir Değirmenci, oyun havalarına eşlik ederek geziye renk kattı.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Burak (2 yıl önce)
    Sayın başkan öyle otobüsle, yemekle fazla uğraşmanıza gerek yok. Keşke o basın mensuplarını alıp hemen belediyenizin karşısında bulunan Binbaşı Sokağa da bir ziyaret yapsaydınız. Sokağın halini belediyenin neler yapmadığını bir gösterseydiniz. Uzun zaman önce boş olduğu ve tehlike oluşturduğu için yıkılan evlerin enkazları olduğu yerde duruyor. (Deprem sebebi ile yıkılan binaları söylemiyorum.) Şimdi bu boş evlere bir yenisi daha eklendi sokağımızda onun da akıbetinin aynı olacağından eminim. Üstü yık enkaz yerinde kalsın.Velhasılı kelam önce burnunuzun dibindeki yerlere de bir baksanız daha iyi olur.Unutmayın yarın öbür gün seçim olduğu zaman yine kapımıza geleceksiniz.O zaman da biz size yapmadıklarınız ile ilgili bir gezi düzenleriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Yiyin,için,gezin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lila (2 yıl önce)
    Vasat bir ekibi var ve vizyonu dar! Battalgazi'ye hiçbir şey katmadı. Görüntü var icraat yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • KEREM (2 yıl önce)
    Fotoğrafta 'gazeteci' olduğu söylenen kişilere baktığımda, medya işine yakın bir sektörün içinde bulunan biri olarak, hepsini tanıyorum, bu adamların sahada herhangi bir haber takibi yaptıklarını görmedim. Ancak yemekli, eğlenceli toplantılarda siyasilerin, belediye başkanlarının yanında poz vermekten başka marifetlerini de duymadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)KEREM isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru söylüyorsun ye iç eğlen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Başkanın şanssızlığı Yeşilyurt kentin cazibe merkezi olmuş ne yapsa Battalgazi de fark edilmiyor, başkandan rica ediyorum eski tarım meslek Lisesi'nin arazisinde bulunan asırlık ağaçlar kuruyor,binalar bakımsız , eskiden bu alana o kadar bakımlı ve güzeldi ki malatyadan zaman geçirmeye ve gezmeye giderdik,işte bu alanın eski görünümüne kavuşturulması ve ağaçların bakımının yapılması,binaların tadilattan geçirilmesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla