SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölücülük Yapan Babamın Oğlu Olsa Düşmanım'

0
Güncellendi - 2021-08-05 19:14:08
'Bölücülük Yapan Babamın Oğlu Olsa Düşmanım'
A- A+ PAYLAŞ

TÜFENKCİ, ÇALIK VE KAHTALI'DAN AÇIKLAMALAR.. AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı, ildeki ziyaretlerini sürdürürken, ülke ve Malatya gündemine ilişkin açıklamalar yaptılar.

TÜFENKCİ AKÇADAĞ'DA..

Malatya’da ilçe ve mahalle gezilerine hız kesmeden devam eden AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları yerinde dinliyor. Son olarak Akçadağ ilçesini ziyaret eden Tüfenkci, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda da bulunan Tüfenkci, Türkiye’nin bir yandan kalkınma hamlesi gerçekleştirirken bir yandan da sel ve orman yangınları gibi olaylarla mücadele ettiğini söyledi.

Ege ve Akdeniz'de birçok ilde çıkan orman yangınları ile mücadelenin sürdüğünü ve birçoğunun kontrol altına alındığını ifade eden Tüfenkci, “Yangınlarla mücadele etmek kolay. Hizmet etmek, eser üretmek hükümetimiz ve AK Parti’nin işi. Zor olan yalan haberlerle fitne ile mücadele etmek. Hizmet etmekten çok bu yalan haberlerle mücadele etmekte zorlanıyoruz. Yangın ateşini söndürüyoruz, fitne ateşini söndürmekte zorlanıyoruz. Bu milletin dokusunu bozacak, dayanışma ruhunu zedeleyecek fitne ateşini söndürmek için de elimizden gelen gayreti hep beraber gösteriyoruz. Hem yerelde hem de merkezi hükümete gösteriyoruz. Fitne her yerde kol geziyor. Hizmetleri itibarsızlaştırma adına yapılanları görmemezlik adına insanları birbirine düşürme adına yalan üzerine yalan haberler üretiyorlar ama inşallah gerçekler karşısında yalancının mumu da yatsıya kadar yanıyor. Baktığımız zaman ormanlar üzerinden uçaklar üzerinden hesap yapanlar, esasında dertleri ne Gezi Parkı’nda ağaçtı ne de şimdi ağaçtı. Mesele insanlarımızın zihinlerini bulandırmak, kaos oluşturmak ve bu kaostan bizler nasıl faydalanırız onun derdine düşmek” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider önderliğinde AKP Hükümetinin gereken her şeyi yaptığını ifade eden Tüfenkci, “İhracatımız artıyor, bunu refah düzeyi de inşallah halkımıza ileriki aylarda yansıyacak” dedi.

Malatya’nın Türkiye’nin yıldız şehri olduğunu ve hedeflerinin ise dünyanın yıldız şehirleri arasına girmek olduğunu ifade den Tüfenkci, “Bu hizmetlere baktığımız zaman da biz Malatya’nın parlayan yıldız olacağına da inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Arslantepe Höyüğünün UNESCO’nun kalıcı miras listesine alındığını da anımsatan Tüfenkci, “Bu şehrimiz adına gurur verici emeği geçen arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Bu tescil esasında kolay bir tescil değil, bir mücadele gerekiyordu. Belediyenin bu işin içerisinde olması gerekiyordu o süreci başarıyla tamamladık.“ dedi.

Malatya’nın bir dünya yıldızı olmaması için hiçbir nedenin olmadığını da ifade eden Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her ilçemizde çevreye duyarlı arıtma tesisi yapıyoruz, kanalizasyonumuzla, alt yapımızla, tabiat parklarımızla, millet bahçelerimizle sanayimizle, Orduzu’da 5000 kişilik kapalı spor salonuyla havuzuyla birlikte faaliyete geçiriyoruz. 13 ilçemizin tamamında entegre devlet hastanemiz var Battalgazi’ye devlet hastanemizi yapıyoruz. Onkoloji Hastanemizi bitirdik, Karaciğer Enstitümünüz ile birlikte Kadın Doğum Hastanemiz, Çocuk Hastanemiz, Eğitim ve Araştırma Hastanemizde bütün ilçelerimizle alt yapımızla üst yapımızla biz burada varız. İkinci üniversiteyi Malatya’ya kazandırdık, başkanımızın emeği büyük Kızılay’a devredilen Vagon Fabrikası başkanım elini taşın altına koydu ve orayı da Malatya’ya kazandırdık. Malatya için Özel Harekat Daire Başkanlığı çok önemliydi. 100 milyonun üzerinde bir yatırımla oranın alt yapısı hazır hale getirildi. İlk defa Türkiye’de bölge Başkanlığı içerisinde Malatya’ya ihalesi yapıldı. Çalışmalar devam ediyor inşallah 3 bin 500’e yakın özel harekatçı polisimiz burada yetişecek. Malatya yıldız olmaya aday bir şehir. 6.bölge teşviklerinden faydalanılıyor. Malatya’ya arsa verdiğimizde bu teşvikler önemli. Baktığımız zaman organize sanayide fabrika fışkırıyor, yatırımcılar da sırada arsa tahsis etmeye hazır.”

Gerek Valilik gerekse Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya’yı huzur şehri yapmak için elinden gelen gayreti gösterdiğine de dikkat çeken Tüfenkci, “Eğer bir yerde huzursuzluk varsa sosyal entegrasyon yoksa orada yatırım da olmaz insanlarda gelmez insanlar mutluda olmaz insanlarımızın mutlu olması için bizim hizmet üretmemiz lazım. Huzuru sağlamamız lazım, insanlarımıza iş, aş temin etmemiz lazım. Adıyaman sınırına dayandığınızda büyük şehrin oraya yol yaptığını görüyoruz. Bu basit gelebilir ama bugünkü ekonomik şartlarda güzel ve maliyeti yüksek işler yapılıyor. Biz insanın olduğu her yerde insana AK Parti olarak hizmet etmek için varız” ifadelerini kullandı.

ÇALIK ARGUVAN'DA

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, Malatya’daki temasları kapsamında Arguvan ilçesini ziyaret ederek vatandaş, esnaf, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

İlçede esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, kendisine iletilen sorun ve istekleri dinledi. Vatandaşlarla çay içip, sohbet eden Çalık, Arguvan için yaptıkları ve bundan sonra yapacakları çalışmaları anlattı.

Milletvekili Çalık, ilçe ziyaretinde daha sonra muhtar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Çalık, gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi ile mücadelede aşının önemli olduğuna dikkat çekti.

“YOLUMUZ UZUN, TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz, yolumuz uzun” diyen Çalık, “Türkiye için, vatanımız için, devletimiz için bayrağımız için, ezanımız için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın o güçlü Türkiye’sinde sizlerin vermiş olduğu o güçlü destek ve yaptığınız dualarla emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“CİĞERLERİMİZİ YAKANLARIN CİĞERLERİ YANSIN”

Milletvekili Çalık, ülkenin bazı bölümlerinde yaşanan orman yangılarına ilişkin şunları söyledi:

“Şuan ciğerlerimizi yakıyorlar. Ormanlar yanıyor. Ormanların içerisinde hayvanlar, çiçekler yanıyor. Ağaçlarımız yanıyor, insanlarımız ölüyor. O yangınlara neden olanların, ciğerlerimizi yakanların ciğerleri yansın. Anne ve babalar ciğer acısının ne demek olduğunu bilirler. Bu çiçekler, ağaçlar, börtü böcekler, doğa olmazsa biz olmayız. Bütün imkânlarımızla yangınların söndürülmesi için mücadele ediyoruz.”

Yaşanan orman yangınlarını provoke ve manipüle edenlerin olduğunu dile getiren Çalık, “Biz, her şeye rağmen, ulusal ve uluslararası saldırılara rağmen ülkemizi en güçlü şekliyle sonuna kadar savunacağız. Türkiye’nin savunmasında en ön saflarda birlikte olacağız. Sizlerin varlığı ve desteği bizim için çok önemli” dedi.

“ARGUVAN’A ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK”

Milletvekili Çalık, Arguvan’a her alanda önemli hizmetler yaptıklarını kaydederek, yapılan, devam eden ve yapılacak olan çalışmaları şöyle anlattı: “Arguvan’a gençlik ve spor yatırımları kapsamında, sentetik çim yüzeyli futbol sahası ile açık halı saha ve sosyal tesis yaptık. İlçemize eğitimde; 8 derslikli Merkez İlköğretim Okulu’nu, 8 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu’nu, Eğmir Birol Akın İlköğretim Okulu’nu, Yazıbaşı İlköğretim Okulu’nu, Atmalılar İlköğretim Okulu’nu, Yukarı Sülmenli Şehit Tuncay Göksu İlköğretim Okulu’nu kazandırdık. Arguvan’a sağlık alanında Merkez Sağlık Ocağına ek bina yaptık. İlçemize; 4,5 milyon lira maliyetle 5 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve aynı binada bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun yapımı geçen yıl tamamlandı ve hizmet veriyor. Kültür ve turizm alanında Arguvan Eymir Mahallesinde Balıklı Göl Çevre düzenlemesini yaptık. Toplam proje uzunluğu 5,8 kilometre olan Arguvan çevreyolunu tek yol olarak yaptık ve hizmete açtık. Biz eğitimden sağlığa, ulaşımdan sulamaya kadar her alanda Arguvan’ımıza hizmet yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Biz Arguvan’ı yeniden inşa ediyoruz.“

“YONCALI BARAJI’NDAN EKONOMİYE 165 MİLYON TL KATKI SAĞLANACAK”

Çalık, Arguvan ilçesinde yapımı devam eden Yoncalı Barajın tamamlanması ile depolanacak olan 114 milyon metreküp su ile 174 bin 90 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacağını söyledi. Çalık, “Yoncalı Barajı’nı yerinde inceledik, Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, tüm ilgililere giderek, ‘Yoncalı’nın suyu vermesi, Arguvan’a yeşil Arguvan yapar’ dedik. Yoncalı Barajı’nın tamamlanması ile depolanacak olan 114 milyon metreküp suyla 174 bin 90 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Yoncalı Barajı’nda gövde dolgusu ve dolusavak imalatları tamamlandı. Bu yıl ön yüzü beton imalatlarının da tamamlanmasıyla barajın inşaatı bitirilmiş olacak. Bununla birlikte Yoncalı Sulaması kapsamında yapımı devam eden 9 bin 40 metre uzunluğundaki Yoncalı Sulaması İsale Tünelinde de çalışmalar devam ediyor. Bu yıl için ilk etapta 47 milyon TL ödenek ayrıldı. Barajın tamamlanması ile Arguvan ilçesinde Akören, Alhasuşağı, Armutlu, Asmaca, Aşağısülmenli, Bozan, Çavuş, Çevreli, Ermişli, Eymir, Gökağaç, Gümüşlü, Güngören, İsaköy, Karahöyük, Kızık, Kömürlük, Kuyudere, Morhamam, Tarlacık, Tatkınık, Yeniköy ve Yukarısürmenli arazileri suya kavuşacak ve yılda ekonomiye yıllık 165 Milyon TL katkı sağlayacak” diye konuştu.

“KÖMÜR ARAMA ÇALIŞMALARINA 4 MİLYON TL ÖDENEK”

Milletvekili Çalık, MTA tarafından Arguvan ilçesinde kömür aramaları çalışmaları için bu yıl 4 milyon TL ödenek ayrıldığını da belirtti. Arguvan ilçesinde FEDAŞ’ın 2021 yılında 4 milyon TL yatırımda bulunacağını da kaydeden Çalık, Hakverdi ve Dolaylı Mahallesinde depremzede vatandaşlar için yapılan konutları da yerinde inceledi. Çalık, Narmikan Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, bölgede 8 bin 330 dekar araziyi sulaması planlanan Aliağa Barajının son durumu ile vatandaşların içme suyu ile ilgili yaşadıkları sıkıntılarının çözülmesi için ilgililerle görüşmelerde bulundu.

Çalık’a Arguvan ilçe ziyaretinde AKP Malatya İl Başkan yardımcısı İsmail Hakkı Pekel, AKP Arguvan İlçe Koordinatörü Sedat Alpkıray, AKP Arguvan ilçe Başkanı Gazi Uşen ile MHP Arguvan İlçe Başkanı Hasan Kınık eşlik etti.

KAHTALI BATTALGAZİ'DE..

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, son dönemde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine oynanan oyunların arttığını ifade ederek “Herkes Cumhurbaşkanımıza hile ve tuzak kuruyor ama bu millet ona sahip çıkıyor, liderini kimseye yedirmiyor. Bundan sonra da kimseye yedirmeyecek” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cem Erdem, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partililer ile birlikte Fırat Mahallesi TOKİ 3. Bölge Konutlarında ikamet eden vatandaşlarla mahalle toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda mahalle sakinlerinden gelen sorun ve talepleri hassas bir şekilde dinleyen Kahtalı, sorunların çözümü noktasında gerekli mercilerle görüşerek talimatlar verdi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Burada konuşan Milletvekili Kahtalı, bölgenin sorunlarını öğrendiklerini ve bu sorunların çözümü noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Kahtalı, “Buraya sosyal ve ticari alanların kazandırılması gerekiyor. Bunun yanında ulaşımla ilgili bir takım sorunlar var. Bunların dışında bazı problemlerimiz daha var. Bunların giderilmesi için arkadaşlarımız notlarını aldılar, yapabileceğimiz ne varsa çözeceğiz. Battalgazi Belediye Başkanımız kendi çalışma alanı içerisinde olmamasına rağmen bu bölgedeki 32 parkın sağlıklaştırılmasını yapmış ve çocuklarımızın hizmetine sunmuş. Aydınlatma ile ilgili sorunlar varmış onlar çözülmüş. Geri kalan talepleri de yerine getireceğiz. Bunlar çözülmeyecek konular değil. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” dedi.

“MİLLET LİDERİNİ KİMSEYE YEDİRMİYOR”

Gündeme dair de açıklamalarda bulunan Kahtalı, ABD Başkanı Joe Biden’ın 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini hatırlattı, ülke üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Kahtalı, “2018 yılında ülkemize ekonomik yaptırım uyguladıklarında Biden dedi ki ‘Ben iktidara gelirsem Tayyip Erdoğan'ı devireceğim’ dedi. Tayyip Erdoğan'la senin ne derdin var? Senin gibi 4 tane başkan gelip gitti yine Tayyip Erdoğan'a bu millet sahip çıktı. Cumhuriyet tarihi 100 yıllık. Bunun 20 yıllık tarihini AKP kadroları idare etti. Vatandaşımız bundan önceki dönemleri çok iyi biliyor. İnanç ve düşünce özgürlüklerine getirilen kısıtlamaları bu millet çok iyi biliyor. Allah razı olsun bir lider çıktı, Allah rahmet etti, bu millet de destek verdi ve bizi bu günlere getirdi. Herkes ona hile kuruyor, tuzak kuruyor ama bu millet ona sahip çıkıyor, liderini kimseye yedirmiyor. Bundan sonra da kimseye yedirmeyecek” şeklinde konuştu.

“BÖLÜCÜLÜK YAPANLAR BABAMIN OĞLU DA OLSA BENİM DÜŞMANIM”

Türkiye’deki orman yangınları ile ilgili de konuşan Kahtalı, bir kez daha muhalefeti eleştirerek, “Ormanlarımızı yakıyorlar, bir insan nasıl böyle bir şeye tenezzül eder? O tabiatın içerisindeki börtü böceği ve kuşu yakacak nasıl bir alçak olabilir? Bizim muhalefet ormanları yakanlara bir şey söylemiyor ‘bizim dostlarımız’ diyor ‘biz onlarla beraber iktidara geleceğiz’ diyor. Yangını söndüren devlete de ‘neden uçak gelmedi, neden aracınız yok?’ diyor. Allah'tan kork, bir kere de bu yangınları çıkartanlara laf et. Edemez, çünkü adamlar ‘biz dostlarımızla iktidara geleceğiz’ diyorlar. Millet bu oynanan oyunların farkında, millet her şeyi görüyor ve biliyor. Biz, ‘bayrağım bir’ diyen ezanına sahip çıkan herkesle kardeşiz ama bölücülük yapanlar babamın da oğlu olsa benim düşmanım. Kimse bizi gaza getirmeye çalışmasın. Bu millet her zaman vatanın, ezanın ve bayrağının yanında olmuş bundan sonra da böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, bölgenin kaderini değiştirecek yatırımlar yapmak istediklerini dile getirerek,“Burada ticari alanların olmayışı ile ilgili sorunlar var. Bu konuda TOKİ burada ticari alanlar yapacağını bize söylemişti. Biz bölgeye önemli yatırımlar yapıyoruz mesela bunlardan en önemlisi Tabiat Parkı'na yapacağımız gençlik kampı. Burada bin kişi aynı anda kamp yapabilecek. Bu çok önemli bir şey. Mahalleye ve bölgeye değer katacak. Tabi ki mahallelerimizin ufak ve çözülebilecek problemleri var. Bunlar halledilir, önemli olan bizim bölgenin kaderini değiştirecek yatırımlar yapmamız” ifadelerine yer verdi.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci de, mahallenin problemlerini bildiklerini ifade ederek milletvekilleri ve belediye başkanlarının sorunların çözümü noktasında gerekli hassasiyeti gösterdiğini aktardı.

Fırat Mahallesi Muhtarı Nihat Biner ise, birçok sorun ve problemlerinin olduğunu, bu konuda da destek beklediklerini ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • mlx (2 yıl önce)
    Millet ne güzel dinliyor.dinlemeye ve uyumaya devam.iyi uykular.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasız (2 yıl önce)
    Maymun gözünü açtı. Bu laflarınızı kimse yemiyor artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    peki size bir yerde iş için yardım isteyenlere yardımcı olmayıp çevreniz ve nufuslu insanların tanıdıklarını bir işe yerleştirip sizden yardım isteyene yardım etmemekte bölücülüktür
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (2 yıl önce)
    kendinden olmayanı atamamak nedir ? kendinden olmayana ihale vermemek nedir? kendinden olmayan 90 lık kpss puanına karşılık 60 puan alan yandaşı atamak nedir? yargıda aynı suçu işleyen farklı görüştekine verilen ceza diğerine verilmeyen nedir ? Sahi BÖLÜCÜ nün TDK daki karşılığı nedir ..! Bölücülük sadece vatana ihanetle olmuyor sayın vekiller...
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Hergün bu kadar boş laf bulmak da bir marifet. "Bitaraf olmayan bertaraf olur" diyen biri vardı. Bu laf bölücülük değilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    YHT Sivas ta son bulmamali... YHT malatya kadar inmeli... yol yok vs anlamak yada kabullenmek istemiyoruz... o zaman malatya ya yapılan tüm yatirimlari gözden geçirin örneğin kayseri gibi olun... tüm yolları, gecitleri ve köprüleri 4x4 yapın... alt geçitleri de öyle...şu trambus sacmaligina son verin kaldırın raylı sisteme yol ortasından geçen artık.binaları 15 katli tek tip hale getirin 3 renkte boyattirin.. yapılan her site de otopark var deniyor. Mütahit yapmış 70 daire otopark 30 araçlık... uyanın biraz... kandırıyorlar her sitede her daireye 2 araçlık otopark yeri verilir. Kimse de o yere parketmez... sitelere yüzme havuzları da yapın mersin deki gibi... gidip aqua havuzlara 70 tl vermesin Kimse... 5 kişilik aile 5×7=35.. 30 yemek x5= 15 yani bir aile ortalama 500- 700 arasi havuza veriyor 1 günde... gidemedigi için veremiyor diyelim... yazacak çok şey var... şu malatya yi düzeltin artık geç kalındı bile...
    0
    0
    Yanıtla
  • yvz (2 yıl önce)
    Aynaya bakarak konuştular herhalde
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Gözlerim yasardi bu ulvi yoruma! „Akp yi sevmeyen türkiye yi sevmiyordur!“ „kendi secmenine millet,muhalefeti secene zillet diyen hangi dünya lideriydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (2 yıl önce)
    Sizlerden daha büyük bölücümü var ülkede. insanları birbirine düşürdünüz, sen kürtsün, sen çerkezsin, sen alevisin, sen sünnisin diye diye 10 parçaya böldünüz. sonrada kalkmış bu lafları sarf ediyorsunuz yazıklar olsun sizlere.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Bir sözü söyleyen önce inanmalı Kendisi kendine inanmayan başkasının inanasını bekleyemez Halk eski halk değil malatyanın yüzde 80 ni kimin ne olduğunu biliyor
    0
    0
    Yanıtla