SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7,8 Milyona Mal Olan Çilesiz Semt Pazarı Açıldı

0
Güncellendi - 2021-11-26 19:54:20
7,8 Milyona Mal Olan Çilesiz Semt Pazarı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ilçe sakinlerinin konforlu bir şekilde hizmet alabilmesi için kapalı ve modern bir görünüme sahip Çilesiz Kapalı Semt Pazar Yeri gerçekleştirilen törenle açıldı.

Yeşilyurt Belediyesi bu kapsamda gerçekleştirmiş olduğu vizyonlu projelerine Çilesiz Kapalı Semt Pazar Yeri’nin açılışını yaparak bir yenisini daha ekledi. Çilesiz Mahallesinde bulunan Çilesiz Pazar Yeri 4 bin 680 metrekare alana sahip. Çilesiz Mahallesi’nde Çilesiz Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen Açılış törenine eski Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP Malatya milletvekili Bülent Tüfenkçi AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya milletvekili Ahmet Çakır, AKP Malatya milletvekili Hakan Kahtalı Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Belediyesi Meclis Üyeleri, Malatya Seyyar Pazarcılar Odası Başakanı Muhtarlar Derneği Başkanı Çilesiz Mahalle Muhtarı, STK’ların başkanları, pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı.

“Hizmetlerimizle her yaştan insanımıza ulaşıyoruz”

Tüm çabalarının ilçe sakinlerinin modern standartlarda hizmet almasını sağlamak olduğunun altını çizen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak; ilçemize değer katan, tüm mahallelerimizin yaşam kalitesini artıran, her yaştan insanımızın faydalanabileceği hizmetler ve projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda tamamladığımız tesislerimizin açılışlarını da birer birer gerçekleştiriyoruz. Yeşilyurt İlçemizin böyle donanımlı ve modern bir Kapalı Semt Pazar alanına ihtiyacı vardı, bu ihtiyacı kısa sürede çözüme kavuşturduk hamdolsun. Kapalı pazar yerimiz 114 araçlık otopark alanıyla birlikte toplam 5 bin 946 metrekare alana sahip. Toplam maliyeti ise 7 milyon 867 bin Türk Lirası oldu. Kapalı pazar yerimizde esnafımız rahat bir şekilde ürünlerini sergilerken hemşerilerimizde huzur içerisinde alışverişlerini yapabilecekler. Bu vesileyle tüm esnafımıza hayırlı, bol ve bereketli kazançlar diliyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak pazaryerleri konusunda standartları yükseltmek ve vatandaşlarımıza daha konforlu, daha modern pazar alanları kazandırabilmek amacıyla uzun bir süredir yoğun çaba sarf ediyoruz. Pazar yeri projelerimizle birlikte farklı alanlardaki birçok projemizin hazırlık ve yapım süreçlerini de ayrıca sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Çınar, “Yeşilyurt’umuzu sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve spor alanlarında hak ettiği seviye ulaştırana kadar; gönül belediyeciliği ilkesiyle ve hizmet aşkıyla, durmak yok yola devam diyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sözlerimi sonlandırırken, Çilesiz Kapalı Semt Pazar Yerimizin mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Esnafımıza hayırlı işler, hemşerilerimize huzurlu alışverişler diliyorum. Programımıza teşrif eden siz kıymetli misafirlerimize şahsım ve belediyemiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, dedi.

“20 yıllık hizmet geleneğimizi sürdürüyoruz”

Milletvekili Tüfenkçi “Malatya’nın en güzel ve modern pazarını pazarcı esnafımızla buluşturan Mehmet Çınar, Başkanımıza herkesin huzurunda çok teşekkür ediyorum “dedi.

AKP olarak hizmet yarışını her dönem olduğu gibi sürdürdüklerini ifade eden Tüfenkçi gerçekleştirilen bu modern tesisin ilçemize ve şehrimize değer katacağını ve esnafımızın daha nezih ve güzel bir şekilde hizmet sunmasını sağlayacaktır. Dolayısıyla bu günkü gibi yağmurlu günlerde hem pazarcı esnafımızın hem de vatandaşımızın konforunu artıracak bu güzel pazar yeri baki bir hizmet ifa edecek. Çok değerli hemşerilerimiz AKP ailesi olarak bizler hizmet yarışmamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi önce siz hemşerilerimizle daha sonra kendi içimizde sağlayarak 20 yıllık hizmet geleneğimizi sürdürüyoruz. İnşallah yine önümüzdeki günlerde de yine güzel açılışlarda bir araya geleceğiz. Ben bu vesile ile bu güzel tesisimizin ilçemize ve şehrimize, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çilesiz mahallesine yakışan bir kapalı pazarın kazandırıldığını ifade eden AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık böyle donanımlı ve kapsamlı bir tesisin ilçemize ve şehrimize kazandırılmasına vesile olan Yeşilyurt Belediye başkanımız Mehmet Çınara çok teşekkür ediyorum.“Mübarek bir günde bu Cuma sabahında pazarcı esnafımızın rahatça işini yapacağı, mahalle sakinlerimiz ve buradan alışveriş yapacak hemşehrilerimizin de yağmurda, karda zor şartlarda rahatça alışverişlerini yapabilecekleri bir pazar yerini açıyoruz. Geçmişten bu güne bu mahallenin büyümesiyle pazar yerindeki gelişmelerin artık kapalı ve modern bir pazara dönüşme ihtiyacı ve bunun karşılığında belediyemizin yaptığı pazarı inşallah birlikte açacağız. Tüm ilçe belediyelerimiz güzel işlere imza atıyor. Yeşilyurt Belediyemiz en büyük ilçe olması hasebiyle bir bakıyorsunuz eğitimle ilgili diğer tarafta sağlıkla ilgili yaptığı işler, ilçenin ihtiyacı olan her türlü imkânları sağlıyor. Yeşilyurt Belediyemiz Yeşilyurt ilçemizi çok daha güzelleştiren, burada yaşayan insanlarımızın hayatını ne kadar kolaylaştırabilirsek çabasıyla tüm ekibiyle birlikte bu çalışmaları yürütüyor. Hamdolsun ki şehrimiz huzurlu. Sizlerin verdiği destek, şehri yönetenlerin içindeki uyumu ve şehrimizi daha da büyütmek adına yaptıkları gayretler hepimizin bereketi olarak ortaya çıkıyor. Bu pazarda tezgâhını açıp rızkının peşinde koşan pazarcı esnafımız başta olmak üzere pazarda alışverişini yapan tüm hemşehrilerimize yeni Semt Pazarımızın hayırlı olmasını diliyorum tekrardan Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programda konuşan AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediyesinin çok güzel projelere imza atığını belirterek her geçen gün Yeşilyurt’ta değer katığını söyledi. Ahmet Çakır, "Böyle modern bir tesisin ilçeye ve şehre kazandırmasına vesile olan Belediye Başakanımız Mehmet Çınar’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

AKP Milletvekili Hakan Kahtalı "Yeşilyurt Belediyemizi ve Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ı tebrik ediyorum" diyerek, Mehmet Çınar’ın çok başarılı işler gerçekleştirdiğini, Yeşilyurt Belediyesinin İlçenin vizyonuna uygun çok güzel projeler gerçekleştirdiğini belirtti.

MHP İl Başkanı Mesut Samanlı Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini, belirterek “Bizler her zaman devletimizin, milletimizin ve hükümetimizin yanındayız inşallah bu sıkıntılı günleri birlikte aşacağız dedi. Böyle güzel bir tesisin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen başata Yeşilyurt Belediye Başbakanımız Mehmet Çınar’a ve Yeşilyurt Belediyesine çok teşekkür ediyorum ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dualarla açılışı yapılan Çilesiz Kapalı Semt Pazar Yeri, protokolün pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet etmesiyle son buldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • HASAN (2 yıl önce)
    O kadar paraya Malatya'ya çok güzel bir istihdam alanı sağlanır, buradan da insanlar eş ve çocukları ile hayatlarını idame ettirirlerdi. Benim anlamadığım, bu harcamalarin denetimini yapan zatı muhteremler, bu nasıl bir para harcaması diye soramamışlar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (2 yıl önce)
    Adamına göre iş,birilerinin hanımlarına mekan açılmış.hem de nsaat adı altında para yine birilerinin cebine inmiş.vatandas gidip alışveriş yapmaz orada,ancak bazı kadınlar için iyi bir gün mekanı olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Pazara gidecek halimizmi kaldı bazı ürünlerde zamlar yüzde yüz elli çoğunda yüzde yüz günlük etiketler değişiyor soruyorum ne oldu diye döviz arttı diyorlar inanın bu durum döviz artışı ile açıklanamaz Allah karakışta fakirin dar gelirlinin yardımcısı olsun mutlaka belediyelerimiz ve durumu iyi olanlar dar gelirli insanlarımıza yiyecek,yakacak vb destekte bulunmalıdırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Bir yorumcu arkadaşa birşeyler yazdıktan sonra semt pazarını gezme fırsatım oldu. Tabiri caizse dandik bir pazar yeri olmuş. Ne harcanan paraya değmiş ne de yapısal olarak beklentilere cevap verecek düzeyde.Bir pazar yerine göre oldukça basık ve küçük. Şu andaki verdiği hizmet de (pazar görünümü olarak)beklenilen seviyede değil. Sebzecisi,kasabı, şarküteri si,balıkçısı ,sakatatcisi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • eşref (2 yıl önce)
    boş işler park yapılsa daha iyidi ...milletin gazını alma yaptık oldu haftada bir gün pazar diğer pazarın tadını vermez bir de kira alırlar esnaftan fiyatları daha pahalı olur ...
    0
    0
    Yanıtla
  • yazık (2 yıl önce)
    Temel atıldıktan bina ortaya çıkmaya başladıktan sonra YIKILIP SÖKÜLÜP yeniden yapılmaya başlandığını niye söyleyen yok o maliyetlerde bu fiyata dahil mi? Bİ GİDİN BAKIN ALLAH AŞKINA O ABLALAR ANNELER SOĞUĞUN PİSLİĞİN İÇİNDE YAZIK YAZIKLAR OLSUN bi düzen yok tertip yok sandalyeleri görüpte oturan var mı aceba herkes kendine bi masa örtüsü getirmiş yeni boyanan yerler afişlerle zedelenmiş büyük bir görüntü kirliliği MASKE TAKMAK YASAK... Düşünce güzel bina güzel. Organizasyon ,hijyen ,vatandaşa değer sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Captain Price (2 yıl önce)
    Bunları ne zaman bu ülkeye bu Malatya'ya katma değeri yüksek geleceğe yönelik yatırımlar yaparken bu pozları vereceğini göreceğiz bence göremeyeceğiz orası ayrı; böyle saçma projelere milyon liralar harcar kendi çevrelerini ihya ederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'mizin katma değeri yüksek yatırımlara ihtiyaci olmakla beraber,sokak aralarında sağlıksız görüntüsü ve çeşitli problemleriyle var olan pazar yerlerinin yerine modern pazar yerlerinin yapılmasının da onemli olduğunu belirtmek isterim.Bu tür hizmetlerin siyasi olarak görülmemesi gerektiğini düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya yuru ya (2 yıl önce)M.Saim isimli kullanıcı yorumuna
    Gittim gordum rezalet olmus Utandim pazar demeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Captain Price (2 yıl önce)Captain Price isimli kullanıcı yorumuna
    Bakıyorum bu tarz yorumlar birilerini rahatsız etmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Herşeyimiz tam bu eksikti
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Cok guzel her yerlesim yerine yapilsin sokaklar pislenmesin temiz kalsin cevreler tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Allah aşkına 7.8 trilyona nasıl mal ettiniz. Arsa bedava tek katlı bir bina. Kaldı ki oranın kaba inşaatı 5 yıl önce bitmişti. Yeter artık israfa son verin. Vallahi de billâhi de tallahi de yetimin hakkı var. Çok feci hesap günü var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezdin mi binayı, normal bir daire maliyetini de bir sorgula istersen
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumu iyi oku. 5 yıl önce kabası bitmiş. Bi say kolonları...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (2 yıl önce)
    Bu cuma pazarimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Murattt (2 yıl önce)Fevzi isimli kullanıcı yorumuna
    Hee ?
    0
    0
    Yanıtla