SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Şeker, Çok Önemli Bir Mücadeleydi'

0
Güncellendi - 2021-12-30 18:17:44
'Malatya Şeker, Çok Önemli Bir Mücadeleydi'
A- A+ PAYLAŞ

FABRİKANIN ARKASINDA ŞEKER MARKET OLUŞTURULUYOR.. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Şeker Fabrikası ile Beydağı Toplu Konut bölgesinde incelemelerde bulundu. Çalık, Türkiye’nin en önemli şeker üretim merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Malatya Türkşeker üretimine devam ediyor” dedi.

"ÖZELLEŞTİRME SÜRECİNDEYDİ.."

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika çalışanlarıyla birlikte yemek yiyen Çalık, daha sonra fabrikayı gezerek, çalışmalar hakkında Fabrika Müdürü Suat Altun ve Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat’tan bilgi aldı.

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a Malatya Şeker Fabrikası’na verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Kampanyamızı sonlandırdık. Sayın vekilimiz hayırlı bir şekilde geldi. Eylül’de kampanyamız başladı. 365 bin ton pancar işledik, 46 bin ton şeker, 113 bin ton küspe, 13 bin tonda melas elde ettik. Üretim dönemimiz gayet başarılı geçti” dedi.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Malatya Şeker Fabrikası, Malatya ve Türkiye ekonomisinin çok önemli can damarlarından biri. Emekçi bütün kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum. Gurur duyacağımız bir Malatya Şeker Fabrikası var. Yıllara mazhar çok önemli bir mücadeleydi, rahmetli Menderes döneminde atılmış bir adımla Malatya Türkşeker faaliyete başlamış, 2002 öncesi alınan özelleştirme kararıyla birlikte Malatya Şeker Fabrikası özelleştirme sürecindeydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle o gün özelleştirme kapsamına alınan Malatya Şeker Fabrikası, özelleştirme kapsamından çıkarıldı ve bugün Türkiye’nin en önemli şeker üretim merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Şeker pancarı alım kampanyasının 110 gün sürdüğünü kaydeden Çalık, “Kampanya 11 Eylül’de başladı. Kampanyanın bittiği günde de fabrikamızı ziyaret ettik. Pancar üreticilerimize 150 milyon TL ödenmiş vaziyette. Üretilen şeker 226 milyon TL, melas 24 milyon 750 bin lira ve küspe 37 milyon 250 bin lira bedel tutmuş ve toplamında Malatya Türkşeker’in ülke ekonomisine katkısı 300 milyon TL. Vatandaşlarımızın şekere erişimindeki sorunu da ortadan kaldırmış vaziyette” dedi.

Milletvekili Çalık, küspe beklentisi olan vatandaşlara küspenin ulaştırıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Küspeden kaynaklı koku ve çevre kirliliği ortadan kaldırıldı. Ayrıca, vatandaşımızın şekerle ilgili marketlerde alımlarında da herhangi bir sorun olmasın diye fabrikamızın arkasında bir şeker market oluşturuluyor. Bu şeker markette de vatandaşlarımız paket ve torba halinde fabrikadan şekerlerini alabilecekler. Şeker markette milletimizin hizmetine sunulmuş olacak. Bununla ilgili çalışmalar bitmek üzere.”

Çalışanların asgari ücretin 4 bin 250 TL olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiklerini belirterek, geçici işçilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun ise milletvekili Çalık’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Sayın vekilimizin uğurlu elleriyle 11 Eylül’de başlattığımız kampanyamızı sonlandırdık. Malatya Şeker Fabrikası’nın en iyi düzeyde olması için vekilimizin bize verdiği destekleri en iyi şekilde kullanıyoruz. Malatya Şeker Fabrikası’nı, Doğu’nun yıldız fabrikası haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da “Malatya Şeker Fabrikası hem bölgeye hizmet ediyor hem de 600-700 kişiye istihdam sağlıyor. Bunun yanında fabrikamızın ülke ekonomisine de çok büyük katkıları var. Haliyle her yönden faydalı bir tesis” dedi.

MALATYA’YA DEPREM SONRASINDA 2,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar birinci ve ikinci etapta 4 bin 195 konutun yapıldığını, 915 konutun ise 2022 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya'da Beydağı Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı devam eden 915 konut ile 34 dükkânın şantiye sahasında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Yapımı bitmek üzere olan bazı daireleri de gezerek vatandaşlarla sohbet eden Çalık, Malatya tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü Beydağı Mahallesinde yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini söyledi. Çalık, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesinde bugüne kadar birinci ve ikinci etapta yapılan 4 bin 195 konut ile birlikte 2 eğitim tesisi, 2 sosyal tesis, 1 sağlık tesisi ile 2 de caminin halkın hizmetine sunulduğu belirterek, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından depreme dayanıklı tünel kalıp sistemi ile üçüncü ve dördüncü etap birinci bölgenin 200 dekarlık proje alanında yatay mimari esas alınarak 915 konut ile 34 dükkân inşa ediliyor ve 2022 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmiş olacak” dedi.

Çalık, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya’da 6 bin 287 konut, 1555 köy evi ve 705 ahır inşa ediliyor olduğunu belirterek, yapımı tamamlananların aşamalı olarak hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti. Çalık, “Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallemizin Gelinciktepe bölgesinde yapımı tamamlanan ilk etapta 678 konut, ikinci etapta 553 konut, üçüncü etaptaki 296 konutun, Pütürge ilçesinde 208 konut ile Tepehan Mahallesi’ndeki 96 konutun, Kale ilçesinde 309 konutun, Eski Malatya’da 472 konutun hak sahiplerine teslimatları sürmektedir. Yapımı tamamlanan Kale Kumluyazı Mahallesinde 130 konutun, Doğanyol Gökçe Mahallesinde 104 konutun, Doğanyol ilçe merkezinde 317 konutun da önümüzdeki günlerde kura çekimi gerçekleştirilecek. Yeşilyurt Yakınca Mahallesinde 499 konut ile Kaynarca Mahallesinde 126 konut teslim aşamasına geldi, Üçbağlar Mahallesinde 57 konutun yapımı devam ediyor” dedi. Kırsalda ve ilçelerde inşaatların hızlı bir şekilde devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çalık, “Bir taraftan da kırsal mahallelerimizde yapılması planlanan bin 555 köy konutlarından inşaatı bitenler teslim edilmektedir. Tabii bu konutların yanında hemen ahır da var. Diğer taraftan altyapıya ilişkin belediyelere verilen hibe desteği de var. Malatya'mızda yapımı süren deprem konutları yaklaşık 2,5 milyar lirayı buluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Sümerbankı ve Tekeli ne yaptınız yerlerini kime sattınız ve kimler aldı soruyorum Bir vatandaş olarak seçim geliyor ve bir AKP olarak oylarımı geri istiyorum çünkü gunahlarınıza ortak olamam
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Malatya şeker ve diger şeker fabrikaları şeker satmiyor stokluyor bü da şekerin daha fazla yükselmesine neden oluyor böyle gider ise şeker karaborsada ariyacagiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar satanda kendiler durduranda aklımızla alay ediyorlar ALLAH ıslah etsin tv çıkmak için hergün bir bahane
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Turkiyenin mustafa kemal aturkun ismet pasanin menderesin demirelin ecevitin kurmus oldugu seker tekel sumerbank fabrikalarina ihtiyaci oldugu ortaya cikiyor binlerce calisanin ureticinin ihtiyaci karsiliyordu yani yurticinin ve yurtdisina ihrac ediyordu ulkeye dovuz kazandiriyordu
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (2 yıl önce)
    Malatya şeker Fabrıkasının özeleştirme kıyımından kurtaran ve zenginlerin rantına gitmesini önlemede emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Sizler üretim den anlamazsiniz sizlerin anladığı tek şey para eden her şeyi satmak... Ondan sonra ülkeyi dışa yani dolara bağımlı hale getirip hizmet ettiğiniz yerlerden takdir almak yazık bu millete
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Kamuoyu baskısı olmasa burayı da satmıştınız. Ne çabuk unuttunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Utanmasalar chpnin yaptigi ozellestirmeye karşı durarak fabrikamiza sahip çıktık diyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Tekele verdiği desteği de iyi biliriz. Malumunuz tekel çook zarar ediyordu. Şimdi yerinde 5 000 tane davulcu çalışıyor. Şaka şaka 200 davulcu ve 20 halaybaşı çalışıyor. Ama üretim ekonomisine geçecekler. Kendileri söyledi.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Sayın vekilim devlet hastahanesi biran evel açılsın.madem bitmiş beklemesin enazından kısmen açılsa
    0
    0
    Yanıtla