SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Bunu Hak Etmiyor

0
Güncellendi - 2022-01-20 21:23:18
Malatya Bunu Hak Etmiyor
A- A+ PAYLAŞ

Asıl mesleği eğitimci olan  belediye başkanının göreve geldiği günden beri  önemli eğitim kurumlarını Malatya'nın eğitim geçmişinden intikam alırcasına.. 

Mustafa Bahadır ALTAŞ

Yeminli Mali Müşavir

mba@mbaymm.com

Geçtiğimiz pazartesi günü malatyahaber.com haber sitesinde yer alan bir haberi okuduğumda hayretler içinde kaldım. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi (Selahattin Gürkan'ın katılmadığı) 17 Ocak 2022 Pazartesi günü yapılan toplantıda, SİT alanı olarak ilan edilen ve korunan Şehit Kemal Özalper Meslek Okulu alanı “Millet Bahçesi” alanına dahil edilmesi için park alanı olması kararı alınmış!

Kararın gerekçesinde söyle diyordu:  “Hüseyinbey Mahallesi 3994 ada 20 nolu parselde Sivas Kültür arlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 02.09.2015 tarih ve 2315 sayılı kararıyla 2863 sayılı kanunun 6. Maddesi gereği korunması gerekli kültür varlığı ve koruma alan sınırı belirlenmiştir. Söz konusu parsele Millet Bahçesi fonksiyonu verilmesini içeren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinin değerlendirilmek üzere Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna sunulması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Hiçbir şehirde sit olanı olarak kültür varlığı ve koruma alan sınırı olarak belirlenmiş bir alanın bu şekilde koruma dışına çıkartılmasının örneği bulunmamaktadır. Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı başta olmak üzere meclis üyeleri ne için oy kullandıklarının farkındalar mı?

Cumhurbaşkanı Yenilerini Açalım Derken Gürkan Var Olanları Yıkıyor!

Bu haberi okuduktan sonra aklıma 10 Ocak 2021 Tarihinde Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada "Açacağımız uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız" dediği konuşması aklıma geldi.

Selahattin Gürkan Sn.Cumhurbaşkanına şirin görünmek için Şehit Kemal Özalper Meslek Okulu alanı millet bahçesine katmayı düşünüyorsa bana göre yanlış yolda. Sn.Cumhurbaşkanı bu konuda önceliğini 10 Ocak da yapmış olduğu konuşmasında Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden yana koymuştur.

Şehit Kemal Özalper Kimdir?

1931 yılında Malatya'da doğan Kemal Özalper'e Kemal adının 13 Şubat 1931 tarihinde Atatürk'ün Malatya'ya yaptığı ziyaret günü doğması nedeniyle verildiği biliniyor. Kemal Özalper öğretmen olarak Malatya Erkek Sanat Lisesi'nde görev yaparken 1963 yılında Kıbrıs Lefke Sanat Okulu'na özel görevlendirme ile tayin edilir. Kıbrıs’ta görev yaptığı dönemde özellikle Kıbrıs Türk Mücahitleri’ne silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında eğitimler verir. Eğitim sırasında havan topunun patlaması sonucunda 18 Ağustos 1964 tarihinde şehit olur. Şehit Kemal Özalper'in ismi, Malatya'da görev yaptığı Sanat Lisesi'ne verilerek, Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Malatya’da genel olarak bilenen adıyla Şehit Kemal Özalper Endstri Meslek Lisesi bundan tam 80 yıl önce 1942 yılında Bölge Sanat Okulu olarak öğretime açılmıştı. 1967 yılında teknik lise bölümleri 1987 yılında ise ingilizce ağırlıklı Anadolu teknik lisesi olarak o günden bu güne kadar geçen süre binlerce öğrencinin yetişmesinde ülkemiz ekonomisen önemli katkılar sağlamış. Türkiye’nin ve Malatya’nın simge eğitim kurumlarından biri olmuştur.

FOTO: Sanat Okulu'nun 1943'teki temel atma töreni

Hedef Yine Malatya’nın Hafızası mı?!

2,5 yıl önce malatyahaber.com da yazdığım Hedef Yine Malatya’nın Hafızası mı?! Başlıklı yaklaşık bir yazımda bu konudaki görüşlerimi şöyle özetlemiştim:

…..

Bu okullardan Şehit Kemal Özalper Sanat Okulu için özel parantez açmak istiyorum çünkü bu okul ismi ile Kıbrıs Türkünün Bağımsızlık mücadelesinde simgeleşmiş bir kahramanın bir şehidin adını taşıyan bir okuldur. Bu özelliğinin dışında döneminde Türkiye’nin en önemli sanat okullarından birisiydi hatta Malatya’da ilk radyo yayınlarının gerçekleştirildiği birçok Malatyalı mahalli sanatçının burada program yaptığı bilinmektedir.

Bu konu Türkiye radyo tarihinde,1966 ve 1971 yıllarına ait Radyo ve Televizyon Özel İhtisas Komisyonu raporlarında verilen listede, “Malatya Erkek Sanat Enstitüsü; 1965 yılı sonlarında kısa dalga 43 mt. 7025 ksykl üzerinden radyo yayınına başlayan ve Aralıksız 1980 yıllara kadar faaliyet gösteren Malatya Şehit Kemal Özalper (ŞKÖ) Erkek Sanat Enstitüsü Eğitim Radyosu” bilgisiyle yer almaktadır.

Millet bahçesi (Kentsel tasarımı hiçbir şekilde Malatya halkı ile paylaşılmadan ve farklı senaryolar şeklinde tartışılmadan ihale edilen) içinde kalan bu okulu (ŞKÖ) yıkmak yerine projede yapılacak bir revizeyle okulun atölyeleri başta olmak üzere kullanılabilir bina ve yapıtlarının restore edilerek millet bahçesi içinde müze şeklinde kültürel ve sanatsal faaliyetler için tahsis edilmesi daha doğru olmaz mı? (https://malatyahaber.com/haber/hedef-yine-malatyanin-hafizasi-mi/)

Bu günde aynı görüş ve düşüncede olduğumu bir kez daha belirtmek isterim.

Zeki Sarılar Gitti Projelerini Gürkan Sahiplendi

Kernek Yel Değirmeni projesi ile Malatyalıların tepkisini çeken ve Malatya’nın şehir hafızası ve kültürüne ait ne varsa yok etmek için projelendiren Zeki Sarılar’ın bu şehre yaptığı kötülüklerden biri de eğitime hizmet veren okulların yıkılması olmuştur. Geride kalan on yıl içinde Malatya hafızasında yer alan bu binaların yıkım kararlarının yıllar önce dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Dönemin Valisi Mustafa Toprak’ın nezaretinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar katılımı ile imzalanan ön protokol alındığını biliyoruz.

(http://www.malatya.gov.tr/vali-toprak-malatya-tarihinde-degisim-ve-donusumun-devrimin-on-protokolunu-imzaliyoruz#)

İmzalanan bu ön protokole göre Zeki Sarılar gitti ancak yerine vekil olarak sanki Gürkan'ı bırakıp da gitmiş gibi. Çünkü; Zeki Sarılar'ın yıkım projeleri Gürkan tarafından bir bir gerçekleştiriliyor.

Asıl mesleği eğitimci olan bir belediye başkanının göreve geldiği günden beri Malatya'nın önemli eğitim kurumlarını Malatyanın eğitim geçmişinden intikam alırcasına teker teker yıkmasına ilişkin kararları meclisten geçirmesine bir anlam vermek mümkün değil. Büyükşehir belediyesinin Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili bu kararını yeniden gözden geçirmesinde yarar vardır.

Ahde vefa örneği olarak Kıbrıs Milli Mücadelesinde Şehit olan Şehit Kemal Özalper'in anısına saygı olarak okulunun mevcut alan içinde korunarak gelecek nesillere taşınması bu şehri yönetenlerin aslı görevleri olmalıdır.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Malatya’yı seven bir tane meclis üyesi yok mu? AKP'li üyeler belli ki baskıdan sessiz kalıyorlar. CHP li üyeler siz neden çekiniyorsunuz?

Türkiye’nin ve Malatya’nın ekonomik krizden etkilendiği, milli eğitimde il genelinde derslik açığının bulunduğu, büyükşehir belediye başkanının bütçe açıklarını kapatmak için 350 milyon TL yurdışından kredi borçlanması için meclisten yetki aldığı bir dönemde kamu kaynaklarının bu şekilde yok edimesinin mantıklı hiçbir izahı olamaz.

Malatya’da , faaliyette bulunan yanlı yansız eğitim sendikaları her konuda söz söylüyorsunuz peki sorarım size; sizler neden çekiniyorsunuz ? Bu şehrin tarihinde ve hafızasında en önemli yer tutan eğitim kurumları, ticari rant için bir bir yıkılırken Malatya’nın eğitimi üzerine söyleyecek tek bir kelimeniz yok mu? Mustafa Kemal Atatürk'ün, gençleri emanet ettiği siz öğretmenler bu şehre bu ülkeye sahip çıkmayacaksa kimler çıkacak?

Malatya’nın kültürüne sahip çıktığını söyleyen dernekler nerede?

Göreve geldiği günden beri Malatya kültürü ve hafızasıyla ilgili olarak kimseye söz söyletmeyen Malatya’ya dışardan gelen misafirlere saatlerce Malatya tarihiyle ilgili nutuk atan, bu şehrin kültürüne sahip çıkmak konusunda en iyisini ben bilirim diyen belediye başkanı nerede?

Bu şehri yönetenler daha dün sırf isimleri İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu olduğu için dönemin büyükşehir belediye başkanı tarafından davul zurna ve mehter marşı ile spor kompleksini yıkanların siyaset sahnesinden nasıl İzmir Marşı ile gönderildiğini unutmasın.

_____________

ARŞİV FOTO: (Kapak) Yıktırılarak yerine Millet Bahçesi yaptırılan İnönü Stadı'nın da görüldüğü arşiv fotoğrafta ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi alanı kırmızı çerçeve içerisinde belirtilen yer..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

88 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Yorumlara bakılırsa memleketin çanak yalayıcıları iş başında tek merkezden yorumlar eleştiriliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sadece eleştirmiyorlar aynı merkezden muhtemelen BB den organize edilmiş şekilde troller hesaplar ki bunları ID numaraları sistemden her an alına biliniyor Gürkan'nın görevli memurları tarafından da yapıldığı yapıldığı bilindiği kişiler yazı destekleyen yorumların hepsine - beğeni tıklıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Porsuk44 (2 yıl önce)
    Yahu arkadaş hadi bizler neysek bu okula yıllarını vermis bir emekçinin yorumuna bile olumsuz not veriyorsaniz söylenecek söz yok.Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Hocam hiçkimse yapmasa bile bu okulda okuyanlar veya onların çocukları bunların mezarlarına tükürecekler orada bile yatamayacaklar MAHŞERDEKİ HESAP AYRI tabi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nedim (3 yıl önce)
    Millet Parkı büyütülecek ise neden Hürriyet Parkının yanındaki alana devasa bir beton bina yapılıyor. Bu alan neden parka katılmadı. ŞKÖ binasının yıkılacak olması herhalde doğru bilgi değildir. Doğru ise bu en hafif tabirle akıl tutulmasıdır. Telafisi olmayan hata olacaktır. Okul taşınabilir, ancak esas ana bina kütüphane vb kültürel bir amaç için kullanılabilir. Sonradan ilave edilen Ek binalar yıkılarak yeşil alana dönüştürülebilir diye düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nedim kardeşim, görüşünüze katılıyorum. Ben orda okudum, sonradan orda öğretmenlik yaptım, okulumla gurur duydum. Evet okul aynı isimle başka bir yere taşınabilir, sonradan ilave olunan ve hiç bir estetiği olmayan eklentiler yıkılsın, taş binalar kültür faaliyetleri için yerinde bırakılsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    belediye baskani yoneticiler getirin sandigi Herkes hayir ve evet desin cogunluk ne derse malatya halki karar versin ornek ticaret lisesi sanat lisesi anadolu lisesi ve evler icin yikisinmi yikilmasin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Milletlerin ve şehirlerin hafızaları bazılarının kutsadığı miadı dolmuş betonarme yapılar olmaz, olamaz. Okul her yere yapılabilir ama yeşil alan ve park her yere yapılamaz. Hürriyet Parkından eski stadyuma uzanan devasa ve harika yeşil kuşak projesine engel bu okul yıkılıp acilen başka yere taşınmalıdır. Malatyamızı yeşil sıfatıyla kucaklaştıracak Selahattin Başkanım, sizi sonuna kadar destekliyorum. Lütfen Malatyamıza yakışır yeşil kuşak projesini bir an önce tamamlayıp bu şehrin acil ihtiyacı ve medeniyetin göstergesi olan bu projeyi bir an önce tamamlayınız. Bu konuda sonuna kadar destekçiniz olacağım.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bu okulda taş binalar var. Ecdadımız ve Avrupa bu tarz binaları restore ederek günümüze taşımıştır. Gidip kongre merkezinin bahçesine kerpiç evler yapıp tarihi canlandırmaya çalışacağımıza bu tarz yapıları ayakta tutmalıyız. Ayrıca avm, otel ve konut alanına dönüştürülen eski Sümerbank arazisi gibi yerleri park bahçe yapmak gerekirken, şimdi gidip sakin ve huzurlu bir konum olan kanalboyunu ruhsuz bank, çim veya oturma alanı yapmakla millete huzur ve esenlik sağlanmıyor. İstasyon kışla caddesi arası yol aynı, kaldırım genişliği aynı kalarak belki 1000 kat insan yoğunluğunu o bölgeye taşıdık. Yetmedi bir de rezidans yaptılar. Sonra gelip yeşil kuşak deyince samimi gelmiyor maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali hanbay (3 yıl önce)
    1942 de açılan bu okul Malatya da ve ülkemizin her yerine, kurumuna binlerce mezunu ile hizmet sunmuştur. Ben bu okulda öğretmenlik ve yaklaşık 20 sene de okul müdürlüğü yaptım. Zamanında sınav ile öğrenci alıp tıp, mühendislik, hukuk, eğitim gibi mesleklerde binlerce mezunu okumuştur. Şu an Malatya Büyükşehir belediyesinde de mezunlarımız çalışmaktadır. Bu okulumuzu tüm tarihi ve kültürel dokusu ile korumak gerekirken, yıkmaya çalışmak ve aslından uzaklaştırmak şehrimize hizmet olarak değerlendirilemez. Şehirlerin tarihi hafızaları olan bu tür mekanları/simgeleri ayakta tutmaya çalışmak gerekmektedir. Belediyemizi aldığı bu yanlış karardan geri dönmeye davet ediyorum. Şehirde park yapılacak, ıslah edilip halka sunulacak birçok yer bulunabilir. Ama bu okulun binaları ve fiziki konumu şehrimizin kültür ve eğitim hafızası olarak eşi bulunmaz bir eserdir. Yapılan tüm yeni binalara, modern yapılara rağmen, insan ruhu ve doğası her zaman geçmişten ve tarihten günümüze ulaşan eserlerden beslenmektedir. Cumali Hanbay
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AK Parti Malatya (3 yıl önce)Cumali hanbay isimli kullanıcı yorumuna
    Cumali hocam doğru yazmıssın. Ama gel gör ki beceriksizler iş başında.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali hocam, Aynen katılıyorum. Okul İllaki taşınacaksa taş binalar kültür hizmeti ve şehrin hafızası olarak korunsun.R.Albayrak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumali Hanbay (3 yıl önce)
    Malatyamiza 1942 yılından bu güne kadar ustasından teknik elamanı mühendisi neden işadamı na kadar yüzlerce eleman yetiştiren bu değerli okulumuzun millet bahçesi olarak değiştirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez Bu okul Malatya mızin tarihçesini bağrında yaşatmaktadır. Diğer şehirlerde böyle geçmişi değerli kurumların muhafaza edildiği görülmektedir. Bu okuldan mezun olanların birçoğu bugünkü belediye yönetiminde çeşitli kademelerde görev almakta Bu arkadaşlar için bu konuya sahip çıkmadılar Malatymizin. Bu kültür değerinin muhafaza edilmesini sayın başkan dan yok belediyedeki mezun öğrencilerimizden acilen istiyorum selam ve dualarla. Cumali Hanbay. Emekli şehit Kemal özalper teknik lise ve endüstri meslek lisesi müdürü.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (3 yıl önce)Cumali Hanbay isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Cemal bey bu konuyu size anlatmaya gerek yok . En iyi siz anlıyorsunuz. Duyarlılığınız ve bu okula emek veren bir idareci olarak yapmış olduğunuz destek çağrısı ve duyarlılığınız için teşekkür ederim. İnşallah sizin de dediğiniz gibi ŞKÖL tüm mezunları ve Malatyalılar bu okula sahip çıkarlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ero (3 yıl önce)
    Cumhuriyet döneminde yapılan ne varsa yıkıldı, bir kısmının arsaları na özelleştirme bahanesi ile el koyuldu.Bir kısmı tamamen kapatıldı, bir kısmınada şehir merkezinin dışında yeni binalar yapılarak değersizleştirildi. Daha yıllarca hizmet verebililecek binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması ülke ekonomisine büyük yükler getirdi.İl merkezi dışına yapılan okullara taşıma masrafları eklendi, bu yeni okullar merkezdeki okullardaki sınıf mevcutlarını fazlalığını azaltmadı. Öğrencinin yol süresini uzattı, veliye taşıma ücretini iki kat olarak ödemeyi getirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya bizimdir. (3 yıl önce)
    Bu başkan malatya yönetiyorken kâr yağmasın diye dua'ya çıkalım otobüs seferi 0 karla mücadele 0 işe gidip geliyoruz perişan hale getirdiler. Yazıklar olsun verdiğimiz rey'e inşallah bir'an önce gider..
    0
    0
    Yanıtla
  • Porsuk44 (3 yıl önce)
    Bir kere en başından başlayalım.''Malatya Bunu Hak Etmiyor'' başlığı yanlış.Malatya bunu hak ediyor olmalı.Hemde sonuna kadar.''Ekmeği ekmekciye ver bir ekmek de üste ver''diye güzel bir söz var.Nedir bu sözün anlamı;Yaptıracağınız işin iyi sonuç vermesini ve iyi bir şey elde etmek istiyorsanız eğer değeri ne kadar çok olursa olsun o işi uzmanına yaptırmak gerekir.Böylelikle iyi sonuç alırsınız''.Son yıllarda belediye başkanlığı seçimlerinde ne yazık ki Malatya seçmeni doğru tercih yapamadı.Benimsediği siyasi görüşün adayı kim olursa olsun ona oy verip idareci seçti.Oysaki yerel yönetimlerle ülke yönetimi ayrı bir olay.İşin ehli kim? Kim daha iyi yönetir?Kim vaat ettiğini yerine getirir?Kim ayırım yapmaz? gibi sorulara cevap aramayıp körü körüne birilerini seçip bizleri yönet dersek bu ve benzeri olaylara daha çok rastlayacağız.Hürriyet parkından başlayıp Battalgazi belediye binasınıda olduğu alana kadar olan yerin tamamı Milet Bahçesi olacak denildi.Güzel bir düşünceydi ama zamanla bu düşünce yerini değişik projelere bıraktı.Ticaret Meslek Lisesinin yeri tören meydanı yapılacak diye yıkıldı ama Hüseyin Kölük Meslek Lisesinide yıkıp oranın tamamını yaparsan anlarım.Yıkamıyorsun çünkü binayı yapan şahıs okul için arsayı bağış yapmış.Yıkımdada nasıl bir anlaşma yapıldı bilmiyorum ama alelacele burada görev yapan Milli Eğitim Personelide başka tarafa taşındı sanırım oradanda bu kış günü başka bir binaya taşınıyorlarmış. Bütün bunlar iş bilmeyen kişiler tarafından yönetilmemizden kaynaklanıyor.Bunların tek sebebide bizleriz.Kernek Meydanının çevre düzenlemesi çok olmamıştı.Dönemin belediye yönetimi son düzenleme dedi ama aradan çok zaman geçmeden milyonlar verilip tekrar eski otantik haline getirildi denildi.3-4 bina yıkılıp genişletildi güzelde oldu ama boşa giden paraların hesabını kim verecek. Rahmetli bir büyüğümün bir sözü vardı.Derdiki;''İyi olur evladım iyi olmazsa da kötü olur ya.'' İyi olur İnşallah demekten başka bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya böyle idari yöneticileri haketmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Bu proje bu meydan egitim goren okulari yikarak ogrencilerin egitimden mahrum etmek baskan sizlere yakistiramiyorum sozde egiticisiniz vaz gecin bu kararinizda
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yazıkkar olsun Sultansuyunu yıkan ziyniiyet aynı zihniyet cumhuriyetin kazanımlarını tek tek heba ediyorlar Nerde Destan şehri Malatya restore etiğiğiniz tahtalı hamamlamı destan şehri olunacak sultansuyunu yıktıranlar bakan yardımcısı oldu sizlerindemi gözü o makamda unutmayın keser döner sap döner birgün hesap döner
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhittin (3 yıl önce)
    Hak etmiyor mu? Katilmiyorum! Yillardir sürekli ayni adamlari seciyorsa memleket,ziyadesiyle hak ediyordur! Sikayet etmeye hakki yok malatya nin! Hic kusura bakmayin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Memlekette bundan daha öncelikli bir sürü iş varken burada kime ne söz verildi ki göz dikildi. Yapılana sahip çıkın yarım kalanları bitirin. Bakın istasyon, SSK, Fahri Kayahan ve bu yolum devamındaki kavşaklarda millet rezil oluyor. Öncelikle Karayollarına yapımına izin vermediğiniz kavşakları yapın. Önceliklerinizi iyi belirleyin. Zaten yapılan Millet Bahçesine insanlar gitmeye korkuyor adına suriyeliler parkı diyorlar. stadın yerini mahvettiniz bari okula dokunmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdülkadir (3 yıl önce)
    Yorumlar ve feryatlar yerinde. Malatyanın hafızası yok ediliyor. Malatyada millet bahçesi yapılacak o kadar çok dere yatağı varken, Atatürk lisesi, ŞKÖ ve stad niçin yıkılsın. Sokak ve caddelerin ismi değişti. Cahilce kelimeler seçildi. Bu kelimeleri görünce hem üzülüyor hem gülüyorum. Eski isminin anlamını ve hatırasını bilmiyor adam kafasından yeni isim veriyor. Belediyelerde Malatyayı bilen aklı başında bir Türk Dili uzmanı, bir Malatya tarihi uzmanı yok mu? Tabiki yok çünkü gelenler torpille gelenler. Bu işi kim iyi yapar diyen yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali elmas (3 yıl önce)
    Eğitim yuvalarını yıkın park yapin millet bahçesi yapin gece dokuzdan sonra alemciler eglensin. ALLAH RAHMET EYLESİN mekanı cennet olsun inşallah Şehit kemal ozalperin
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    ak troller yorumlara saldırmışlar...yatacak yeriniz yok......
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Belediye baskanlari malatyanin sorunlari bitti sira egitim yerlerini yikmak ve ataturkun ismet pasanin ve sehitlerin adlari yazili yerleri yikarak milletin paralarini yandas lara para kazandirmak icin milletin parasin betona gomuyorlar gordunuzmu uretim yapan is yerleri yaptilarmi bu okularda binlerce ogrenci sanat ogrendiler tekniker elamlar yetisti fabrikalara kalifiye elamanlar yetistirildi yazik malatyaya millete ogrenciler zarar veriliyor vaz gecin bu konuda vekiler susuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Hürriyet Parkı'ndan Stadyuma kadar olan alanın yeşil alana dönüştürülmesini 2009 yılında Belediye meclisinde ben teklif ettim. AKP üyeleri red etti. Daha sonra uygulamaya koydular. Bu şekilde onlarca önergem mecliste reddedildi ama şimdi bakıyorum birbir gerçekleşiyor. Memnun oluyorum. Demek ki aklın yolu bir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bundan 25 yıl önce Münir Erkal'in projesiydi Tıpkı Sümer Park gibi Ali Bey, siz geç kalmışsınız anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aklın yolu bir. Münir bey de mühendis di. Malatya'da bir iz bıraktı.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sonlarına bak
    0
    0
    Yanıtla
  • zurna44 (3 yıl önce)
    Mantığa bak, yok o okulda okumuş da anıları varmış da yok eski stadyum da maç izlemiş de, yok bilmem ne binasında çay içip, tavla oynamış da hiçbiri yıkılmamalıymış, mış mış da mış mış...Bunlara kalsa Malatya'daki her eski betonarme bina tarihi eser, sit alanı. Bu şehir bu kafa yüzünden gelişemiyor maalesef. Bunlara kalsa Sümer park yerine işçi evleri, Millet Bahçesi yerine eski stadyum, Sanat Sokağı yerine mensucat evleri yerlerinde duruyordu.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Harbiden rumuzun gibi tam bir ZURNASIN belli ki seni güzel üflüyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazık ! Şu güzel yazıya Yaptığın , cahillik kokan yorumuna bak .
    0
    0
    Yanıtla
  • zurna44 (3 yıl önce)Efe isimli kullanıcı yorumuna
    Bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeyin benim yorumum yazara değil yorumculara adam yazmış ben o okulda okudum, yıkmayın. Sen o o okulda okudun diye o okul yıkılmayacak mı, sen o binada tavla oynayıp çay içtin diye o bina yıkılmayacak mı? Gelişmiş toplumlarda okullar artık şehir dışına taşınıyor, yerlerine de yeşil alan ve parklar yapılıyor, doğrusu da bu zaten. Şehrin hafızasını yıkılmaya yüz tutmuş, depreme dayanıksız, şehrin trafiğini felç eden betonlarda değil şehrin ruhunda arayın.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bak zurna hatta mumkunse bakma.Bu sehrin heryerini yikincami gelisecek.kayseriye git bak sumerbankin isçi evlerini universitenin ögrenci köyü olarak düzenleyip ögrencilere kalmaları icin tahsis etmişler.Ayrica oradada böyle eski okullar var ve hiçbiri yıkılmıyor.Ben kayseriden örnek verdim gidin başka illerede bakın bizim kadar yıkmaya heves edenler varmi.Eger atalarimizda sizin gibi yıkıcı olsalardı bize hiç tarihi eser kalmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kötümü olurdu...60 yıllık ömür...zorlama millet bahçesi olmaz herkese bir dönüm yer verin millet bahçesini yapsın dirilerinde ölüler kadar kıymetli olsun şu memlekete okullar camiler yıkılmaz daha iyisi yapilirki eskisini görsün insanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan (3 yıl önce)
    Ülkenin ayarları ile oynadılar. Taşları yerinden oynattılar ve devam da ediyorlar. Bravo seçmen. bunu biz seçmen istedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    amaçları malatyanın kimliğini değiştirmek..elinde gelseler valilik binasını da yıkarlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (3 yıl önce)
    Ya ne eğitimcisi kardeşim gidin dünyanın ileri gelmiş ülkelerine sorun bir vatandaşına eğitimini nerde aldın hepsini sayar sayması önemli değil o eğitim gördüğü okullar yerli yerindedir tarihte hasar görmüştür yenisi yapılmıştır ne adı değişmiştir ne yeri bizimkiler yam yam gözlerini buralara dikmişle sümer ilkokulu neden ismini değiştiniz ya fazla değil bir asır olmadı ordan emekli olan bir öğretmene gidin sorun öğrenciye bir sorun nerde okudun nerden emekli oldu sümer ilk okulu der ama gösteremez yalakacılar yenisini yaptırmış ama adına sadık kalmadan yeri geldi mide geçmişine tarihine sahip bir milletin vekilleri belediye başkanıdır bu şahsiyetler tören alanımı yapacan ne oldu koca şehirde yermi bitti toprakmı bitti alanmı biti ordaki o eğitim yuvasını keyfin için yıktın neyse senden sonrakide gelir oraya havuz yapar sen ve senin gibilerin zihniyeti değişmedikten sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Horasanlı (3 yıl önce)
    Ş.K.Ö. Endüstri Meslek Lisesinin keyfi olarak yıkılmaya çalışılması Malatya'nın tarihine, kültürüne ve eğitimine ihanettir. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca sit alanı ilan edilen bir yerin yıkılması kanunen suçtur. Belediye Başkanının ilgili kanunları okuyarak doğru karalar almasını temenni ediyorum. Kanuna aykırı iş yapanlar ilerde mutlaka hesap verirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli (3 yıl önce)
    Gerçekten Malatya bunu hak etmiyor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (3 yıl önce)
    Mustafa Bahadır Bey...Malatya kültürü için Malatya nın hafızası için güzel yazılar yazıyorsunuz. Bende zaman zaman yazıyorum. Kamuoyu ile paylaşıyorum. Maalesef değişen pek fazla bir şey olmuyor. Söylediklerimizle kalıyoruz.Eğer elimizde eski bir fotoğraf onunla ilgili nostaljik anılanımızla baş başa kalıyoruz. Şimdi benim 3.5 yaşında bir torunum var. Yarın ona göstereceğim okuduğum bir okul kalmamış....Kentin hafızasının muhafaza edilmesi gerekir. İnşallah bu güzel yazınız etkili olur.Yeniden gözden geçirilir...ŞKÖ nün eski binalarının kalacağına atölyelerinin kalacağına dair bir şeyler duymuştum...Belki ana bina gidecek taş binalar kalacak...Yine de gözden geçirilmesinde fayda...var...Teşekkürler...Kaleminize yüreğinize sağlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir topumun eskisine sahiplik edecek bir duygusu yoksa yatacak geride yoktur sokaklarda kalmaya yaşlılar yurdunda kalmaya mahkumdurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malayali (3 yıl önce)
    Allah aşkına oranın şehre nefes aldırması çok güzel değil mi büyük bir şehri parkı olursa şehir nefes alır o bölge şehre prestij katar beton olunca ne oluyor, şehrin her yeri beton zatn o bölgenin huriyet kernek ile birlikte şehir parkı olması şehrin prestijini artırr, Konya Antep, Eskişehir gibi şehirler bile böyle projeler ile prestij artırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri Kayahan da yada Tecde Barguzu Bostanbaşı gibi yerlerde imar planında yeşil alan olarak ayrılan yerler BB Meclis kararı ile tekrar imara açılırken okullara ait alanların yeşil alana dönüşmesini senin vicdanın kabul ediyorsa diyecek sözümüz yok......
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (3 yıl önce)
    Belediyeyi de yıktılar ...tarih dediğin nedir biri tarifini yapsın babamız dedemiz mezardan kalksa bu ne der hangi akıl bilinmez ah siyaset ah o güzelim Ziraat meslek lisesi o güzelim çiftlik tarım arazilerinin içine dört beş okul yapmışlar yerleşim yok bu şehre kim ihanet ediyor bunlar Avrupa'ya gitmiyorlar mi Kernek parkı güzelim ne güzel anıları gömdüler betonladilar madem yeniledim eskisinin aynısını yapaydiniz bu susuzlukta çevre apartmanların bodrumları o su doldur madem kurutamiyordunyz Kernek havuzunun içindeki Hıdır ellez suyunu bir çeşme yapaydiniz kuşlar içsin o güzelim kanalboyu her gelen ilk iş hürriyet parkı ve kanalboyu un kaldırımlar ini değişiyor eskiden bir araba park eder diğeri geçerdi bu şehri terk ederim geliyor üzülüyoruz şehrin hafızasını yok ettiniz bir gece eski belediye binasını yiktiniz kimden gizli bir şehir müzesi olamazmiydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (3 yıl önce)
    Kaleminize emeğinize sağlık Mustafa Bey. Malatya'nın simge okullarından olan bir yapının yıkılması sit alanı özelliği taşımasına rağmen yıkılmak istemesi Malatyamıza ve Malatya halkına ihanettir. Birçok anısı olan binlerce kişinin çocuklarına ve gelecek nesillere her hatırasını gösterdiği bu okulun Malatyamıza olan emekleri de yadsınamaz. En azından buraya dokunmayın. Tarihi yapıyı Malatya'nın sembolünü bozmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Yazık hemde çok yazık Malatya'ya hizmet edenlerin çoğu bu okul mezunu sınavla girdim ve gururla mezun oldugumuz okul.yazik.kapali çarşıyı yıkın ve Büyük köy yaptığınız Malatya'ya millet bahçesi yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazeyin (3 yıl önce)
    Gerçekten güzel hazırlanmış bir yazı. Umarım koruma kurulu baskani ve üyeleri bu yanlısı destekleyip projeyi onaylamaz. Çünkü gerçekten güzel bir okul ve kendi ismiyle yaşatılması kent belleği için önemli. Ilk defa verdiğim oy için pişmanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Meyvecilik enstitüsü içerisine yapılan ucube okul binasını gördükten sonra bunların Malatya’ya yapılacak bütün kötülükleri yapabileceğine inandım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    Malatya halkının entellektüel kesiminin batı illerine veya yurtdışına gittiğini biliyoruz. Kalanınınnda bunu dillendirmeye ne gücü yeter, ne nefesi yeter. En azından kent hafızasının ne olduğunu bilen gazeticiler var. Çok göç alıp, aynı zamanda çok göç veren illerin sonu bu oluyor. Yeni gelenler geçmişi siliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Karaaslan (3 yıl önce)
    Bir çok yaraya parmak basmışsın ÜSTAD Şehir hafızasını yok etmek konusu başta olmak üzere bir çok yaraya parmak basmışsın Üstad. Şehrimizin en büyük sorunlarından biri, kendi hür iradelerini yani "Aidiyet duygularını" partilerinin grup kararına teslim eden Meclis üyelerinin ağırlıkta olmasıdır. Çünkü; Büyükşehir Belediye Meclisinde öyle kararlar alınıyor ki, o kararları hazırlayanlar bile içeriği hakkında net bilgilerden yoksun. Bunları yeri geldiğinde gazeteci olarak, yeri geldiğinde Kültür Yaşam Derneğinin bir yöneticisi olarak, yeri geldiğinde de Malatyalı sevdalısı bir şeherli olarak yaptığımız haberlerin yanı sıra "Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek" değil anlayışından hareketle Meclis üyelerine ve üst düzey yöneticilerine şifahi olarak dostane "tatlı- sert" ifadelerle uyarmaya anlatmaya çalıştık- çalışıyoruz.. Maalesef olmadı. Olmuyor. Örneğin Şehrimizin simgesi sayılabilecek isimlerin yok edilerek abuk subuk adlar verilen cadde ve sokaklara asıl isimlerinin geri verilmesi Örneğin, yeni açılan güzergahlara genel otopark alanlarının ayrılmaması, site veya kurum içi otopark alanlarının 30 yıl önceki planlamalara göre yapılması (Güncellenmemesi) 10 yıl sonra yeni açılan güzergahlar (Örneğin Yeşiltepe- Yaka ve Dilek, Kuzey Kuşak Yolu gibi bir çok güzergah otopark ve ulaşım sorunu ile başbaşa kalacak. Fahri Kayahan Bulvarı örneği... Olayın özü; Meclis üyelerimizin ağırlığını "aidiyetlerini" daha doğrusu HÜR İRADELERİNİ maalesef ve maalesef oy aldığı yüzbinlerce Malatyalıya değil "Partilerine" ipotek ettiren üyelerden oluşuyor.. Yani Mühür onlarda. Kendilerini Süleyman sanıyorlar. Kalemine yüreğine sağlık ÜSTAD
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün akillisi (3 yıl önce)Yaşar Karaaslan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ne anlatmışsın sahi sen ne demek istemissin ne anladinsa bu kadar uzun yazıda
    0
    0
    Yanıtla
  • En azından senin yazılan bu yazıdan hiç bir şey anlamadığını anlatmış. Büyüklerimiz boşuna dememiş delilerin içinde akıllıya hasret kaldık diye
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (3 yıl önce)
    sayin yazar, bina muhtemel bir depreme dayanabilir mi? muhendisler bu konuda ne diyor? bir depremde onlarca ogrencinin yaralanmasi veya ölmesinden hic bahsetmemişsiniz.bu bina ayakta durma òmrunu tamamlamışmıdır?biraz da bunu araştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Hakan (3 yıl önce)ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Ramazan bey söylediğiniz konu başka bir tartışma konusu. Burada sorun Malatya geçmişi ile ilgili kurumları yok etme bakış acısının yanlışlığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Asma (3 yıl önce)
    Yalnızca ŞKÖ mü, nerede bir okul bahçesi görseler belediyeler saldırıyor. Şu anda Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri okullar ve okul alanlarını almak için binbir yol deniyor. Kamu arazileri kalmayınca sırada okullar var tabi, bakalım ŞKÖ den sonra sıra hangi okula gelecek. DSİ, karayollqrı, şeker, tigem birkaç örnek.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    eğitim ülke genelinde bitmiş durumda öğrenciler laylaylom olmuş özellikle meslek liseleri uçuş modunda sınıf tekrarı yok illa lise bitecek üniversite bitecek tezi yanlıştır Almanya nın yüzde 15 i üniversiteye girebiliyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür Takın (3 yıl önce)
    Sonunda birilerinin yapılması planlanan ayıbı gündeme taşıması sevindirici bir durum. Umarım Malatya halkı gerekli tepkiyi verecek kamuoyunu oluşturarak, yapılması planlanan kültür ve tarih katliamına engel olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sıtkı ÇAM (3 yıl önce)
    1968 yılında Torna-Tesviye Bölümünden mezun olduğum okulumu hemen yanındaki Stadyum gibi tarihe mi gömecekler yani?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    yazık olacak o binalara, okulun binalarının yarısı taştan yapılmadır. bahçesinde tarihi bir mescidi vardır. çok çok yazık olacak. tamam okulu yıkabilirsiniz veya taşıyabilirsiniz de o taş tarihi binalar farklı bir amaçla kullanılabilir. tabi başkanı da anlamak lazım inşaatı için, oraya yapılacak kafeler için birilerine kesin söz vermiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Malatya değil bunu, daha fazlasını da hak ediyor. Hak ettiği şekilde yönetiliyor. Kimsenin zoruna gitmesin. Bugün eleştiyi, yarın sandıkta övgüleri dizeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    mezunu olmaktan gurur duyduğum okulumuzun Millet Bahçesine dönüştürülmesi ki korunması gerekirken tamamen RANT hizmetidir. değerlenecek arsa ve binaları düşününce acaba kimin kasası şenlenecek diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Delibattalgazi (3 yıl önce)
    Zaten o bildiğiniz MALATYA gitti bitti... YERİNE yeni malatya geldi... Futbol takımı bile buna en büyük örnek... Giden gitti bundan sonra sizin bağırmaya ve söz dahi söylemeye hiçbir hakkınız yok. Zamanında sadece yazdınız ama hareket sergileyemediğinizden bu durumlar başımıza geldi. ALLAH MALATYAYA RAHMET EYLESİN....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    bir çok konuda belediyeyi eleştirebiliriz.bu konuda yapılanları destekliyorum.sayın altaş şehrin hafızasından bahsetmiş,tamam güzel bir söz lakin bu lisenin hiç bir tarihi ,estetik mimari yapısı yok.basit çağın zaruretleri ile yapılmış bir bina.aslında malatya da güzel bir mimari ile yapılmış bir bina bulmak ta zor.yıkılması lazım.şunu belediyeden isterim malatyanın kalitesine katkı sağlayacak malatya ya kimlik kazandıracak anıt binalar yapılsın mimari yarışma düzenlenip ne yapılacaksa asırlar boyu kalabilecek kalitede yapılar olsun işte o zaman malatya bir kimlik kazanır.geçmişte kerpiç malatya evlerini vali yaptırdı,ne oldu kerpiç yapılar tüm dünyada geri kalmış ülkelerde halen var.malatyaya kimlik mi kazandırdı.2 yıl bakımsız kaldımı yerle bir ,bu işler iyi düşünülmeli.avrupanın birçok şehrinde asırlar önce ,düşünmüşler estetik ve dayanıklı binalar yapmışlar.şimdi bakıyorum malatya da 20 yıl sonrasına kalacak kalitede bir mekan yok.sorun asıl bu..gazi ilk okulu ,atatürk evi,birkaç cami dışındakiler kimlik katmıyor.basit yapılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Çalışkan (3 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ülkenin en büyük sorunu sizin gibi okuduğunu anlamayanlar. mevzu bahis olan beton binalar değil mekanların ruhu ve yaşanmışlıklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • tamda bundan bahsettim,bu binalar ruhumuzu koruyamaz,yaşatamaz.estetik ,mimari,kaliteli yerleri niçin insanlar para verip geziyor.her açıdan bakan kendinden bir şeyler buluyor da ondan.boğazdaki yalılar 100 yıldan fazladır oradalar,arkalarında yapılan gece kondular kimbilir kaç defa yıkıldı.yalıda yaşanmışlık varda gece konduda yaşanmışlık ruh yok mu?bu binalar ruhumuzu kaybeder bırak korumayı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mimar bükücü (3 yıl önce)
    Bunun sorumlularından biride chp li meclis üyesi mimar hanım.selahattin başkan kendilerini efsunlamis durumda ! Yorum dahi yapmıyor yapamıyor.Malatyanin hafızası gidiyor ama sessiz.yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Derya (3 yıl önce)
    Malatya'mızda önemli bir yere sahip türkülere, şiirlere konu olan Kernek Meydanını yeni yüzüyle tekrar şehrimize kazandıran Selahattin Gürkan, herzaman geçmişine, kültürüne sahip çıkan unutulan,terk edilen eserleri bile gün yüzüne çıkaran bir insan. Kernek gibi şehrin göbeğinde, herkesin uğrak yeri olan bir yerde yeşil alandan çok beton sistemi kurmuştu zeki efendi. Selahattin Gürkan daha önce kapatılan su gözenelerini açtırarak yeşil alan miktarını 2 katına çıkardı. Adam aslında zeki sarıların eksiğini ayıbını kapattı ama siz niyeyse bunu söylemek yerine taş atma peşindesiniz. Selahattin beyin çalışmalarını onemsizlestirmeye, farklı algı yaratmak için yalan yanlış konuşmaya gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün akillisi (3 yıl önce)Derya isimli kullanıcı yorumuna
    Yemin et puhaaaa ver gazı Malatya Büyük koyun guzude insanları gaz ver hava soğuk
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya Yılmaz (3 yıl önce)Derya isimli kullanıcı yorumuna
    Derya hn/bey sanırım siz yazıyı tam okumadınız yazının içinde yer alan aşağıdaki linki tıklar ve yazılanları okursanız http://www.malatya.gov.tr/vali-toprak-malatya-tarihinde-degisim-ve-donusumun-devrimin-on-protokolunu-imzaliyoruz Ticaret lisesi yıkımı başta olmak üzere ŞKÖL de dahil olmak üzere bu projeler gürkanın değil zeki sarıların projesi o da Malatyalı değildir. Darende doğumludur, ancak Sivas'ta büyümüştür. Memleketi bildiği sivas belediyesinden bile kovulmuştur. Bilmeden yorum yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Selahattin Başkan'ı sonuna kadar destekliyorum. Şehrin en çok gezilen, milletin nefes aldığı, en elit caddesinde meslek lisesinin ne işi var? O meslek lisesinden dağılan öğrencilerin bağıra çağıra küfürleşerek orada gezen aileleri, kızları nasıl taciz ettiklerinden haberiniz var mı? Okul her yere yapılır ama yeşil alan bu şehrin akciğerleridir. Başkan doğru olanı yapıyor, kaldı ki o okul zaten yeşil kuşak projesinin içinde yer alıyor, her betonarme yapıyı da tarihi eser ilan etmekten vazgeçin artık yoksa bu şehir asla gelişmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Geçenlerde Malatya'ya gezmeye gelen arkadaşları Kanal boyunda gezdirirken okuldan dağılan sözde öğrencilerin bağır çağıra küfürleşmeleri yüzünden rezil oldum, oysa Kanal boyu ve Hürriyet parkını çok beğenmişlerdi, bence de o okul oraya yakışmıyor başka yere taşınsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya arkadaş Covid den okullar açık bile değil Belli oldu bol keseden atıyorsun Senin o gördüklerin Millet bahçesinde boş boş dolaşan Suriyeliler olmasın Sen hiç İmam Hatip okundan dağılan öğrencileri görmemişsin o zaman Sıtmapınarı da bulunan İmam hatip trafiği engelliyor önce onu başka yere taşısınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kafan nasıl? Okullar açık değil mi? Sen geçen senede yaşıyorsun herhalde!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıklar olsun ki ŞKÖL gibi ülkeye mal olmuş bir okulun öğrencileri için hiç hak etmedikleri sözleri yazmışsınız. O öğrenciler senin benim yakınım bize göre hepsi aile terbiyesi görmüştür. Biz şimdiye kadar böyle hadsiz bir eleştiri görmedik. Eğer böle bir durum varsa bundan bu şehirdeki milli eğitim müdürü okul müdürü emniyet müdürü belediye başkanı ve valisi üzerine pay almalıdır. sen ne dediğinin farkında mısın
    0
    0
    Yanıtla
  • O bölgede oturuyorum, acı ama gerçek maalesef o okulun öğrencileri sıkıntılı.
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (3 yıl önce)
    evet bencede tarihi bir yer malatyanın kimliğini gösteren hafızası konumunda olan yere park yapmak biraz abesle iştigal etmektir
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    Vah ki Vah... Okulun Tarihçesi bölümüne bakıyorum da; 60 yıl evvel radyo yayını başlamış. Bugün bile düşünülemeyen bölümler 40 sene evvel bu okulda açılmış. Kent hafızasını yerle bir ettiniz. SSK hastanesini hem de bu salgın döneminde yıkıp kendinize saray yapıyorsunuz. Belediye binasını yıkıp yerine konteyner mağaza yapıyorsunuz. SIRADA NE VAR? Bu işler sıra ile. Elbet sizin yaptıklarınızı da "hem de hayatta iken, gözünüz açıkken" yıkacak birisi gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (3 yıl önce)
    Ağzınıza Yüreğinize kaleminize sağlık.Yarım adama Tam Söz,Tam adama yarım söz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaya (3 yıl önce)
    Ben haberinize katılmıyorum, şehir merkezinin nefes alması gerekiyor. Ayrıca merkezin trafiğinin azaltılması gerekiyor. Artık binası eskimiş kullanılamaz durumdaki merkezdeki okulların yıkılıp yerine parkların yapılması gerekiyor. Okullara artık servisle gidiliyor. Merkezden uzak geniş bir sahada havası temiz yerlerde okulların yapılması daha mantıklı.Zaten sanat okuluna gelen öğrencilerin ekseriyeti otobüsle gelmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Hakan (3 yıl önce)kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Okuduğunu anlamadan sırf belediye başkanına yağcılık olsun diye yazan biri olduğu belli oluyor. Belki de belediyede kadroludur. Eğer park lazımsa yanında 20 dönüm millet bahçesi var reisin dediği gibi gidin orada yatıp yuvarlanın
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞİRE PARAZARINDA DOLAR YAKAN SAF MALATYALI (3 yıl önce)
    ortak mirasına sahip çıkamayacak kadar aciz bir şehir bu memleket, belediye ve seçilmiş kişiler kendi çıkarları dışında hiç bir şey yapmadılar. Malatya dışında bir çok ili gezdim. belli tarih aralıklar ile inanın memleketimize hiç bir şey yapmamışlar. Belediyecilik adı altında sadece birilerine koltuk sağlamak ve hizmet için çıkar gözetmeleridir. >Bir vekil geldiğinde hesap sormayı bilmeliyiz. Unutmayalım ki onlar da devlet memuru onlar bize hizmet etmek için vekil olarak aday oldular. Önlerinde el pençe durdukça bize binen çok olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    sayın başkan okul yıkıp park yapacağına önce karla mücadelene bak şehir merkezinde karlar temizlenmiyor daha 3-4 gün önce gövde gösterisi yapıyordun 800 personel ve bilmem kaç araçla kar temizlemeye hazırız diye hani karlar yerde erimesini bekliyorsunuz personele laf geçiremiyorsanız bırakıp gidin laf geçiren biri gelsin öyle atıp tutmayla olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, güzel bir yazıydı ellerinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatyanın tarihine belleğine damgasını vurmuş böyle bir okulu yıkmak hangi aklı evvelin işidir? Bu nasıl bir güç sarhoşluğudur? Bu nasıl bir anlayıştır? Bu nasıl bir eğitimicidir? Ülkeler ve şehirler tarihi ile yaşar, anlam kazanır. Belediye başkanına akıl verecek yanında kimse yokmudur? Yazık, çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (3 yıl önce)
    Sanat okulundaki tescilli taş binalar ;müze vb gibi yeni bir fonksiyon verilerek tescilleri devam edecek şekilde hizmete alınır.Kalan kısım yeşil alan olur,okul da başka bir yere yapılacak yeni bir bina da faaliyetine devam ederse güzel bir hizmet olur diye düşünüyorum.Bekir Sözen.ÇEKÜL Vakfı Malatya temsilcisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir bey yazdıklarınız sözde kalmasın ÇEKÜL vakfı olarak konuyu takip edin. Gündeme getirin
    0
    0
    Yanıtla