SON DAKİKA
SON DEPREMLER

447 Litre Boğma Rakı Ele Geçirildi

0
Güncellendi - 2020-10-15 05:36:46
447 Litre Boğma Rakı Ele Geçirildi
A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde batı illerinde ölümlere sebep olan sahte alkol satışı ile ilgili olarak Malatya'da polis tarafından yapılan denetimlerde, halk arasında boğma rakı olarak da adlandırılan toplam 447 litre kaçak rakı ele geçirildiği, bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"KOM Şube Müdürlüğünce ülkemiz genelinde sahte alkol satışı yaparak ölümlere sebebiyet veren şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Y. G. isimli şahsın el yapımı sahte (boğma) rakı imal ve satışı yaptığı bilgileri elde edilmiş, şahsın iş yerinde yapılan aramada;

- 0.5 litrelik pet şişelerde toplam 4.5 litre el yapımı boğma rakı

Şahsın İkametinde yapılan aramada;

-19 litrelik damacanalar ve 0,5 litrelik pet şişeler içerisinde toplam 63 litre el yapımı boğma rakı

Şahsın deposunda yapılan aramalarda;

-20 adet 19 litrelik damacanalarda 380 litre olmak üzere toplam 447 litre el yapımı sahte rakı ele geçirilmiştir.

Şüpheli şahsa "5607 SKM" suçundan yasal işlem yapılmıştır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)
    Millet su şişesinde gündüz vakti boğma rakı içiyor.Allah ıslah etsin, zam yapmakla alkol kullanımı ve tüketimi düşmez aksine böyle üzücü olaylar çoğalır
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (3 yıl önce)
    Devletin suçudur bir şişe rakıyı 300 TL Yaparsan vatandaş değişik yönlere yönelir Ölümlerin sebebi devletin başıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Sosyal içiciler vardır, bir de alkolikler. Alkolizm bir bağımlılıktır, illettir. Açın bakın, Yeşilay Türkiye'deki alkolik sayılarını vermiş, milyonlarca milyonlar! Dolayısıyla, herkesi geçtim, sırf alkoliklerin sağlığı düşünülse bu kadar vicdansız zam yapılmaz. Alkol artık lüksün ötesinde oldu ama kimse içmese alkolikler yine içecek, yine kör olup ölecekler sahtesi denk gelince. Bir devlet vatandaşına bunu reva görmez. Alkole zam yapmakla da ne alkol tüketimi azaltılır ne de alkolikler kurtarılır. Sadece kayıt dışı, kaçak ve sahte ürünlere fırsat tanımış olursunuz. Nitekim devletin anlamsız zam politikası yüzünden tam da bu olmuştur. Bir sürü insan ya evinde yapıp içiyor ya da sahte gerçek bilemeden merdivenaltı üreticilerden satın alıyor alkollü içeceğini. Ya hu 2. Abdulhamidiniz bile bira fabrikası açmıştı, el insaf!
    0
    0
    Yanıtla