SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6 Firma da Malatya'da Var!

0
Güncellendi - 2019-01-06 03:59:20
6 Firma da Malatya'da Var!
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayından başlayarak artan döviz kuru ve ardından ekonomide yaşanan kriz sonrasında 2018 Aralık ayı itibariyle Malatya’dan da 6 firmanın konkordato talebinde bulunduğu açıklandı.

Geçtiğimiz yıl döviz kurunun artmasına paralel olarak ekonomi piyasasında yaşanan durgunluk ve enflasyon kaynaklı maliyet artışı ile kredi faizlerinin yükselmesi sonucunda birçok firma ödeme güçlüğü çekmeye başladı. Türkiye genelinde 850 şirketin resmen konkordato talebi için (Mali durumu bozulan şirket veya firmaların mahkeme yoluyla borçlarını belli bir tutar ve vadede ödemesine ilişkin alacaklılarla yaptığı ve mahkemece onaylanan bir anlaşma anlamına gelen anlaşma) resmen başvurduğu açıklandı. Açıklanan firmalardan 6 tanesinin de Malatya’da bulunduğu belirtildi.

Malatya da bu durumda bulunan başka şirketlerin de olduğu ancak şu ana kadar resmi başvuru yapmadıkları ifade ediliyor.

Hükümetin yanı sıra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun açıklamalarına rağmen bankaların borçlu firmalara yeni kredi vermekte çekindikleri ve mevcut kredilerinde yeniden yapılandırılmasına sıcak bakmadıkları, bankaların özellikle kredilerin yeniden yapılandırılması işleminde yeni faiz oranını uygulamak istemesinin özellikle sanayici zor durumda bıraktığı belirtiliyor.

Bağımsız denetim kuruluşlarından rapor alacaklar

Geçtiğimiz Şubat ayında TBMM kabul edilen 7101 sayılı İcra ve İflas kanunda değişiklik yapan kanunla İflas erteleme işlemi kaldırılmış ve mevcut konkordato ile ilgili düzenlemeler yapılmıştı. Ekonomide yaşanan sıkıntılar sonrasında gelen konkordato talepleri üzerine  İcra ve İflas kanunda düzenleme yapacak olan Torba Kanun, Aralık ayı başında TBMM görüşülerek kabul edildi. Getirilen yeni uygulamada konkordato talebinde bulunacak firmalar bağımsız denetim kuruluşlarından rapor almadan mahkemeye konkordato başvurusu yapamayacaklar.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    hangi firmalar bunlar belirtin de çekini senedini almayalım bari.. bunlar batıyor yanında bizi de batırıyor.. ama ehonomi çoh eyü. alamanya gısganıyor bizi..
    0
    0
    Yanıtla
  • ?? ekonomi çok iyi çok :) :)
    0
    0
    Yanıtla