SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"70 Milyon TL Tutarında 38 Proje Başvurusu Aldık"

0
Güncellendi - 2019-08-29 02:04:24
A- A+ PAYLAŞ

HİBE TUTARI 40 MİLYON TL.. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, İPARD 2 dönemi 6. Çağrısının sona erdiğini belirterek “Proje tutarı 70 milyon, hibe tutarı ise yaklaşık 40 milyon TL değerinde 38 proje başvurusu aldık” dedi. Murat Tunç, proje başvurularının en geç iki ay içinde incelenip sonuçlandırılacağını söyledi.

“İlk ve tek olanı gerçekleştirdik”

Bu göreve geldiklerinde çok fazla projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ve bundan da büyük oranda başarılı olduklarını vurgulayan TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, “Malatya’yı bu anlamda ilk sıralara oturtmak istiyorduk. Şu anda Türkiye’de ilk 5’teyiz” diye konuştu.

Kırsal turizm, hayvancılık, seracılık, yenilenebilir enerji sektörü, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi gibi birçok alanda proje başvurusu alındığını kaydeden Tunç, “Bu projelerle Malatya’da örnekleri ve ilkleri oluşturmak anlamlıydı. Hayvancılıktan tutunda arıcılığa kadar, kısal turizmden tutun seracılığa kadar, yenilenebilir enerjiden tutunda her alanda projeler aldık. Bu projeleri değerlendirdikten sonra bunları hayata geçireceğiz. Projenin çokluğu bizim için önemli. Zaten bu anlamda bir sıkıntımız yok. Bu yıl itibariyle aldığımız projelerde ilk sıralarda yer alıyoruz. Ama en anlamlısı her tedbirde proje almak ve bu projeleri Malatya için örnek projeler haline getirmek. Mesela çok istediğim seracılıkla ilgili, seracılığın Malatya’da gelişmesi için bu anlamda proje almayı çok istiyorduk. Çok şükür bu dönemde bu anlamda 4-5 proje aldık. İnşallah bunlarda bir aksilik olmaz.

Bu projeleri hayata geçirirsek Malatya’mız için farklı bir alana yönelmiş olacağız. Biz iş yaparken amacımız sadece iş yapmak değil, fark oluşturmak. Yaptığımız işte ne kadar fark yarattığımız o bizim için önemli. Hamdolsun bugüne kadar yaptığımız projelerle bu farkı oluşturmaya çalıştık. Bundan sonraki amacımız da Malatya’da çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi. Bu bizim için önemli ve sera da bunun bir adımı. İnşallah seracılık projelerimizi hayata geçirirsek nasıl bir fark yakaladığımızı daha iyi ve net göreceğiz.

Bizim için önemli bir konu da turizmdi. Kırsal turizmle ilgili yapacağımız projelerle de Malatya’da hem iç hem de dış turizmin canlanması anlamında çalışmalarımız olacak. Çünkü Malatya büyükşehir, Malatya’nın nüfusu dışarıdan gelen misafirlerimiz ve daha da Malatya’ya getireceğimiz misafirlerle kırsal turizm potansiyelini oluşturmak için bu tesislerin hayata geçmesi gerekiyor. Bu bizim için önemliydi. Bu dönem, bu anlamda çok önemli projeler aldık. İnşallah bu projelerimizi de hayata geçirdiğimiz zaman bu sektörde de Malatya’nın önünün açılacağına inanıyorum.

Biz proje anlamında baktığımız zaman tek doğrultuda bakmıyoruz. Bizim için kapsamlı bakmak önemli. Kapsamlı bakışımız içerisinde Malatya’nın hangi değerlerini, hangi noktaya getireceğimiz ve bunları nasıl aktif hale getireceğimiz önemli. Bütün düşüncelerimiz ve çalışmalarımız bu yönde. Bütün TKDK’da çalışan arkadaşlarımızla sürekli bunun plan ve programını yapıyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarıma da özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ekibin çok önemli işler yapacağına da inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız