SON DAKİKA
SON DEPREMLER

70 Yıllık Okulun 'Deprem Hasarlı' Binası Yıkıldı

0
Güncellendi - 2020-06-23 19:55:39
70 Yıllık Okulun 'Deprem Hasarlı' Binası Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Aşağıbağlar İlkokulu adıyla, 1946-47 ders yılında geçici bir binada eğitim faaliyetine başlayan,  1950’li yıllarda kendi binası inşa edilen, mezunu olan Asteğmen Feyzullah Taşkınsoy’un Kıbrıs’ta şehit olmasından sonra Şehit Feyzullah Taşkınsoy İlkokulu adını alan, 1993 yılında ilköğretim statüsüne, 2015 yılında ise ortaokula dönüştürülen Şehit Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu, 24 Ocak depreminde aldığı hasar nedeniyle yıkılmaya başlandı.

24 Ocak depreminde hasar gördü, yıkılacak okullar listesine alındı

 Elazığ – Sivrice’de 24 Ocak’ta meydana gelen ve Malatya’yı da büyük ölçüde etkileyen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören okulların yıkımına devam ediliyor.

Malatya’da depremden etkilenen, hasar gören ve artık eğitim yapılamayacak durumda olduğu açıklanan yaklaşık 30 devlet okulu bulunuyordu. Bu durumdaki okullardan biri de Şehit Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu’ydu.

Yıkılacak okullar listesinde yer alan  ve Hasanbey Caddesi ile Hacıbektaş-ı Veli Caddesi’nin kesişim bölgesinde yerleşen Şehit Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu’na ait binalar da yıkılmaya başlandı.

Ana binadan sonra, çeşitli tarihlerde eklenen yeni binalarla birlikte A-B-C bloklarından oluşan Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu, önce ilkokul sonra ortaokul olarak Malatya eğitim hayatına büyük hizmetler sundu, on binlerce öğrenci yetiştirdi.

MEZUNU OLAN KIBRIS ŞEHİDİNİN ADINI TAŞIYORDU

Aşağıbağlar İlkokulu’nun adı, ilkokulu bu okulda okuyan ve üniversiteyi bitirdikten sonra İngilizce öğretmeni olan Feyzullah Taşkınsoy’un, asteğmen olarak katıldığı, 20 Temmuz 1974’de başlatılan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ilk günlerinde şehit olması nedeniyle, Şehit Feyzullah Taşkınsoy olarak değiştirildi.

Şehit Feyzullah Taşkınsoy İlkokulu olarak 1993 yılına kadar eğitim veren okula, derslik yetersizliği nedeniyle 1989–1990 eğitim-öğretim yılında beş derslik ve tek katlı bir bina daha eklendi.  1993 yılında, ilkokul statüsündeki okul, ilköğretim okuluna dönüştürüldü. 1994 yılında ise 13 derslikli bir ek bina daha yapıldı.

Şehit Feyzullah Taşkınsoy İlköğretim Okulu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilkokuldan ayrılarak, yeni düzenleme ile ortaokul düzeyinde eğitim vermeye başladı.

Okulun 1000’i aşkın öğrencisi bulunuyordu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Orhan Akcan (4 yıl önce)
    Çok üzüldüm bende o okulda 60lı yıllarda mezun olmuştum.Okulun taş çeşmenin üst taşlarını babam yerleştirmişti.Geçmişten kalan bir bu okulumuz kalmıştı. Okula ilk ve tek olarak ben gönderde dalgalanan Bayrağımızı hediye etmiştim.
    %100
    %0
    Yanıtla