SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zehir Taciri' Resmi Kurumda Makam Şoförüymüş!

0
Güncellendi - 2021-11-16 03:59:49
'Zehir Taciri' Resmi Kurumda Makam Şoförüymüş!
A- A+ PAYLAŞ

EVİNDEN SONRA ÇALIŞTIĞI RESMİ KURUMDAKİ ZULASINDA DA ÇOK MİKTARDA UYUŞTURUCU HAP BULUNDU.. Malatya‘da 15 gün önce Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yeşil reçeteye tabi 9 bin 300 uyuşturucu hap ele geçirilen şüphelinin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde makam şoförü olduğu ortaya çıktı. Evinde 4 bin 652 adet hap bulunan şüphelinin sorgusundaki itirafları üzerine, müdürlük binasındaki 'zula'sında da 4 bin 648 adet uyuşturucu hap çıktığı bildirildi. Tutuklanan şüphelinin iş akdinin de feshedildiği, Aile ve Soysal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlığın ve il müdürlüğünün resmi açıklamalarında kamuoyuna duyuruldu.

MAKAM ŞOFÖRÜYMÜŞ...

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik olarak 30 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen operasyonda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde sürekli işçi kadrosunda yeralan F.D. adlı şahısta yeşil reçeteye tabi toplam 9 bin 300 uyuşturucu hap ele geçirilmiş, şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

F.D.’nin Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde, il müdürünün makam şoförü olduğu belirlenmişti. Narkotik ekiplerince evinde 4 bin 648 adet, üzerinde ise 4 olmak üzere 4 bin 652 adet hap bulunan şüpheli, Adliyede ifade verirken itirafta bulunarak 4 bin 648 adet hapı da İl Müdürlüğü bodrum katındaki 'zula'da sakladığını itiraf etmişti. Narkotik ekipleri, bu zulada da  4 bin 648 adet hap bulmuştu.

UYUŞTURUCU HAPLARIN BİR BÖLÜMÜNÜ DE ÇALIŞTIĞI KURUMDA SAKLIYORMUŞ

31 Ekim'de tutuklanan F.D.'nin yakalanmasından sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı:

"Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli F.D. sürekli işçi kadrosunda görev yapmakta iken emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda göz altına alınmış ve mahkemece tutuklanmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından derhal yapılan inceleme ile kişinin iş akdi fesih edilmiştir.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 30.10.2021 tarihinde şahsın ikâmetinde yapılan aramada yeşil reçeteye tabii uyuşturucu ve uyarıcı özelliği olan hap ele geçirilmiş, şahıs gözaltına alınmış, yapılan sorgulamada İl Müdürlüğü bodrum katı merdiven altında aynı özelliklere sahip uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri sakladığı beyanı üzerine yapılan aramada söz konusu maddelere de el konulmuştur.

Şahıs “Yeşil Reçeteye Tabii Uyuşturucu ve Uyarıcı Özelliği Olan Hap Satmak” suçundan 31.10.2021 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

Olayın hemen ardından 4857 sayılı iş kanunun 25. Maddesinin “II” Fıkrasında belirtilen Ahlak ve iyi Niyet Kurallarına Uymayan Haller ve Benzerleri başlığı “d” bendi uyarınca ivedilikle gerekli işlem yapılarak açığa alınmış ve iş akdi fesih edilerek kurum ile ilişiği kesilmiştir.

Ayrıca konu ile ilgili 04.11.2021 tarihinde muhakkik görevlendirilerek idari inceleme başlatılmıştır."

BAKAN YANIK'IN AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz kurum,uyuşturucu zulası olmuş” sözlerine ilişkin, “Bahsi geçen şahıs tutukludur, konu basına yansımadan da iş akdi fesih edilmiştir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz kurum ,uyuşturucu zulası olmuş” sözlerine cevap verdi. Yanık “Uyuşturucu ile mücadele kırmızı çizgimizdir. Bu konuda hakkında şüphe olan hiç kimsenin asla gözünün yaşına bakmayız. Skandal kapatılmasın diyen CHPli vekiller ise bizi de kendileri gibi bilmesinler. Skandal kapatmak bizim değil onların uzmanlık alanıdır. Bahsi geçen şahıs tutukludur, konu basına yansımadan da iş akdi fesih edilmiştir. Kişi hakkında idari soruşturma Bakanlığımız müfettişleri tarafından yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- Ankara, AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Biz kendimizi parçalıyoruz belediyede bir işimiz olsun diye çöpçülüğe bile razı iken elalem rahat iş bulmuş birde bu işlerle uğraşıyor bilgisayar yazılımcısıyım Malatya’da iş bulamıyorum kim hakkımı yiyorsa haram zıkkım olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Adam senin makam şöförün bu şöförün hal ve hareketleri seni hiç mi şüphelendirmedi müdür bey. Muhtemelen yıkama yağlama yaparak makam şöförün olmuş. O kurumda bildiğim kadarıyla pedagog, psikolog, sosyal çalışmacı ve doktor hemşire çalışıyor. Onlarda mı demedi sıkıntılı bu adam diye? Kurumdaki çalışanından hatta dibindeki adamdan bir habersin. Müdürlük yapman ne kadar doğru bilmiyorum. Allah korusun o kurumda genç kızlar, erkekler var. Adamın arayıpta bulamadığı bir yer olmuş tam. İnşallah o çocuklara sirayet etmemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rezillik diz boyu (2 yıl önce)
    Arkadaş Rezillik diz boyu.... paçadan akıyor... Bu kaçıncı skandal... Ben sayayım sizlere, Depremde yıkım yolsuzluğu...... (Hesabı sorulmadı, sorumluları hala YİKOB' ta oturuyor) Gri pasaport, insan kaçakçılığı...(Hesabı Sorulmadı...,soruşturma sürüyor.... Sultan Suyu tarihi binaların yıkımı (Hesabı Sorulmadı....., Saygın Gazetecimize dayak.......(Protokolün önünde gerçekleşiyor... nerde bu azmettirenler Turgut Özal Üniversitesi.............(Kanuna aykırı atamalar, skandallar... dizi film) Devlet Dairesinde Uyuşturucu zulası (Pes artık.............. benim hatırladıklarım bunlar. diğerlerini siz altına ekleyin.. malesef... durum bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    İki gün sonra çıkar,işine devam eder.Bizde herzaman olduğu gibi şaşırmaya devam ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    emniyetimizin eline sağlık,bu tür şerefsizlere göz açtırmamak lazim,halk olarak ta kolluk kuvvetlerinin her daim destekcisi olamamız gerekmektedir
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Maşallah,uyuşturucu ticareti yaygınlaşıyor. Malatyada uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasında bu zatın da bayağı bir emeği varmış gibi görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Çıkınca terfi alır merak etmeyin ??
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    kurum müdürü orayı aile şirketine çevirmiş ya baskilli olacaksın yada baskilden evli olacaksın ki seni işe alabilsin biz gittiğimizde iş başvuru formu bile verdiler kendi çevre ve akrabalarını alıyorlar kurumda çalışan işçilerin çoğu kurumdakilerin mutlaka akrabaları oradaki yöneticilerin görevlerine son verilmeli bu olayla belli oldu ki kurumu yönetemiyorlar ancak torpillileri işe alıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (2 yıl önce)
    Türkiye’de Tüm sosyal medya haber sitelerinin 1 numaralı gündemi MALATYA Bu defa devletin kurumu Yani Aile ve sosyal hizmetler müdürlüğü ismi okuyunca bile insan durup düşünüyor AİLE ve SOSYAL bu güzide kurumun düştüğü duruma bakarmısınız 1 şoför tek başına bu kadar şeyi nasıl cesaret edip yapabilir Arkasında kimler var işbirlikçiler kimler kimlere satılacaktı hepsi Araştırılsın Emniyet Müdürü geldiğinde çok heyecanlı idi koşturuyordu ne oldu bu heyecanı bitti Sayın Vali Geldiğinizden beri bu şehre nasıl bir fayda sağladınız kurumları denetliyormusunuz Gazeteci dövülüyor yurt dışına insanlar kaçırılıyor ihalelerde yolsuzluklar var deniliyor Sultan suyu meselesi son durumları nedir bu konuların kamuoyunu neden bilgilendirmiyosunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Ne günlere kaldık ,daha neler duyacağız,neler göreceğiz, yakında bir yolunu bulur aramıza döner ve terfi ederse hiç şaşırmam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Yazık şu Memlekete, bir adam çalıştırırken, hiçmi sorgulanmaz, hiçmi şüphelenmez insan, hiçmi takip edilmez, yeri geldiği zaman bu tür adamlar eviyin içine kadar girer...............ya sabır , bu nasıl idarecilik .......bu nasıl yönetim..........helal olsun yine Malatya yı kötü bir imajla, Türkiye ye tanıt tınız yazıklar olsun.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliseydi (2 yıl önce)
    Belediyede insan kaçakçılığı olsun ses yok Valiye bağlı il müdürlüğünde uyuşturucu depolansın yine ses yok Vali Bey Hangi ilde görev yaptığının farkında değil galiba Sayın Valim Bu işler sizin görev yaptığınız ilde oluyor bilginiz olsun Hatırlatayım Ayrıca bir teşekkürü hak eden Basın ve gerçek gazetecilere gerçekleri ortaya çıkardıkları için çıkmasa üstü kapatılacaktı iyiki basın var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Aliseydi isimli kullanıcı yorumuna
    Akp ile başkanı var kim ne yapsın sayın Valiyi, memleketin geldiği noktaya bak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bu zehir tacirleri kendilerine sağlam yer buluyorlar birtanesşde Sultansuyu tigem müdürünün makam şöförğnün oğlu da uyuşturucudan yattı aftan çıktı şimdi sultansu tigemde işe başladı vatandaş iş aş derken bunlar hemen iş buluyor bunların arkasındaki siyasi güçler kimler ortaya çıksın kamuoyunun bilgisine sunulur özellikle Akp lilere duyurulur
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ne yazık akp skandalların kapatıldığı bir partidir. Bakan akp yi yanlış biliyor ya da öyle görmek istiyor. Hani kendi bakanlığını dolandıran bir bakan vardı ne oldu? Gri pasaport sahtekarlığı ne oldu? vs. vs. Say say bitmez. Yosuzluk usulsüzlük yapan hiç bir akp li ne yazık ki ne yargılanıyor ne de ceza alıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaka?
    0
    0
    Yanıtla
  • O kadar bankalarıda dolandiranlar ülkeyi krize sokup IMF kapilarinda surundurenlerde akp lilerdi degilmi haklısın onlarda yargilanmadi
    0
    0
    Yanıtla