SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'da Turizm Zirvesi

0
Güncellendi - 2017-07-07 02:48:51
Adıyaman'da Turizm Zirvesi
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Kültür Turizmi Zirvesi, 7 Temmuz Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın katılımı ile gerçekleşecek.

Nemrut Dağı’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydedilişinin 30. yıldönümü anısına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adıyaman Valiliği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 7 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan etkinlik ile turizm sektöründe Adıyaman’ın kaynak ve potansiyeline dikkat çekilecek. Ülkemizdeki 16 UNESCO Dünya Mirası alanından birisi de Nemrut Dağı’dır.

Etkinlik kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan Kommagene Nemrut Yönetim Planı tanıtılacak, Avrupa Birliği tarafından destek sağlanan Adıyaman Turizm Sektörünü Canlandırma Projesi sunumu yapılacak. “Kültür Turizmi” ve “Turizm Ekonomisi” başlıklı panel oturumlar ile turizm alanında faaliyet gösteren kurum, kuruluş, üniversite ve STK temsilcileri görüşlerini bildirecek, bilgileri paylaşacak.

Adıyaman Kültür Turizmi Zirvesi’ne GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, TÜRSAB, TÜROFED, TUREB, TUYED ve TUTAP etkinlik paydaşları olarak katkı sağlıyor.

Katılımcılar eşliğinde öğleden sonra düzenlenecek Nemrut Dağı Milli Parkı gezisinin ardından akşam Perre Ören Yeri festival alanında çiğköfte ikram edilecek, Adıyaman Harfane Dinletisi ile etkinlik son bulacak.

BAKAN GAZİANTEP'TE..

Bu arada Zeugma Müzesindeki yeni bölüm açılışını gerçekleştirmek üzere Gaziantep'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, programlar sonrası Turizm sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

İstanbul’da her yerde “Şimdi Gaziantep Gitme Zamanı” diye afiş ve reklamlar gördüğünü ifade eden Bakan Avcı, “Gaziantep'e iyiki geldik. Geçen yıl turizm sektöründe bazı sorunlar yaşandık. Geçen yıl yaşadığımız dezenformasyon kampanyası ve yaşadığımız bazı olumsuzluklar, 2016'daki turizmde bazı sıkıntılar yaşamamıza neden oldu ama bu konjonktürel nedenlerden kaynaklanıyordu, yapısal değildi. Eğer öyle olmasa turizmden uzun süreli endişeler yaşayabilirdik. Ama şu an durum gayet iyiye gidiyor" dedi.

Gaziantep'in önemli bir kültür, sanat ve gastronomi merkezi olduğunu, bünyesinde önemli potansiyelleri bünyesinde barındırdığını ifade eden Avcı, böylesine önemli bir kentin turizmden daha fazla pay alması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin geçen yıl turizmde bazı dış kaynaklı sıkıntılar yaşadığını belirten Avcı,"2014-15 dönemindeki rakamları yeniden göreceğimizi öngörüyoruz. Uluslararası medyanın dezenformasyonu azalmış gibi görünse de halen etkilerini sürüyor. Ama biz bunları aşacağız. Çünkü sektörümüz güçlü. Eğer bu yaşananlar başka bir ülkede olsa kolay kolay ayağa kalkamazdı. Ama sektörümüz 2016'daki ağır şartları tecrübe, sabır ve güçle üzerinden geldi. İnşallah önümüzdeki süreç, önceki yıllardan daha iyi olacak. 2016 krizinden önemli tecrübeler de edindik. Şöyle ki, rahmetli Özal döneminde önemli bir turizm hamlesi başlatıldı. O dönem deniz, kum ve güneş turizmine ağırlık verildi ve önemli kazanımlar da oldu. Ama Türkiye'nin potansiyeli sadece deniz, kum ve güneş değil. Türkiye'nin Gaziantep'te de en güzel örneğini gördüğümüz gibi tüm şehirlerimizde muazzam bir potansiyel var. Dolayısıyla deniz, kum ve güneş parantezinin dışına çıktığımız zaman devasa bir ürün çeşitliliği karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in pek çok alanda ciddi turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkati çeken Avcı, bu anlamda gastronominin ayrı bir yerinin olduğunu aktararak, "Bir ülkeyi değil bir şehir düşünün, 500'den fazla yemeği var. O yüzden bu şehir Yaratcı Şehirler Ağı'na boşa dahil olmuyor" şeklinde konuştu.

Gaziantep, Adıyaman- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız