SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alternatif Ürün Geliştirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:16:53
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, çiftçinin kaderinin sadece kayısıya bağlı kalmaması gerektiğini belirterek, alternatif ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Bu yıl çiftçinin kayısıdan gelir elde edemediğini dile getiren Balin, "Kayısı, Malatya'nın ihracatının yüzde 80 ila 90'ını oluşturuyor. Malatya'da çiftçinin tek iştigal alanı kayısı. Stoklarda 40-50 bin ton kadar kayısımız vardı. Bu yıl 10 bin ton kadar mahsul oldu. 50 bin ton dış taleplere cevap vermektedir ancak fiyatlar ciddi manada yükseldi. Kayısı üreticinin eline bu yıl tabiri caizse hiç para geçmedi" dedi.

"İNŞAAT SEKTÖRÜ DE ETKİLENDİ"

Balin, kayısının don felaketinden etkilenmesiyle birlikte, inşaat sektörünün de bundan olumsuz etkilendiğini kaydederek, "Kayısı, inşaat sektörünü de etkiledi. İnşaat sektöründe son günlerde bir durağanlık var. Eskiden bitmiş dair bulamazken, şuanda inşaatların birçoğu bitmiş durumda ancak satışları gerçekleştirilememektedir. Buda kayısıdan kaynaklanıyor. Umuyorum , Allah'tan tek dileğimiz önümüzdeki yıl Malatya çok güzel bir hasılat elde eder" ifadelerini kullandı.

"ALTERNATİF ÜRÜN OLUŞTURULMALI"

Malatya'dan kayısının yanında alternatif ürünlerin oluşturulması gerektiğini ifade eden Balin, "Malatya'da alternatif ürünlerde geliştirmemiz gerekiyor. Çiftçinin kaderini sadece kayısıya bağlamamalıyız. Bunun yanında alternatif ürünler geliştirip, bunlara teşvik etmeliyiz. Bununla alakalı bizimde bir çalışmamız olacak. Yakın zamanda bu çalışmamızı kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız