SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevre Yolu Trafiği Rahat Nefes Alacak"

0
Güncellendi - 2020-10-09 01:41:33
A- A+ PAYLAŞ

Barguzu Caddesi ile Altın Kayısı Caddelerini birbirine bağlayan, 25 metre genişliğindeki Mavi Göl Caddesi üzerinde bulunan 9 adet binanın kamulaştırması yapılarak 138 bin TL kamulaştırma bedeli ödendi. Caddedeki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.  Çevre yoluna alternatif olacak ve Anayurt Bulvarı’na bağlanacak çalışmanın tamamlanması halinde Danişmentgazi isminin verilmesi planlanıyor.

Mavi Göl Caddesi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif yol açma projelerinin devam ettiğini belirtti. Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mert, “Yeni alternatif yol açma çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu çalışmalarımızın haricinde 25 ve 30 metre genişliğinde iki alternatif yol çalışmamız daha bulunmakta. Açacağımız bu alternatif yollarımızla sürücülerimiz çevre yoluna girmeden Mavi Göl Caddesinde direkt Fahri Kayahan’dan devam edecekler. Böylelikle çevreyolu trafiği de rahat bir nefes almış, trafik yükü azalmış olacaktır. Bu çalışmalarımızın yanında 25 metre genişliğinde 3 ayrı yol çalışmamız daha var. Sayın Başkanımızın talimatları ve uğraşları sonucu bu yıl içerisinde çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Mahallelerine birçok hizmetin yapıldığını belirten Çilesiz Mahalle Muhtarı Veysel Özfındık, Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Murat Dikenli ve Karakavak Mahalle Muhtarı İhsan Güngör yaptıkları açıklamada, “Bulvarların, bağlantı ve ara yolların Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmakta. Özellikle bağlantı yollarının açılması sırasında mahallemizde bulunan metruk binaların kamulaştırılarak yıkılması ve alternatif yolların açılması bizleri çok mutlu etmiştir. Yapılan kamulaştırmada tüm ödemelerin belediye tarafından gerçekleşmesi de mahalle sakinlerimiz tarafından teşekkürle karşılandı. Yeni açılan alternatif yollar biri 25 metre diğeri ise 22 metre genişliğindeki yollar şehrimize kazandırıldı. Bu çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Malatya’nın ulaşımda büyük sorunları olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehrin mazisine layık, istikbale hazırlama noktasında çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyerek, “Malatya’nın en büyük sorunlarından biri ulaşım sorunuydu. 100 yıl önce açılmış ve tek arter üzerinde kurulmuş yoğunluğu çok fazla olan bir şehirdi. Yapmış olduğumuz çalışmalarla Malatya’yı tek merkezden çıkarıp genişletilmesi ve alternatif yolların açılması için yoğun bir çaba harcadık. Amacımız şehrimizi çok arterli bir yapıya kavuşturmaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak her gün yeni bir açılış, yeni bir temel atma programı gerçekleştirmekteyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak 1600 km asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmamız Cumhuriyet tarihinde bir rekordur. Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapı noktasında, çevre düzenlemesi ve yol açma ve asfaltlama çalışmaları noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Şehrimizi mazisine layık, istikbale hazırlama noktasında çalışmalarımız, açılış ve temel atma törenlerimiz devam etmektedir. Bu çalışmaları gerçekleştiren ilgili personellerimizi kutluyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Gelincik Tepesi’nde yeni bir alt merkez oluşturulduğunu da belirterek, “Gelincik Tepesi’nin bir alt merkez olması noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da çalışmalar yapılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şu anda 1500 konutun inşaatı yapılıyor. 6 bin konutun yapılacağı bir alt merkez olarak planlayacağız” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Akıldane (3 yıl önce)
    Sayın başkan umarım yorumları okuyorsunuz.öyle rekor kırdık,görülmemiş hizmetleri yaptık,ilkleri yaptık,demekle bu iş olmuyor.ortada eğer yapılmamış bir hizmet var ise,bir yere hizmet gitmemiş ise bu akparti belediyeciliğinin eksiğidir.malatya b.belediyesi dün mhp de yada chp de değildi.kaç dönem dir ak paritide.şimdiye kadar rekor kırılmamış,hizmet gitmemiş ise sizden önceki başkan ların,yöneticilerin eksiğidir.size battalgazi belediyesinde iken yaptığınız hizmetlerden ötürü oy veren birisi olarak,şu ana kadar umduğumu bulamadım,göremedim.inanın birçok kişide benim gibi düşünüyor.büyükşehir selahattin başkana büyük geldi dedirtmeyin,malatya ya size yakışır kalıcı eserler bırakmaya gayret edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANDAŞ (3 yıl önce)
    Sana verdiğim oya yazık. Her yer de boy boy fotoğrafın insan mütevazi olur biraz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Bir an önce Bostanbaşı Saray Bosna Caddesini Altın Kayısı Bulvarına bağlanması gerekiyor, buradaki sorun neyse halledin, her tarafı açtınız 1 km kadar yeri bir türlü açamadınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza (3 yıl önce)
    mıhlıdut cad. bostanbaşına ne zaman bağlayacaksınız.ondan haber verin
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    20 yıl önce yapılması gereken Kuzey çevre yolunu yapmayın...bugüne kadar gelsin sorun...sonra küçük küçük sokaklarda çevre yolunu rahatlatın...geç kalındı geccc
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Bu haberi okuyan ve o bölgede oturanlar peki bu habere ne der düşünmüyormusunuz. Yapmayın bu kadar rahat abartmayın.Büyütmeyin. Bir başkana gereçği yok eder tarzda abartı yakışmıyor. birde bizi saf yerine koymayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (3 yıl önce)
    O hesap öyle değil 1000 metre yol genişliği 10 metre ise eder 10000 metre2 hesap böyle yapılıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (3 yıl önce)
    Şu elleri ile ileriyi gösteren , tabelaların altında çekilen fotoğrafların hastasıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    bırak şu reklamanı yapmayı.. senin reklamını vatandaş yapsın sen yapma. şu gün olmuş vatandaş ahmet münir erkalı ve mehmet yaşar çerçiyi konuşuyo
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    delik deşik yolların yamasnı yapamayan. logar kapakların etrafını doldurmayan.ağaçlandırmada ve malatyanın yeşiliğinin kayıp olmasında haberi olmayan. içme suyunun kalitesini düşüren..harebe haline gelmiş kaldırım da yürümenin zor olduğun haberi olmayan.. trafiğe kapalı olan küçük caddelerin arabalarla dolu olduğunda haberi olmayan. ağaç gölgesinin olmadığı bir malatyanın olduğundan. trafik sorununa çare bulamayan belediye ve sosyal aktivitesi olmayan bir malatyanın olduğu buna dayalı malatyadan kaçan kaçana olduğu. malatyayı terk edilmesine çare bulamayan büyükşehir belediye başkanı selahattin gürkana çalaışmalarında başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (3 yıl önce)
    Adam gibi adam selahattin gürkan Allah razı olsun başkanımızdan geldi geleli kar kış demeden yolları açıyor genişletiyor. Başkanım birde bu yolların kaldırımları ve ışıkları tecde gibi olsun. Beyaz ve mavi ışıklar ya da pembe Emeğinize sağlık iyi ki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    allah hiç kimseyi memnun olmayan kullarından etmesin bir şeydende memnun olun arkadaş bu kadar herşeyi bilmeniz çok manidar oturduğunuz yerde mimar mühendis haritacı yer bilimci olmanıza gerek yok yapsalar suç yapmasalar suç altın kaplama olsa niye gümüş değil derseniz allah size yardım etsin bu arada ben muhalefetim bilginize ama emeğe saygı duyanlardan
    0
    0
    Yanıtla
  • Mihenk44 (3 yıl önce)
    Adamın biri de (İstanbul nimet!.. nimet!...) vaktiyle “Beşyüz milyon ton asfalt uygulaması yaptık” demişti de bırakın muhalif olanları kendi seçmeni bile büyük harflerle “RIZAAAA!...” demişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    Sayın Başkanım vallahide billahide Cumhuriyet tarihinde rekordur ifadelerinizden artık gına geldi ya. Yeter ama. 4 km lik Sigorta kavşağını Sivas yoluna bağlayan Anayurt Bulvarını 15 km olarak açıklarsanız rekor kırdık dersiniz. Hatta aracımla ölçtüm 3800 metre. Yani 3.8 km. O halde 1600 km asfaltı ben 400 km olarak algılıyorum. Başkanım her hizmetiniz için teşekkur ediyoruz ama abartarak hizmetinize değer katmadığınızı bilin istiyorum. Belki etrafınızdakiler söyle(ye)mezler ben söyleyeyim dedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Bu yolun açılması hiç bir sekilde trafige bir şey farkettirmez, o güzergahta trafiği rahatlatmak istiyorsanz mıhlıdut cad sinden altınkayısı bulvarndaki ortadaki büyuk kavşaktan bostanbaşına bağlamak olur.İş olsun diye iş yapıliyor,
    0
    0
    Yanıtla
  • Size katılıyorum Bülent Bey Açılması gereken esas yol Galericilerden sitesinin karşısından devam eden yolun Altın Kayısı bulvarındaki shell kavşağı ile birleşmesidir. Ve açıldığı zaman ciddi bir yoğunluk alır bu yol
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bayraktar (3 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Öncelikli açılması gereken yol söylediğiniz güzergah
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum, bu yol ile uğraşacağınıza, Bostanbaşını, Altın Kayısı Bulvarına bağlayacak olan, Bahçeşehir kollejinin ordan, Mıhlıdut a bağlanacak yolun kamulaştırmasını yapın kalmış 700 m, tarım arazisi muhabbeti, herşey ellerinde illa Reis talimat mı versin, hayret bişey, millet yıllardır bu yolu bekliyor bunlar nereyle uğraşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen hemşerim tespitin çok doğru. Çevre yolunu kullanmak için zaten Barguzu caddesinden aşağıya 2 km. yol gidiyoruz. Oldu olacak yine çevre yoluna inip oradan gideyim dersin. Çevre yoluna paralel bir yol, trafiği rahatlatmaz. Bu yol Shell'in bulunduğu kavşaktan Barguzu caddesine bağlanmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (3 yıl önce)
    "Büyükşehir Belediyesi olarak 1600 km asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmamız Cumhuriyet tarihinde bir rekordur." demiş ilklerin başkanı... Hangi şehire attılar acaba bu asfaltı? 1.500 km asfalt malatyada atılsa bu şehirde kötü yol kalmaz gibi geliyor bana, bilemedim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak nedim bey 2 gidiş 2 geliş etti mi sana 4 şerit yol 1.500 böl 4 de çıkar 375 km. Büyük başkan duyduğumuza göre hesaplamayı bu şekilde yapın diye talimat vermiştir 1.500 km yok Malatya dan Edirne'ye gider bu yol için Malatya asfalt tesisi günde 24 saat 3 vardiya çalışsa bu yol için asfaltı 3 yılda zor üretir.
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    Yol medeniyettir ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Mavi Göl Caddesi Malatya'nın hangi tarihi ile başkan ve ekbi fanteziye devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Size kalsa her caddeye altın kayısı, sarı kayısı, yeşil kayısı, kayısı çekirdeği gibi isimler verirsiniz. Cadde isimleri markadır. Güzel seçim yapmak gerekir. Malatya'yı yansıtan üç beş şeyde boğulup kalmayın.
    0
    0
    Yanıtla