SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Anadolu Peletleme Projesi' İle İlgili Toplantı Yapıldı

0
Güncellendi - 2020-10-16 20:27:58
'Anadolu Peletleme Projesi' İle İlgili Toplantı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde OYAK'ın Maden Metalürji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Erdemir Maden tarafından "Anadolu Peletleme Projesi Halkın Katılımı Toplantısı" gerçekleştirildi.

Tarihi Taşhan'daki toplantıda yapılan sunumda, Erdemir Maden tarafından işletilen Hasançelebi Mahallesi'ndeki demir cevherini çıkarmak için yürütülecek "Anadolu Peletleme Projesi"nin ÇED sürecinin bu ayın başında başlatıldığı aktarıldı.

Buna göre, açık ocak işletme alanının üretim kapasitesi 16 milyon 500 bin ton/yıl ve Demir Cevheri Peletleme Tesisi'nin kapasitesi ise 3 milyon ton/yıl olan madende, Anadolu Peletleme Projesi ile Demir Cevheri Peletleme Tesisi'nin kapasitesi 4 milyon ton/yıla ve buna bağlı olarak açık ocak işletme alanının üretim kapasitesi de 22 milyon ton/yıla çıkmış olacak.

Projenin inşaat aşamasında yaklaşık 2 bin kişi, işletme aşamasında ise açık ocak işletmeciliği dahil yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Maden sektörünün paydaşlarıyla beraber projenin faaliyete geçmesi ile her yıl yaklaşık 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlanması bekleniyor.

Yaklaşık 49 yıl hizmet vermesi planlanan peletleme tesisi, yılda 4 milyon ton üretim kapasitesiyle, tesis ömrü boyunca toplam 196 milyon ton demir cevheri peleti üreterek entegre demir-çelik fabrikalarına sevk edecek.

Yatırım maliyeti yaklaşık 750 milyon dolar olan Anadolu Peletleme Projesi'nin 2024 yılı temmuz ayında devreye girmesi hedefleniyor.

Toplantıya Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş, Belediye Başkanı Turan Karadağ, Sivas'ın Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Erdemir Maden Genel Müdürü Halil Yıldırım, OYAK Genel Müdür Danışmanı Çağatay Dikmen de katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Yapılacak olan tesis demir çeli fabrikası değil. Sadece peletleme tesisi. Yani çıkarılacak cevher demir çelik fabrikasında işlenecek hale getirilerek demir çelik fabrikasına gönderilecek. Demir çelik fabrikası kurulsa çok daha iyi olacaktı ancak bu olmuyor. Acaba burdan çıkarılacak cevher nereye gönderilecek, Sivas a mı, yoksa Ereğli demir çelik fabrikasına mı? Ayrıca bu toplantıya Divriği belediye başkanı niçin çağrılmış. Divriği bu projenin neresinde?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (4 yıl önce)
    Yollardır yapılacağı söylenen bu Yüzyıllık Hasançelebi Anadolu PELETLEME TESİSLERİ nihayet ete kemiğe büründü.Yatırım başlıyor Hayırlı olsun Hekimhanımıza Malatyamıza ve Ülkemize. İnşallah bu Projeyle birlikte daha sonra Demir-Çelik Fabrikası da kurulur ve Hekimhan’ımız İskenderun ve Karabük gibi Sanayi Şehrine dönüşür ve Malatyamız daha da gelişir. Neden olmadın Hekimhan- Hasançelebi Lojistik yönden de Karadeniz-Akdeniz, Akdeniz-Doğu Anadolu Karatollarının kesiştiği yerde ve ayrıca İstanbul-Ankara-Malatya-Diyarbakır-Kurtalan ve Malatya- İskenderun Demiryollarının da kesiştiği yerde bulunmaktadır. Ayrıca Hekimhan-Hasançelebş-Yanadağu ve Kuluncak Bölgesinde Demir’den başka Altın,Krom,Thoryum,Uranyum,Kömü,Mermer gibi Madenlerimiz yoğun, Buraya yapılacak Ağır Sanayi Fabrikaları, Demir-Çelik Fabrikaları kurulması hayati önemdedir. Bu Fabrikalar yapılırsa Hekimhan’ımız Göç alacak ve Sanayileşerek zenginleşecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    hani vekililer nerde ::: Öznur hanımım mesela
    0
    0
    Yanıtla
  • Madenci44 (4 yıl önce)
    Çok büyük bir yatırım ve Oyak grubun olması da Hekimhan halkı için büyük bir şans ama taş koymak isteyenler çıkıyor arada. Hekimhan halkı kendini sömüren beleşçi şirketleri bölgeden çıkarmalı bir an önce. Oyak, Demir Export, Ciner Holding gibi büyük şirketlerin maden şehri Hekimhan a yatırımları sahipsizlikten uzun yıllar gerçekleşmedi, inşallah bu başlangıcın devamı da gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (4 yıl önce)
    Çok önemli bir yatırımdır, her anlamda her kesim gereken kolaylığı göstermeli. Yerel ekonomi ve istihdamı muazzam kalkındıracaktır. Yatırımcılar yetiştirmek üzere tüm kıdemsiz işçileri bölgeden yani Malatya'dan temin etmeli ve kendilerine bağlı diğer şehirlerdekş işletmelerde görevli deneyimli Malatyalı personele de kolaylık ve avantaj sağlarsa daha çabuk personel yetişir. Bölgeye gelen Malatyalı ustalar ve işçiler, geri dönüş planı yapmadan daha yüksek motivasyonla işçi yetiştirecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (4 yıl önce)
    Büyük bir yatırım daha, memleketimize ve milletimize hayırlı olsun . Umarım bu yatırımada laf söyleyen çıkmaz.
    0
    0
    Yanıtla