ARSALAR SATILSA DAHİ... Özelleştirme İdaresi tarafından satışı 31 Mart 2019 tarihinden sonraya bırakılan Malatya E Tipi Cezaevi yanındaki alanda bulunan tekstil atölyelerinin Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınabilmesi konusunu yakından takip ettiklerini belirten Gümrük ve Ticaret eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Önümüzdeki günlerde Fırat Kalkınma Ajansı tarafından sunulan projeye kaynak aktarılması için Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile görüşeceğiz” dedi. Bu arada, söz konusu arsalar satılsa dahi, atölyelerin 2019 sonuna kadar faaliyetine izin verileceği de belirtildi.
Tüfenkci, 800 civarında işçi çalıştıran ve bazı önemli markalara da fason üretim yapan 16 konfeksiyon atölyesinin faaliyet gösterdiği TEKEL Tütün depolarının üzerinde bulunduğu toplam 82 bin metrekare büyüklüğündeki birbirine komşu 2 ayrı arsanın yerel seçimlerin ardından özelleştirilecek olması nedeniyle arsa üzerindeki tekstil atölyelerinin Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması için başlatılan çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.
Tüfenkci, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığına, tekstil atölyelerine yer yapılması için proje sunulduğunu belirterek “Tabi bu çalışmaları bir an önce hızlandırmak lazım. Biz konuyu yakından takip ediyoruz. Tekstil firmalarına, organize sanayi bölgesinde yer yapılması için bir kaynak ayrılması gerekiyor. Bu kaynağın bir an evvel ayrılması ve atölye binalarının yapımı için önümüzdeki günlerde Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile görüşeceğiz. Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmaları için çalışmaları hızlandıracağız” diye konuştu.
Tüfenkci, arsa satılsa bile tekstilcilerin 2019 sonuna kadar bulundukları yerden tahliye edilmeyeceklerini ve faaliyetlerini sürdüreceklerini de belirtti.
TEKEL depolarının bulunduğu alanın mülkiyeti, 2013 yılında özelleştirme kapsamına alınarak kamu kuruluşu olan TTA Gayrimenkul A.Ş.’ye devredilen arsaların üzerindeki Tekel Tütün Depoları, 2010 yılında Malatya Valiliği tarafından istihdam ve üretim için konfeksiyon atölyelerine kiraya verilmişti. 800 civarında işçinin çalıştığı ve tanınmış çok sayıda konfeksiyon markasına fason olarak üretim yapan 16 konfeksiyon atölyesi, bu satış yüzünden kapanma, çalışanlar da işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.
İlk satışı iptal edilen, ancak ikinci kez satışa çıkarılan TEKEL Tütün Depoları arazisinin hazır depolarda faaliyet gösteren konfeksiyon atölyelerinin çalışmalarını yürütmesine olanak sağlayacak Konfeksiyon Sitesi olarak ilan edilmesi istenirken, satış sürecinden vazgeçilmeyen söz konusu yer için Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, Resmi Gazete’nin 21 Aralık 2018 günkü sayısında yer alan ilanda, 31 Mart’taki yerel seçimler sonrasına ertelendiği duyurulmuştu.
Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com