SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağ-Kur Primlerine Zam Yapılmamalı"

0
Güncellendi - 2018-12-28 03:38:50
A- A+ PAYLAŞ

TESK Yönetim Kurulu Üyesi,  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  “Asgari ücretteki artış nedeniyle 2019’da Bağ -Kur’lunun en düşük SGK primi 882,6 TL olacak.  Yaşanan ekonomik sıkıntıdan esnaf ve sanatkar camiası da büyük oranda etkilenmiştir. Bu nedenle 2019 yılında Bağ-Kur primlerinde artış yapılmamasını istiyoruz.” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücrette yapılan artışın Bağ-Kur primlerine de yansıyacağını belirterek, “2019 yılı asgari ücret, yüzde 26,05 artış ile brüt 2 bin 558 lira, net 2 bin 20 lira oldu.  Sigorta prim tutarları her yıl asgari ücrete bağlı olarak artıyor.  Asgari ücretteki artış nedeniyle 2019’da Bağ-Kur’lunun en düşük SGK primi 882,6 TL olacak. 2018’de yaşanan ekonomik sıkıntılardan esnaf ve sanatkar camiası da her kesim gibi olumsuz etkilenmiştir ve desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle 2019 yılında Bağ-kur primlerine zam yapılmaması talep ediyoruz.” dedi.

Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret konusunda toplumun beklentilerine cevap vermiş,  bazı zorunlu tüketim kalemlerinde de indirim yapılacağı müjdesini kamuoyu paylaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan asgari ücretteki artışın Bağ-Kur primlerine yansıtılmaması konusunda da müjde bekliyoruz.”   ifadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Murtaza Güler (5 yıl önce)
    Esenlik Şirketinin yağmalanması sorunu ne oldu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • imalat (5 yıl önce)
    Serbest Meslek kazancı ve işletme defterlerinden mali müşavirler defter tasdik ücreti alamaz. Bu durumun ne hukuki ne de dini bir gerekçesi vardır. Defter tasdik ücreti haksız kazançtır...Buna izin vermemelisiniz başkan...
    0
    0
    Yanıtla
  • imalat (5 yıl önce)
    Başkan bey, keşke bir de aralık ayında mali müşavirlerin defter tasdik ücreti adı altında esnaflar üzerinden haksız kazanç elde etmesini dile getirseniz. Hiç bir gerekçe olmadan yapılan soygunun hesabını sorsanız.....Serbest meslek kazancı ve işletme defterlerinde e-beyan sistemine geçildi adamlar hala esnaftan tasdik ücreti diye tabiri caizse haraç alıyor...Siyasi konulara ilgi gösterdiğiniz kadar esnafın sorunlarına da eğilin bi zahmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    AKP 17 YILDIR İKTİDARDA,yollarla övünüyor.peki malatya şehir merkezinden geçen TIRLAR-OTOÜSLER-KAMYONLAR hem bizi hem geçen araçları rahatsız ediyor...Hemde genel başk. yardımcısı malatyalıydı.Ne oldu her seçim öncesi çevre yolu bitecek denir ama yapılmadı 17 yıldır...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)AHMET isimli kullanıcı yorumuna
    Hayırdır otobüs kamyon üzerinden mi geçti? Rahatsız oluyorsan yürüyerek git gel sende
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (5 yıl önce)
    Kuzey Çevre yolu sorunu nuda hallederse Şevket keskin halleder
    0
    0
    Yanıtla