SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakanlık PICARD'ı Hatırladı!

0
Güncellendi - 2018-10-09 06:00:40
Bakanlık PICARD'ı Hatırladı!
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Bakanlığı, 9-11 Ekim günleri arasında Malatya'da yapılacak olan PICARD (Gümrükler Akademik Araştırma ve Gelişimde İşbirliği Programı) Konferansı ile ilgili, etkinliğe 2 gün kala kamuoyunu bilgilendirdi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı döneminde Malatya'da yapılması kararlaştırılan, ancak yerel yönetici ve kuruluşların ilgisizliğinin yanı sıra, yeni adı Ticaret Bakanlığı olan bakanlığın da ilgisiz kaldığına ilişkin eleştiriler gündeme getirilen PICARD'la ilgili olarak bakanlıktan nihayet bir açıklama yapıldı ve etkinlik hakkında bilgi verildi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde de herhangi bir duyuru bulunmadığı için eleştiri yapılan PICARD ile ilgili olarak, bu eleştirilerin ardından bakanlığın internet sitesinde de yer verilen açıklama şöyle:

"Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ), ulusal gümrük idarelerinin etkili ve verimli çalışmalarını sağlamak ve geliştirmek amacıyla 1952 yılında kurulmuş bağımsız, hükümetler arası bir kuruluştur. Uluslararası ticaretin %98’ini gerçekleştiren 182 üyeye sahiptir. Ülkemiz, DGÖ kurucu üyelerinden biri olarak, örgüt nezdindeki muhtelif etkinlik, işbirliği çalışması ve projelere aktif katılım sağlamaktadır.

PICARD (Gümrükler Akademik Araştırma ve Gelişimde İşbirliği Programı) Konferansı; DGÖ üyesi ülkelerin gümrük çalışanlarının profesyonel bilgilerinin arttırılması, gümrük eğitimi ve araştırma alanlarında ülkeler arasında işbirliğinin geliştirilmesi, gümrük kariyeri gelişimi stratejilerinin akademik camianın da katkılarıyla uzun vadeli bir planlamaya kavuşturulması amacıyla geliştirilmiş bir organizasyondur.

PICARD, DGÖ`ye üye olan 182 ülkeden Gümrük İdaresi çalışanları, özel sektörden paydaşlar, akademik camia ve uluslararası örgüt temsilcilerinden oluşan, yaklaşık 200 kişiyi bir araya getirmektedir.

Söz konusu konferans, gümrük ve uluslararası ticaret alanındaki yenilikçi yaklaşımları ve güncel gelişmelerden, bu alanda çalışmalar yapan ve farklı sektörlerden gelen temsilcilerin de katkılarıyla haberdar olma imkanı sunması açısından önem taşımaktadır.

İlk defa 2006 yılında Brüksel`de gerçekleştirilen PICARD Konferansı her yıl başka bir üye ülkede düzenlenmekte olup, bu yıl 13’üncüsü 9-11 Ekim 2018 tarihlerinde ülkemiz ev sahipliğinde Malatya`da gerçekleştirilecektir. Konferansa DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya ile farklı ülkelerden üst düzey temsilciler ve Gümrük İdaresi başkanları katılacaktır.

PICARD 2018 Konferansının gündeminde, sınır aşan ticaretin kolaylaştırılması, e-ticaret, uluslararası e-ticaretin düzenlenmesinde izlenebilecek politikalar, gümrüklerde yenilikçi yaklaşımlar ve uygulamalar, gümrüklerde dijital verinin kullanımında yenilikçi yöntemler, güvenlik ve istihbarat sağlamada veri kullanımı, çatışma bölgelerinde sınır yönetimi, gümrüklerde yolsuzluğun önlenmesi ve performans geliştirme çalışmaları gibi konular yer almaktadır. Konferans boyunca katılımcılar, belirlenen gündem maddeleri çerçevesinde fikir alışverişinde bulunma ve farklı tecrübelerden faydalanma fırsatı edinecektir.

Konferans süresince ayrıca, katılımcılara sunulan sosyal programlar çerçevesinde, başta Arslantepe Höyüğü olmak üzere, Malatya`nın tarihi ve turistik yerleri de ziyaret edilecek, ülkemizin tanıtımına katkı sunulacaktır.

13. PICARD Konferansı’nın logosu olarak Arslantepe’de yapılan kazılarda bulunan dünyanın en eski gümrük mührü kullanılmaktadır."

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız