SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Devlet Hastanesi'nin 3. İhalesi İlana Çıktı

0
Güncellendi - 2018-12-28 03:37:12
Battalgazi Devlet Hastanesi'nin 3. İhalesi İlana Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

İHALE İKİ KEZ YAPILAMADI, 3. İHALE SÜRECİ BAŞLADI.. İhalesi yılan hikayesine dönen 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin yapımı işi 3'üncü kez ihaleye çıkarıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün, hastane inşaatı yapım ihalesi ilanı yayınlandı.

Eski Devlet Hastanesi'nin yerinde inşa edilmesi planlanan Battalgazi Devlet Hastanesi'nin yapım işinin "2018/677126 İhale Kayıt Numarası" ile ihale edilmesine ilişkin ilanda, ihalenin 25 Ocak 2019 günü saat 10.30'da Ankara- Çankaya'daki Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü İhale Daire Başkanlığı'nda gerçekleştirileceği belirtildi.

İlanda, işe başlama tarihi, ihalenin sonuçlandırılıp sözleşmenin imzalandıktan sonraki 10 gün olduğu ve yer tesliminden itibaren de 900 günde işin bitirileceği bilgisi yeraldı.

Eski Devlet Hastanesi'nin 32 bin 508 metrekarelik arsasında yapılacağı, bodrum, zemin ve +6 kat olacağı belirtilen Battalgazi Devlet Hastanesi'nin toplam 60 bin 596 metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirildi.

Ancak, hazırlanan proje doğrultusunda ilk olarak 13 Haziran 2018'de "davet" usulü ile ihale yapılacağı duyrulmuştu. İhaleyle ilgili olarak 19 Haziran 2018'de bir açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatyalılara ne söz verdiysek yaptık, ne söz veriyorsak da yapacağız. 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi’nin inşaat yapım ihalesi 13 Haziran 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığımızca gerçekleştirilmiş olup yasal çerçeve içerisinde ihale teklif değerlendirme süreci devam etmektedir. Battalgazi Devlet Hastanesi’nin inşaatına Temmuz ayında başlamayı hedefliyoruz.” demiş, ancak ihale sonuçlandırılamamıştı.

Bir süre sonra yeni ihale tarihi olarak 28 Ağustos 2018 günü ve "açık ihale" usulü ilan edilmiş, bu tarihteki ihale de iptal edilmişti. Bu nedenle, AKP'li siyasiler tepkilere hedef olmuştu.

Milletvekili Çalık, 20 Aralık 2018 günü üçüncü ihaleyle ilgili bir açıklama yaparak, “300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi’nin inşaat yapım ihalesi teknik aksaklıklardan dolayı ertelenmişti. Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız son görüşmede inşaat ihalesinin 25 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirileceği ve yapımına da inşaat sezonu ile birlikte başlanılacağı belirtilmiştir. Projenin dün olduğu gibi bugün ve yarında takipçisi olmaya devam edeceğiz.”  demiş ve  teknik aksaklıklardan kaynaklı sorunların yaşanmaması için projenin takip edilmekte olduğunu ifade etmişti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Tengiz (5 yıl önce)
    Yokmu bir babayiğit eski yimpaşler binasını çürümekten kurtarıp hastahane yapacak özellikte hazır bina var bir restorasyon çalışması ile çürümekten kurtulacak ve Battalgazi ilçemize kazandırılacak özellikte haydi yiğitler gayret
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Bence de Battalgazi ye en az 750 yataklı bir hastane gerekli. Tabi bu ileriyi görebilen siyasetçiler için. Sonra yetmedi büyüt.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Battalgaziye minimum 750 yataklı hastane yapmak gerekiyor 300 yataklı yapılırsa 1 yıl sonra ek bınalar için yine ihalelere cıkılır bastan guzel bır proje yapılıp daha guzel bır hastaneyı malatyamıza kazandırmak gerekiyor. Sağlıkçı olarak soyluyorum bunu. Örnekleri mevcut nevsehır niğde aksaray vb illerde benzer durumlar mevcut
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena (5 yıl önce)
    İhale iptal edilecek boşuna haber bence bu kaçıncı oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (5 yıl önce)
    Başlanmadan inanmayın.Malatya nın işi olunca pek inandırıcı gelmiyor.Ne zaman iş makinalarını orda çalışmaya başlarsa tamam deriz.yoksa hep hikaye hep hikaye...
    0
    0
    Yanıtla
  • yalaza (5 yıl önce)
    Boşuna masraf bu krizde
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)yalaza isimli kullanıcı yorumuna
    allahtan kork malatya tek hastaneye bağlı
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya'da yaşamadığın veya malatyalı olmadığın nasıl da belli oluyor bu yorumunla. nüfusu 400 bine dayanan bir ilçenin hastanesi yok, millet şehrin diğer tarafındaki tek hastaneye hücum ediyor, aylar sonrasına sıra alıyor. sana göre boşuna masraf!!! ne içiyorsunuz bu yorumları yazmadan anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (5 yıl önce)yalaza isimli kullanıcı yorumuna
    battalgazi ilçesine 300 yatakçık hastane. nüfusu battalgazi kadar olan elazığ'a yapılan 1040 yataklı şehir hastanesine ne diyeceksin yalaza efendi? o israf değildir sana göre.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığa 1050 yataklık hastane yapılıyor Battalgaziye hastanesini yıktılar bir hastane yapılmıyor kaç senedir 300 yataklısı reva görülüyüor elazığdan ilinden büyük bir ilçe battalgazinin bir tane hastanesi yok bu rezalet değil mi !
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi ordan, yürü işine git. Söyletme adamı !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi nin Elazığ kadar nüfus u var sen nediyon yalaza??? Elazga 1050 yataklı hastane hakmı.Elazıga 200 yataklı yeterdi.Malatya metropol bi şehir.
    0
    0
    Yanıtla