Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayı Olağan toplantısı tamamlandı. Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval başkanlığında yapılan toplantıda, Hanımınçiftliği, Bahçebaşı (Orduzu) ve Hatunsuyu Mahallelerinin sınırları yeniden düzenlenerek, 3 yeni mahalle kurulmasına karar verildi.
Belediye Meclisi, Temmuz ayı Olağan toplantısı Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, ilk olarak Haziran ayı Olağan toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Toplam 10 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, imar plan değişikliği ile ilgili bazı maddeler kabul edilerek karara bağlanırken, bazı maddelerinde ertelenmesine veya ilgili komisyona havale edilmesine karar verildi.
ORDUZU TARTIŞMALARI..
Battalgazi Belediye Meclisi, Temmuz ayı Olağan toplantısında Hanımınçiftliği Mahallesi, Bahçebaşı (Orduzu) ve Hatunsuyu Mahallelerinin sınırları yeniden düzenlendi. Toplantıda Hanımınçiftliği Mahallesi, Bahçebaşı (Orduzu) Mahallesi ile Hatunsuyu Mahallelerinin bölünerek yeni Mahallelerin kurulmasına dair yapılan İmar komisyonu raporu görüşüldü.
2014 seçimlerinden önce merkez ilçeye bağlı Leylekpınarı, Vaizpınarı, Elmasuyu, Kaldırım, Şanlıkaya, Çarşıbaşı, Kireçocağı, Arslantepe ve Köşebaşı muhtarlıkları ile 9 mahalleden oluşan bir belediye iken Büyükşehir statüsü ile tek mahalleye düşen Orduzu yerleşim biriminin Orduzu ve Arslantepe olarak 2 mahalleye dönüştürülmesi Belediye Meclisinde oylanarak karara bağlandı.
2014 yerel seçimleri öncesi Malatya Belediyesine bağlı belde belediyesi statüsünde olan ve Büyükşehir statüsü ile tek mahalleye dönüşen Malatya’nın en eski yerleşim birimlerinden olan Orduzu’nun’ Orduzu ve Arslantepe olarak 2 muhtarlık olarak sınırlarının belirlenmesi maddesi üzerine söz alan İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Karakuş; “Bunu defalarca söylememize rağmen hiçbirimize bilgi ve haber verilmedi. Diğer bir husus siz hangi mantığa göre dereyi sınır belirleyip, Gelinciktepe Muhtarlığını Arslantepe Muhtarlığı yaptınız? Geçmişte 9 muhtarlık olan Orduzu'yu 2 muhtarlığa nasıl düşürüyorsunuz? En azından 2-3 muhtarlığı birleştirip, 4 veya 5 muhtarlık şeklinde olmuş olsaydı hem hizmetlerin takibi anlamında verimli bir ortam olurdu hem de bu şekilde bir bölünme olmazdı. Gelinciktepe Muhtarlığı oluşturmanın mantığını hala anlayabilmiş değiliz. Komisyon, Meclis üyeleri ile bu konuyu görüşeceğiz demesine rağmen bizlerin bilgisine başvurulmaması, ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla bu işlerin yapılması hoş değil. Yarın birileri de gelir bu yaptıklarınızın hesabını sorar. Kararı alan komisyonda, o bölgede yaşanan bir arkadaşımız var mı, yok. Burada Orduzulu olan 7 Meclis Üyesi var. Hangimiz çağrıldık? Ayrıca Orduzu Mahallesi, Orduzu’nun tamamımı kapsayan bir isim. Yani 9 muhtarlığa verilen genel bir isim.” diyerek Orduzulu meclis üyelerinin dahi görüşü alınmadığı kararı eleştirdi.
İyi Partili Karakuş’un bu eleştirisine İmar Komisyonu üyesi Eyüp Sağlam; “Bahçebaşı olarak bildiğimiz yerden barajın sol tarafından Çınarpark’ın aşağısında doğru olan yerde ve Leylekpınarı’ndan Eski Malatya’ya kadar uzanan yolda bir bölme oldu. Meclisimize Orduzu’nun 4 mahalle olmasına ilişkin talepler vardı ama komisyon böyle değerlendirdi. Bir de Orduzu’nun ismi Gelinciktepe olarak değişmesi istendi ama biz Orduzu isminin yaşaması adına buranın Orduzu Mahallesi ve Arslantepe Mahallesi olarak değişeceği kanaatine vardık. Sadece Orduzu değil Hatunsuyu ve Hanımınçiftliği’nde de aynı şey söz konusu oldu. Hatunsuyu, Hatunsuyu Mahallesi ve Kıraç Mahallesi, Hanımınçiftliği ise Hanımınçiftliği Mahallesi ve Kültür Mahallesi olarak ikiye bölündü.” diyerek İyi Partili Karakuş’un eleştirisine yanıt verdi.
Malatya Belediyesine bağlı bir belde belediyesi iken 2014 yılında yapılan yerel seçimle tek muhtarlığa dönüşen Hanımınçiftliği Mahallesinin Hanımınçiftliği ve Kültür Mahallesi olarak 2 muhtarlığa dönüşmesi ve mahalle sınırlarının belirlenmesi maddesi oylanarak kabul edildi.
Böylece Orduzu'da Arslantepe, Hanımınçiftliği'nde Kültür ve Hatunsuyu'nda Kıraç mahalleleri oluşturuldu.
HATUNSUYU’NDA 52 SOKAĞA İSİMLERİ VERİLDİ
Gündem maddeleri arasında yer alan ve Hatunsuyu Mahallesi sınırları içerisindeki isimsiz ve yeni açılmış 52 sokağa da isimleri verildi.
Toplantıda; Güvenler, Babacanlar, Karadenizler, Vurmaz, Demirhanlar, Akagündüz, Karcılar, Taşlıark, Ziyabey Düzü, Tortum, Karaçalı, İstanbulluoğulları, Karayel, Çitlembik, Eskipazar, Güdül, Yeniçeri, Dağ, Püsküllü, Güverciler, Dumanlı, Çöl, Nazlı, Evliya, Kanarya, Kafkas, Durusu, Doğu, Batı, Okçular, Diyar, İnci, Kimya, Köseli, Çetin, Postacı, Köprübaşı, Akdam, Ülkü, Kemer, Çiftçi, Tarım, Atmaca, Mevsim, Sönmez, Çağdaş, Küpeli, Yeni, Alağöz, Yokuş, Kavaklık ve Kaman sokak isimleri verildi. Sokak isimleri ile ilgili madde mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Belediyenin temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet yol süpürge makinesi alımının oylanarak karara bağlanması, 21 maddenin ertelenmesine, 2 maddenin de ilgili komisyona havale edilmesi ve bir sonraki toplantının 3 Ağustos Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Temmuz Ayı çalışması sona erdi.
malatyahaber.com- Bülten