SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Belgenin Önemini Anlatacağız"

0
Güncellendi - 2017-09-04 22:48:59
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya kayısısının geçtiğimiz Temmuz ayında Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesini aldığını hatırlatarak, “Bu kayısı için çok önemli bir aşama. Biz bundan sonra şu ana kadar elde edemediğimiz imkanları elde edeceğiz. Önümüzdeki günlerde hem ihracatçılara belgenin önemini anlatmak hem de kayısıda fiyat istikrarını sağlamak adına da çalışmalar yapacağız” dedi.

Malatya kayısısının Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesini alması için uzun yıllardır çalışmalar yapıldığını kaydeden Özbey, “Bu uğraşların sonunda nihayet geçtiğimiz ay bu belgeyi aldık. Bu belgeyi Türkiye’de alan 3 tane ürün var. Bunlardan bir tanesi Gaziantep baklavası, diğeri Aydın inciri ve son olarak da Malatya kayısısı bu belgeyi aldı. Bu kayısı için çok önemli bir aşama. Biz bundan sonra şu ana kadar elde edemediğimiz imkanları elde edeceğiz. Bu belge ile kayısımız artık koruma altına alındı. Hiçbir ülke artık kayısıya farklı bir isim koyamayacak ve onu Malatya kayısısı olarak satamayacak. Biz önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarda da Coğrafi İşaret Belgesinin önemini ihracatçılarımıza anlatacağız. Diyeceğiz ki: ‘Malatya artık pazarda kayısı fiyatının tek belirleyicisi olsun. Kayısı fiyatını Malatya belirlesin.’ Biz bununla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Lisanslı Depoculuk ile ilgili de bir çalışma yapacaklarını aktaran Özbey, “Şu anda Cazibe Merkezleri Programı kapsamında projemiz onaylanır vaziyette. İnşallah en yakın zamanda bunun da temelini atarsak bu üreticinin feryadına bir nebze olsun çare olacağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ilyas (7 yıl önce)
    Bu belge çiftciye yüzde kaç katkı sağlayacak? ihracatcıya yüzde kaç katkı sağlayacak,Allah için bir yetkili bunu yerel basında anlatsın veya tartışsın.Bizlerde bu belgenin kimlere hizmet edeceğini bilelim.Yerel basınımız ne işe yarar,memleket (kayısı)sorununa ne katkı sunar o da ayrı bir konu.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.b. (7 yıl önce)
    SAYIN BŞKN belgenin önemini zahmet edipte hiç te anlatma ticaret ve sanai odasına bir teşekkür bile etmedin hiç bir katkı sunmadın .ticaret odasına saldıranlara iki kelime etmedin seminerlere katılmadın destek vermedin.şimdi belge 3 yılda alındı tic odası tarafından şu an sahipleniyorsun.MAŞŞALLAH SANA
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (7 yıl önce)
    Üretici olarak artık içi boş kuru sözler duymak istemiyoruz yıllarca bütün siyasetçiler çeşitli oda başkanları ziraat odaları herkes kendi koltuğuna çalıştı bizim sorunlara hep duyarsız kaldı biz artık kayısı üreticisinin cebine girecek paraya bakarız kuruş katkıları yoktur zarardan başka varlıkları ile yoklukları biz üreticiler için bir anlamları yoktur aşırı yüksek verim açıklayarak kayısı fiyatının değerini düşürüp tücara çalışıyorlar bizden kayısı 5tl 6tl Avrupada 28,5 Avro gün kurusu fiyatı rakamlar herşeyi anlatıyor biz kayısı üreticisini para Baronlarına sattılar özetle kayısı üreticisi aç üretmeyen Tüccar işletmeci ve onun yurtdışı Ağası Kral gibi para ile oynuyor.
    0
    0
    Yanıtla