SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Besi' OSB'ye ÇED Raporu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:31:27
'Besi' OSB'ye ÇED Raporu
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan ilçesinde kurulacak olan Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu kabul edildi.

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Battalgazi Belediye Başkanlığı, Yazıhan Belediye Başkanlığı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Ticaret  Borsası, Malatya Kırmızı Et Üreticilileri Birliği’nin ortaklaşa olarak hayata geçireceği Hayvancılık OSB ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED Raporu ile ilgili olarak, “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

20 BİN BAŞ HAYVAN KAPASİTELİ 

Yazıhan İlçesine bağlı Mısırdere Mahallesi sınırları içerisinde toplamda 312,82 hektarlık  alan üzerine kurulacak olan  Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize  Sanayi Bölgesi içersinde toplamda 165 adet besi işletmesi,1 adet et kombinası, 3 adet yem  fabrikası, 1 adet soğuk hava deposu ve 3 adet biyogaz tesisi  yapılması planlanıyor.  

Toplam da 20 bin baş hayvan kapasiteli olacak olan hayvancılık OSB’de 60 adet 50 baş, 50 adet 100 baş, 30 adet 150 baş, 20 adet 250 baş, 5 adet 500 baş hayvan kapasiteli toplam 165 besi işletmesi bulunacak. 

KOMBİNASI DA İÇİNDE OLACAK

Yazıhan İlçesindeki Hayvancılık OSB’nin içinde günlük 150 baş hayvan kesiminin yapılabileceği bir et kombinası da kurulacak. Kurulacak et kombinasında kesim materyallerinden karkas eti ile beraber parça et, sucuk ve kavurma üretimi yapılacak.  Hayvancılık OSB’de  günlük 125 ton kapasiteli çalışacak 3 adet yem fabrikası ile birlikte 1 adet soğuk hava deposu da planlanıyor.

ELEKTRİK BİYOGAZDAN ÜRETİLECEK

Besi işletmelerinde oluşacak  hayvansal gübre  kurulacak olan 3 adet toplam 16.500 metreküp kapasiteli biyogaz tesislerinde enerji üretiminde kullanılacak. Hayvansal gübreler ilk önce Biyogaz-Biyoenerji tesislerinde işlenerek elektrik üretimi yapılacak.  Üretim sonrasında elde edilen gübre ise  tarımsal üretim yapan çiftçilere verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız