AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TOKİ tarafından yapılmakta olan İnönü Üniversitesi karşısındaki stadyumun inşaat alanında inceleme yaparak, son durum hakkında bilgi aldı.
Stadyum inşaat alanına beraberindeki partili yöneticilerle birlikte giden Milletvekili Çalık, burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, TOKİ Kontrol Mühendisi Hurşit Kuşçu ve inşaat şefi Sedat Başar’dan son durum hakkında bilgi alarak, inşaat alanını gezdi.
Kuşçu, “Yüklenici 6 Eylül 2012 tarihinde işe başladı ve bugün itibariyle betonarmemizin yüzde 91’i tamamlandı, kaba inşaatın çatı makasları yapılmaya başlandı ve artık projemiz 2014 yılının sonu itibariyle tamamlanacak. Saha içi çalışmamız da Mayıs 2015’te tamamlanacak. Dolayısıyla Malatya’ya çok kaliteli, süper ligde örneği olan Mersin ve Sivas gibi çok kaliteli bir stadyumu sahip olacağız” diye konuştu.
İnşaat şefi Başar ise, kaba inşaatın yüzde 91’inin bittiğini belirterek, çelik halatların çekilmeye başlandığını ve bu durumda ise çelik halatların yüzde 30’unun bittiğini kaydetti.
Sadi Fındıklı ise, “Malatya’da bu stadyumun yapılmış olması aynı zamanda bölgenin cazibe merkezi olmasına bir katkıdır, Malatya’nın marka değerine bir katkıdır. Çünkü bu stadyum 15 günde bir maç oynanan bir alan olmayacak. Stadyum bize teslim edildikten sonra oranın diğer müştemilat alanındaki tesisleri de işleterek haftanın her günü faaliyet ve aktivitelerin olduğu bir stadyum haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
Milletvekili Öznur Çalık ise, çeşitli spekülasyonların kamuoyunda yayılmasının aksine stadyum inşaatının UEFA standartlarında yapımının sürdüğünü ve Malatya’ya bu alanda önemli bir tesisin kazandırıldığını ifade etti.
Çalık, stadyum projesinde en az 300 kişilik VIP alanı ve protokol tribünü, 4 adat bay, bayan, engelli soyunma odası, 4 adet teknik direktör odası, 2 adet hakem odası, 1 adet sporcu revir odası, 1 adet doping kontrol odası, restoranlar, sağlık merkezi, çoklu bilet satış merkezleri,basın konferans odaları gibi UEFA standartlarının istemiş olduğu her türlü sosyal ve teknik kullanım alanlarının bulunacağını belirterek, “Proje maliyeti yaklaşık 80 milyon TL’dir. İnşallah bu senenin sonunda bize stadyum teslim edilecek. Ama dizayn ve saha içi donanım ise 2015 yılının ortalarını bulacak. İnşallah 2015’te hep birlikte stadyumunu açmak ve orada süper lige çıkacak Malatyaspor’un maç yapması nasip olur. Malatyaspor’umuz inşallah süper lige ve birinci lige çıkacak performansı sergiler. Ben emeği geçen tüm bakanlarımıza ve herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Saha içinde incelemelerde bulunan Çalık, “Stadyumumuz alttan ısıtmalı olacak ve kar da yağsa, buz da tutsa maç her zaman yapılabilecek” dedi.
Stadyum yağan yağmurdan da olumsuz etkilenmeden, drenaj sistemiyle stat içindeki su tahliye edilecek.