SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bilen; "Rekabet Şansımız Olur"

0
Güncellendi - 2018-04-10 14:57:44
Bilen;
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu üyeleri Arapgir'de bağcılık ve üzüm sektöründe yer alan üreticilerle bir araya geldi. TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Komisyon Sözcüsü Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Komisyon Üyelerinden Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Tokat Milletvekili Celil Göçer ile akademik ve uzman kişiler Arapgir’e geldi.

Heyet ilk olarak Arapgiraymakamlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette heyete eşlik eden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından ilçenin genel durumu hakkında bilgiler verildiği ziyaret sonrası, Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezinde üzüm üreticileri ile bir araya gelen komisyon üyeleri, üreticilerin sorunlarını dinledi. Malatya'da köklü bir bağcılık kültürün olduğunu belirten Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit "Malatya'ya has bir çok üzüm çeşidi ve bu ürünlere has yetişme teknikleri var. Bizler de bu teknikler kaybolmasın diye çalışmalar yürütüyoruz. Bitmiş projelerimiz var devam eden projelerimiz var” şeklinde konuştu. Toplantıda konuşan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, geleneksek bağcılığın yaşadığı tehlikelere dikkat çekerek, “Geleneksel bağcılık, çeşitliliğin azalma bir kaç ürün üzerinde yoğunlaştırıldığı özellikle bazı sürdürülebilir çeşitlerin ihmal edildiği bir tehlike ile baş başa. Dolayısıyla burada il tarım müdürlüğümüzün üzerinden daha önce alımı yapılmış bağlarımızdaki denek çalışmasında farklı karakterdeki ve dönemlerdeki lezzet ve içeriği farklı 41 çeşit üzümün çiftçilerimiz adına belli noktalarda yaşatması ve geliştirmesi arzumuzdur” dedi.

TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen de," Her alanda olduğu gibi bağcılık alanında da teşvikler devam ediyor. Genç çiftçilerimiz destekleniyor. Birlik ve kooperatifler sektörün tüm kesimleri bir araya gelmek durumunda. Üç beş dönümde geçinme devri bitti. Burada butik diyeceğimiz özel ürünler yetiştireceğiz ki, naturel olabilir, organik olabilir, gübresiz ilaçsız olabilir, tadımlık sofralık olabilir bunu yaptığımız zaman rekabet şansımız olur. Ama sıradan bağa hiç gitmeden, çapaya da elaman göndererek başında da durmadan üzüm üretelim buradan da geçinelim derseniz üç beş dönümle geçinme devri bitti. Eskiden bir tek mumla, çırayla, ihtiva ederken, şimdi her türlü teknolojik ürün kullanılıyor giderler arttı. Az masrafla geçindiğimiz dönemler bitti. Bu anlamda bir araya gelmek durumundayız" dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız