SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Binlerce Okulda Temizlik Personeli Yok!"

0
Güncellendi - 2021-10-20 18:41:18
A- A+ PAYLAŞ

'OKULLAR KAPALIYKEN DAHA FAZLA PERSONEL VARDI'..CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TYP Kapsamında İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl okullar kapalıyken alınan personel sayısının azaltılmasını eleştirdi.

Ağbaba, yaptığı açıklamada, "18 Milyon öğrenci 1,5 aydır eğitim görüyor.Ancak, İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından okulların temizliği ve güvenliği için Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalıştırılan personel sayısındaki azalma, eğitim sürecinde ciddi sıkıntıları beraberinde getiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıllardır hizmetli  alımı yapılmaması, hizmetli personellerin görevde yükselme sınavıyla memur kadrolarına geçmeleri dolayısıyla okullardaki hizmetli sayısının az olması pandemi döneminde etkisini çok daha fazla hissettiriyor.Temizlik ve güvenlik personelini İŞKUR’un düzenlediği TYP ile kapatmaya çalışan okullar, bu yıl kontenjanların aşağı çekilmesiyle ciddi sıkıntı yaşamaya başladılar. Pek çok okulun öğrenci velilerinden deterjan parası veya temizlik şirketine ödenmek için para topladığı belirtiliyor.Öğrencilerin de okul kapılarında bekleyen güvenlik personelli olmadan eğitim görmeleri çeşitli sorunları beraberinde getiriyor." dedi.

 Ağbaba, “İŞKUR’un geçtiğimiz yıl okullar kapalıyken aldığı temizlikçi sayısını bu yıl azaltmasını eleştirerek “Bir taraftan Covid’ten korunmanın koşullarından birinin ‘hijyen’ olduğunu söyleyip, diğer taraftan hijyen koşullarını yerine getirmemek doğru bir karar değil. Yurt genelinde binlerce okul temizlik personeli olmadan eğitime başlatıldı.Türkiye’nin dört bir yanından öğrenci velilerinden destek istenerek temizlik sorunu çözülmeye çalışılıyor. Okulların açık kalması isteniyorsa en kısa sürede TYP ile yeni alım yapılmalıdır. 81 ilin tamamında yaşanılan kaos sonlandırılmalıdır” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • torpil istemem (2 yıl önce)
    temizlik parası ,fotokopi parası,beden top parası vs para geçen hafta okula verdim... mesele okula para vermekte değil ...o okulda 30 öğretmen var maaşını ödeyebiliyorsun...2 hademenin mi maaşı öden miyor...ben bir veli olarak devletin onayı varsa dönemin başında toplasınlar...yok kendi kafalarına göre topluyorlarsa çaresini bulsunlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Okulların mevcut görevlileri var, İŞKUR dan geçici temizlikçi ithal etmekte moda oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    90 larda kendi sınıfımızı kendimiz temizlerdik... hademe işçi çavuşluğu yapardı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Eskiden okullarda hademe kadrosu vardı. Okulun temizlik ısınma gibi sorunlarına bakardı. Şimdi nasıl bir sistem var bilmiyorum. O kadar çok değişiklik oluyorki takip edemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (2 yıl önce)
    Sadece okullarda değil, pek çok kurumda da temizlik elemanı yok, var olan hizmetli kadrosundaki personele iş yaptırılamamakta, çalışan personel ya kendi temizliğini yapmak ya da pis ortamda çalışmaya zorlanmakta.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    10 yabancı ülkelere bir sözünüz yokmu sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • ne alaka. okullar pislikten dökülüyor sen siyaset derdindesin. Biraz vicdan
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)black isimli kullanıcı yorumuna
    Okuların temizlik görevlisimi Ne alakası var ülkene saldırı oluyor umrundamı cöp toplama zamanı değil siyasete seçmende biribirlerine denk bu kafanın sectiği parti bu kadar yol alır
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)black isimli kullanıcı yorumuna
    Neresinde siyaset çıkardın üstün zeka vatan meselesi oldumu siyaset olmaz bunu da öğren
    0
    0
    Yanıtla
  • Hangi (2 yıl önce)
    Hangi okul olduğunu yazarmısınız? Bizim çocukların okullarında böyle bir aidat istenmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Üstelik aylık 60 tl ucret alınıyor her bir oğrenciden !
    0
    0
    Yanıtla