SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bir Üretim Üssü Haline Dönüşmüş"

0
Güncellendi - 2021-12-26 12:02:52
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kızılay Sistem Yapının Malatya’da eski Vagon Onarım Fabrikası’nın olduğu alanda bir üretim üssü haline dönüştüğünü ifade ederek, Adalet Bakanlığı’ndan Kızılay’a geçişi sağlanan 90 dönümlük alanda bir lojistik üssün kurulacağını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında atıl vaziyette bulunan eski Vagon Onarım Fabrikası’nın yerine Kızılay tarafından kurulan Üretim Üssü Afet ve İnsani Barınma Sistemleri Fabrikası’nda incelemelerde bulundu.

Fabrika ile ilgili brifing alan Çalık, Kızılay’ın Osmanlı’dan kalan 150 yıllık bir kurum olduğunu anımsatarak, mağdur, mazlum ve ihtiyaç sahibi insan nerede varsa Kızılay’ın orada olduğunu ifade etti. Milletvekili Çalık, Kızılay’ın Türkiye’de mağdurun, mazlumun, afetzedelerin yanında olduğu gibi dünya genelinde de aynı duyarlılıkla hareket ederek, insanların yardımına koştuğunu belirtti.

Kızılay’ın Malatya’daki hikayesinin 2000’li yıllarda artarak devam ettiğini dile getiren Çalık, “Kızılay Bölge Merkezi’ni Malatya’ya kazandırdık. O dönemde bir hedef koyduk; bir lojistik merkezi Malatya’ya kazandırmayı istedik” dedi.

Milletvekili Çalık, lojistik merkezin kurulması amacıyla sonrasında arazi arayışına girdiklerini kaydederek, şunları anlattı:

“Lojistik merkezi Malatya’ya kurmak için organize sanayi bölgelerinde arazilere baktık. Sonrasında Allah nasip etti ve Kızılay Genel Başkanı bir Malatyalı oldu. Bununla birlikte yeni bir Kızılay süreci başladı. Lojistik merkezin büyük bir yere kurulması için çalışma başlatıldı ve Malatya’nın yıllara mazhar kanayan yarası olan atıl durumdaki Vagon Onarım Fabrikası’nın alanının Kızılay’a devri için harekete geçtik.”

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın gayreti, milletvekilleri, belediye başkanları ve herkesin ortak hareketiyle eski Vagon Onarım Fabrikası’nın özelleştirmeden Kızılay’a devrinin gerçekleştiğini kaydetti.

KAPALI MERKEZLER HALİNE GETİRİLİYOR

Milletvekili Çalık, alanın 2018 yılında Kızılay’a geçtiğini anımsatarak, “Şimdi kat ettiğimiz yolu gördüm, bundan dolayı da çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Şu anda Kızılay Sistem Yapı olarak Malatya’da Vagon Onarım Fabrikası’nın olduğu alan bir üretim üssü haline dönmüş vaziyette. Toplamda 600 bin metrekarelik bir alanın devri Kızılay’a yapıldıktan sonra alanlar tek tek kapalı merkezler haline getiriliyor” dedi.

MALATYA EKONOMİSİNE 80 MİLYON TL KATKI SAĞLAYACAK

Kızılay’ın çadırlarını artık Malatya’da ürettiğine dikkat çeken Çalık, şunları söyledi:

“Yeni ve modern barınma sistemlerini, konteynerleri ve evleri burada yapıyorlar. Bu Malatya ticaretine, sanayisine ve ihracatına çok önemli katkıda bulunacak. 37 bin 500 metrekare kapalı alana kurulu 6 holden oluşan tesis, yıllık bir milyon metrekare hafif çelik özel tasarımlar üretim kapasitesine sahip. Yıllık 60 bin adet konteynır üretim kapasitesi bulunan tesis, kapasite açısından Türkiye’nin en büyüklerinden birisi ve barınma sistemleri üretiliyor. Şu anda üretilen sistemle Malatya ihracatına 80 milyon TL katkı sağlayacak. 13,5 dönümlük bir alanda çadır tekstil üretimi devam ediyor. 20 dönümlük alanda yine çadır tekstili için ayrılmış vaziyette.”

90 DÖNÜMLÜK ALAN KIZILAY’A DEVREDİLDİ

Milletvekili Çalık, bölgenin lojistik merkez olmasını istediklerini ve bunun için bir dizi çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, “Lojistik merkez için yolun kenarında bulunması ve demiryolu ağına yakın olması gerekiyor. Yola ve demiryolu ağına yakın olan 90 dönümlük alanın Kızılay’a devri için bir çalışma başlattık. Bu alan Adalet Bakanlığımıza tahsis edilmişti. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve gerekli yerlerle yapmış olduğumuz görüşmeyle 90 dönümlük alanın çok hızlı bir şekilde Kızılay’a devri yapıldı. Malatya, bir lojistik üs olacak. 90 dönümlük alana lojistik üssü kuralım istiyoruz” diye konuştu.

MALATYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ YATIRIM

Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Umut Yalçın ise, Üretim Üssü Afet ve İnsani Barınma Sistemleri Fabrikası’nın hem Malatya hem de ülke adına gelecek dinamikleri için çok önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Yalçın, milletvekili Çalık’ın Kızılay’a her zaman büyük destek verdiğini belirterek, çok güzel bir çalışmayla birlikte Bölge Kan Merkezi’nin Malatya’ya kurulmasında ve lojistik üssün kente kazandırılmasında ciddi katkı sağladığını dile getirdi.

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Çalık’ın kendilerine büyük bir destek verdiğini ifade ederek, “Sayın vekilim siz, bizim arkamızda olduğunuz müddetçe Türk Kızılay’ı hem Türkiye hem de dünyada güzel işlere imza atıyor” dedi. Brifingin ardından AMalatya Milletvekili Öznur Çalık, Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Umut Yalçın, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ve beraberindekilerle fabrikayı gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • kerim (3 yıl önce)
    güzelim malatya kimlerin eline kalmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Yılan hikayesine dönen vagon fabrikasını atıl durumdan kurtaran, lojistik üssü yapılması fikrini ortaya koyan beyni tebrik ediyorum. Inşallah hakkıyla sahip çıkılır. Yararlı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • şehri oraya taşıdınız (3 yıl önce)
    bari trambüsü uzatın ne taksi var ne dolmuş var
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (3 yıl önce)
    Evet harikasınız vekil hanim,güzel bir yatirim güzel bir tesis fakat önemli olan istihdam.bu istihdam icin de sizin referansınız olmadan umutsuzca kandırılan malatya halkı.işe girmek icin sizin ve il baskaninızin onayı gerek sizden olmayana ekmek harammmm.Ama unutmayınız ki ALLAH ın adaleti ergeç tecelli eder ve faturayı iki alemde de ödetir sizlereee.devam edin Allah ile kndırmaya
    0
    0
    Yanıtla