Kayısı satan esnaf, rekolte fazlalığının sadece üreticileri mağdur etmediğini, kendilerinin de mağdur olduklarını söylediler.
Bu yıl kayısının rekoltesinin çok olması nedeni ile fiyatlar düşüşe geçti. Kayısı satıcıları kayısının bol olması nedeni ile “Talep çok ama fiyatların düşmesi bizleri de üreticiyi de etkiliyor. Yaş kayısı en çok il dışına gönderilmek için alınıyor. Havalarında sıcak olması nedeni ile Malatya'dan İstanbul'a kayısı 2-3 günde gidiyor. İstanbul'a gidene kadar da zaten kayısı sıcaklardan dolayı yumuşadığı için bizler zor durumda kalıyoruz. Kayısının kilosunu, cinsine ve kalitesine göre 1,5-3 TL’den satıyoruz. Anlaşmalı kargolarla gönderdiğimiz için nakliye biraz ucuz oluyor, ama yine de ne bizi ne kayısı üreticisini nede kayısı alıcısını memnun ediyor.” dedi.
Bu arada, bu yıl yaş kayısı rekoltesi yaklaşık 600 bin ton, kuru kayısı rekoltesi de 150 bin ton dolayında beklenirken, rekolte yüksekliği ve ihracat imkanının fazla olmamasından dolayı fiyat düşüklüğü yaşanıyor.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.