SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Boğulmalar İçin Araştırma İstedi

0
Güncellendi - 2017-06-12 02:48:14
Boğulmalar İçin Araştırma İstedi
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba, artan boğulma olaylarıyla ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Basına yansıyan haberlerden hareketle Haziran Ayının ilk 9 gününde 10 kişi boğularak hayatını kaybetti. Türkiye önlenebilir ölümlerin en sık yaşandığı ülkelerden biri” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl ortalama 400 bine yakın kişinin suda boğulmalar nedeniyle hayatını kaybettiğini, suda boğulma olaylarının trafik ve ev kazalarından sonra en önemli üçüncü kazayla ölüm sebebi olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardıcısı Veli Ağbaba, deniz olmamasına rağmen, baraj gölleri, göletler ve nehirlerde  suda boğulma vakalarının doğu ve güneydoğu illerinde de sıklıkla görüldüğünü, derin sulara yüzme bilmeyen çocukların serinlemek için girmelerinin, zemindeki çamura saplanmaların, güçlü akıntıya kapılmaların veya yüzme bilmediklerinden dolayı derin bölgelerde çırpınarak boğulmaların önüne geçilemediğini belirtti.

9 GÜNDE YAŞANAN BOĞULMA OLAYLARI

Ağbaba, Araştırma Önergesinde basına yansıdığı şekliyle  Haziran ayında meydana gelen boğulma olaylarını sıralayarak; “1 Haziran 2017 tarihinde Bursa'nın İnegöl ilçesinde serinlemek için Boğazköy Barajı bitişiğindeki gölete giren 15 yaşındaki Bünyamin Güzeltaş ile 15 yaşındaki  Metin Şener, 2 Haziran 2017 tarihinde Düzce’nin Gölyaka ilçesi Aksu Deresine serinlemek için giren 15 yaşındaki Cihan Kardaş,  4 Haziran 2017 tarihinde Malatya Battalgazi ilçesi Karakaya Barajı’nda intihar etmek için gölete atlayan bir kadını kurtarmak isteyen 42 yaşındaki İsmail Öztürk,  5 Haziran 2017 tarihinde Şalpazarı Çok Programlı Lisesi 9 Sınıf öğrencisi 16 Yaşındaki Veysel Metin  Beşikdüzü ilçesi Adacık Mahallesi Öğretmenevi Plajı'nda arkadaşlarıyla serinlemek için girdiği denizde,yine5 Haziran tarihinde Malatya Yazıhan ilçesi Sinanlı Mahallesi yakınlarındaki Karakaya Baraj göletine düşen  38 yaşındaki Serdal Tosun boğılarak hayatını kaybetmiştir. 7 Haziran 2017 tarihinde Isparta Darıderesi Barajı göletinin tasfiye havuzuna giren ortaokul öğrencisi 13 Yaşındaki Yunus Emre Doğan boğulmuş, 12 yaşındaki 2 ortaokul öğrencisi boğulmaktan son anda kurtarılmıştır. 8 Haziran 2017 tarihinde Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde serinlemek için suya giren ve boğulma tehlikesi geçiren arkadaşlarını kurtaran 11 yaşındaki Emin Ünal ile 13 yaşındaki İbrahim Küçükkahraman boğulmuştur. 9 Haziran 2017 tarihinde Muş’un Varto ilçesinde dereye giren 15 Yaşındaki R.Y isimli genç boğularak hayatını kaybetmiştir.Türkiye’de Haziran ayının ilk 9 gününde 10 kişi boğularak hayatını kaybetmiştir.”ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLERE YÜZME DERSİ VERİLMESİ TEKLİFİMİZ 1 YILDIR BEKLETİLİYOR

Türkiye’de  suda boğulma vakalarının çoğunluğunun 11- 19 yaş grubundaki çocuk ve genç erkeklerde görüldüğüne dikkat çeken Veli Ağbaba; “Her yıl Türkiye’de 700’e yakın vatandaşımız boğularak hayatını kaybetmektedir. Uzmanlar özellikle çocuk yaşlarda boğulmaların önüne geçilebilmesi için ebeveynlerin, çocuklarını su ve yüzme konusunda eğitmesi gerektiğini,  3 yaşından itibaren çocuklara yüzme öğretiminin yapılmasını istemektedir.1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklik yapılarak, İlköğretim ve Lise öğrencilerine bakanlık tarafından sağlanacak tesislerde zorunlu yüzme eğitimi verilmesi için hazırladığımız kanun teklifimiz 10 Ağustos 2016 Tarihinde TBMM Başkanlığına sunulmuş,yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen teklif gündeme alınmamıştır.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye’de her yıl havaların ısınmasıyla beraber artan boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi,suda boğulma vakalarının nedenlerinin araştırılıp, bu konuda gerekli tedbirlerin alınması ,okul çağındaki öğrencilere zorunlu yüzme dersi verilebilmesi ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılabilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı tarafından  meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız