“Savcıyım”, “polisim” diyerek kontör veya para isteyen dolandırıcılar, inandırıcılıklarını artırmak için yeni yöntemler buldu. Ankara’da bir kadın önce “savcı” tarafından arandı, ardından kapısını “polis” çaldı ve ikna olup 40 bin lirasını kaptırdı.
ANKARA’da faaliyet gösteren kontör dolandırıcıları bu kez polis kıyafeti kullandı. Yalnız yaşayan F.Ç. isimli kadını telefonla arayıp kendisini savcı olarak tanıtan Murat Duman (34), “Terör örgütü PKK ile bağlantınız tespit edildi. Sizin banka hesabınıza girerek para aktarmışlar. Operasyon düzenleyeceğiz. Ancak polis arkadaşların sizden 40 bin TL alması gerekiyor” dedi. F.Ç. kendisini savcı olarak tanıtan şüpheliye inanmadı.
Kapıyı ‘polis’ çaldı
Bu kez kapısını resmi polis kıyafeti giyen Filiz Akın Bingöl (36) çaldı. F.Ç., Bingöl’ün kimliğini görmek istedi. Gösterilen kimlikten şüphelenen F.Ç., apartman önünde sivil plakalı bir araçta resmi kıyafetli 3 polisi görünce ikna oldu. Kendisini savcı olarak tanıtan Murat Duman’ı arayarak, “Polis arkadaşlar geldiler. Kusura bakmayın. Ben sizi dolandırıcı sandım” dedi.
40 bin lirayı verdi
Şebeke üyesi Bingöl’le banka şubesine giden F.Ç., hesabından 40 bin TL çekerek dolandırıcılara verdi. F.Ç., ertesi gün para hesabına yatırılmayınca dolandırıldığını anladı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne suç duyurusunda bulundu. 8 kişilik şebeke aynı yöntemle M.T. isimli işadamını da dolandırmaya çalıştı. Karşısında polis kıyafetli Bingöl’ü görünce 155 polis hattını arayan M.T., parayı vereceğini söyleyerek şüphelileri Dikmen’deki bir bankanın önüne getirdi. Bu sırada operasyon düzenleyen gerçek polisler, Halil Taşçı (36), İsa Kınalı (26), Gizem T. (22), Murat G. (24), Filiz Akın Bingöl, Murat Duman, Remziye S. (49) ve Ayla Ç.’yi (39) gözaltına aldı. Şüphelilerden Bingöl, Taşçı, Duman ve Kınalı tutuklandı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.