SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

ÇAPO İle Üç İlçenin 13 Kırsal Mahallesinin Su Sorununa Çözüm

ÇAPO İle Üç İlçenin 13 Kırsal Mahallesinin Su Sorununa Çözüm
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)  Genel Müdürlüğü, Akçadağ, Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerine bağlı 13 mahallenin içme suyu sorununu çözdü. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve teknik ekipten oluşan bir heyet çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Daire Başkanı Ramazan Toy, “ÇAPO Gurubu İçme Suyu Projesi kapsamında su kaynağında çalışma yaptık. Burada bize 80 litre tahsisli suyumuz var. Kaynağımızı açtık, şebekemizi yaklaşık 16 bin metre kadar yaptık, isale hattımızı bitirdik, kaynaktaki suyumuzu topladık. Bu sularında şu an ki bitirdiğimiz bölgeye kadar olan 7- 8 tane mahallemiz var, onların içme sularının bağlantılarını yapıyoruz. Kısa zamanda onların bağlantılarını bitireceğiz. Akabinde de alt kısımda Akçadağ, Bahri, Yağmurlu hatta Duranlar bölgesine kadar olan bütün şebekemizi peyder pey bitirip, o bölgeye cazibeli suyu verip, oradaki terfili sistemleri iptal ederek, kurumumuzu enerji adına maliyetini azaltmak için çalışmalarımızı yaptık. Çalışmalarımızda bize desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Mert’e şükranlarımı sunuyorum. Burada yapılan çalışmalarında burada bu sudan faydalanacak mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise, Doğanşehir İlçesi Eskiköy Mahallesi Melet Deresi bölgesinde saniyede 80 litrelik su MASKİ’ye tahsis edildiğini söyledi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda altyapısı olmayan bir yer bırakmamak için çalıştıklarını kaydeden Mert, “Kaptaj ve maslak çalışmalarımızı bitirdik. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Akçadağ İlçesi’ne bağlı Sahilköy, Kömekavak, Altunlu, Dedeköy (Eski Yerleşim Yeri), Gölpınar, Aksaray, Yağmurlu, Bahri, Şeyhler, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Duranlar, Oluklu, Gözene (Çay Sokak), Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Suçatı Mahallelerinin içme suyu sorunu ortadan kalkmış olacak. Şu ana kadar 16 bin metrelik isale hattı yaptık. Çalışma neticesinde Akçadağ İlçesi Sahilköy, Kömekavak, Dedeköy (Eski Yerleşim Yeri), Doğanşehir İlçesi Suçatı, Yeşilyurt İlçesi Gözene (Çay Sokak) ve Oluklu Mahallesi Zeydanlı bölgesine sular verilmeye başlandı. ÇAPO Grup İçme Suyu Projesi kapsamında Akçadağ İlçesi Altunlar, Gölpınar, Yağmurlu, Bahri, Aksaray, Şeyhler ve Yeşilyurt’un Duranlar Mahallelerine ise içme suyu verilmesi için çalışmalar devam ediyor. Çalışma kapsamında yaklaşık 38 bin metrelik içme suyu isale hattı yapılacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Malatya genelinde içme suyu şebeke hatlarını cazibeli hale getirmek için çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz çalıştayımızda bir hocamız şunu söylemişti: ‘Yeraltı sularımız bizim kefen bezimizdir.’  Biz sadece elektrik maliyetini düşürmek anlamında değil bu kurulma aşamasında Allah’ın verdiği nimetlerden herkesin faydalanmasını istiyoruz. İyi bir ekibimiz var, ekiplerimiz her bölgede. Şu anda da kaynaklarımızı ve kaptajlarımızı yeniliyoruz, sisteme alıyoruz, kaynaklarımızı geliştiriyoruz. ÇAPO önemli bir su kaynağımız. Geçen sene geldiğimizde bu kaynağımız zaten aşağıya düşmüştü. Sisteme alamıyorduk, bu sene burada bir kaptaj yaptık. Sondajların tamamını kapatacağız. Ekibimiz şu an Sürgü’de,  Erkenek’te, Kurucuova’da. Amacımız; kaynak sularının rehabilite edilmesi ölçülebilir hale gelmesi.  Buradan da ne kadar suyumuz varda ona göre sisteme dahil etmek istiyoruz. Bu konuda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın verdiği talimatlar doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. MASKİ hep üzerine koyarak devam edecek. Tüm çalışma arkadaşlarımıza ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız