SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÇATAK Projesi'ni Görüştüler

0
Güncellendi - 2016-04-29 20:09:17
ÇATAK Projesi'ni Görüştüler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde, 2014 ve 2015 Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) değerlendirildi, 2016 yılı programının teklif ve çalışma prensipleri görüşüldü.

Düzenlenen toplantıya Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İl Müdür Yardımcısı Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, İl Müdürlüğü konu uzmanları ve proje dahilindeki ilçelerden 2 teknik personel katıldı. Projenin amacının toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına katkı sağlayan üreticilerin desteklenmesi olduğunu söyleyen Selvi, "2014 yılında 4 ilçemiz 15 mahallede başlayan proje, 2015 yılında 7 ilçemiz 33 mahallede devam etmiştir. Proje kapsamında 567 çiftçi ile 12.487,719 dekar alanda uygulama yapıldı. 2016 yılında 20 bin dekar alanda uygulama yapılması planlanmıştır" şeklinde konuştu.

ÇATAK Projesi’nin başlangıcı ve gelişimi ile ilgili bilgiler veren Ali Selvi, çevre problemi belirlenen ve program kapsamına alınan alanlarda, 3 farklı kategoride tarımsal çevre sorunları ile mücadele edildiğini ifade etti. Selvi, “Bu kategoriler ise toprak işlemeden kaynaklanan çevre problemleri ile mücadele kapsamında yapılan Minimum Toprak İşlemeli Tarım (30 TL/da). Toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun mücadele kapsamında uygulamalar (canlı veya cansız perdeleme, taş toplama, drenaj v.b) (60 TL/da). Çevre Dostu Tarım Teknikleri ve Kültürel Uygulamalar kapsamında su kullanımını asgariye indirecek uygun basınçlı sulama sistemleri, kontrollü ilaç ve gübre kullanımı ile organik tarım-iyi tarım ve kapalı drenaj uygulamaları (135 TL/da)” diye konuştu.

Toplantı, katılımcıların 2016 yılı programının teklif ve çalışma prensipleri hakkındaki görüşlerini bildirmeleri ile sona erdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız