SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Çelikhan Tütününde 8 Bin Rekolte Bekleniyor

Çelikhan Tütününde 8 Bin Rekolte Bekleniyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin önemli tütün üretimi yapılan yerlerinden biri olan Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde tütün mesaisi başladı.

Yöre çiftçisinin en önemli gelir kaynağı olan tütünün hasadına başlayan işçiler tarlalarla yoğun mesai harcıyor.

Sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan üreticiler araçlarıyla tarlalarına geliyor. Tarlada tek tek koparılan tütün yaprakları traktörlere yüklenerek evlere getiriliyor.

Burada yapraklar tütün şişine saplanarak iplere diziliyor ve iskelelere asılıyor. Bir süre bu şekilde güneşte kurutulan ürünler satışa hazır hale geliyor.

Tarla sahiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda aile de günlük belirlenen yevmiye karşılığında tarlada çalışıyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Akın, AA muhabirine, üreticilerin ürünlerini toplamaya başladığını anlattı.

Geçen yıl 14 bin ton üretimin olduğu bölgede bu yıl yaklaşık 8 bin ton rekolte beklediklerini dile getiren Akın, "Çelikhan ilçesinin en önemli gelir kaynağı tütündür. Bu yıl tütünde hastalıktan dolayı yüzde 50 gibi bir rekolte düşüşü oldu." dedi.

Akın, Çelikhan tütününün iç piyasada ilgi gördüğünü belirtti.

Üreticilerden İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Yeşilyurt ise ilçede hummalı bir şekilde hasadın başladığını belirtti.

Yeşilyurt, tütün üretiminin zahmetli olduğunu dile getirerek "Bundan başka bir geçim kaynağımız yok. Arazilerimiz çok kısıtlı. Her evin 1-2 dönüm arazisi var." diye konuştu.

Çiftçilerden Fatma Ağaoğlu da (73) tütünden kazandıkları parayla ailelerin geçimini sağladığını söyledi.

Ağaoğlu, "Çocuklarımızı bununla büyüttük, yine de giderimiz çok oluyor. Ben daha çocukken annem ile babam tütün üretimi yapıyorlardı. Ben bu tütünden kazandığım parayla çocuklarımı büyüttüm okuttum ve evlendirdim." diye konuştu.

Adıyaman, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız