SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çiftçinin Tarlasını Boş Bırakmayacağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası olarak pancarın yanı sıra dönemsel olarak mısır, arpa, buğday ekimine de başlayacaklarını ifade eden Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, “Çiftçilerimizin 3 yıl bizimle beraber bu projenin içerisinde yer almasını sağlayacağız. Çiftçinin tarlasını hiçbir zaman boş bırakmayacağız” dedi.

Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Türkiye’de bir karış ekilmedik alan kalmasın’ sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın talimatlarıyla Türkiye Şeker Fabrikaları’nın da (Türkşeker) projenin içerisinde yer aldığını ifade etti.

Malatya Şeker Fabrikası olarak pancarın yanı sıra dönemsel olarak mısır, arpa, buğday ekimine de başlayacaklarını kaydeden Altun, “Çiftçimize ek destek olarak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) açıklanacak olan hububat alım taban fiyatlarının yüzde 2 fazlası ödemede bulunarak çiftçimize bir nebze destekte bulunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. 

Altun, fabrika olarak ekime iştirak eden çiftçilere ürün bedellerinin sonunda ödenmek üzere iki avans ödemesinde bulunacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Çiftçimizin tohum, suni gübre ce sulama ekipmanları Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) tarafından ürün bedellerinde ödenmek üzere faizsiz bir şekilde temin edilecek. Bundan dolayı da PANKOBİRLİK’e de bu projenin içerisinde yer aldıkları için teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Ürünün tesliminde ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıklamış olduğu fiyatın en az yüzde 2’si oranında çiftçiye bir prim uygulanarak, çiftçinin daha çok gelir elde etmesini amaçlıyoruz. Bu projenin ülkemize ve çiftçilerimize hayırlı olması dileğiyle tüm çiftçilerimizin taahhütlerini bekliyoruz.” 

Altun, münavebe sistemine (nöbetleşe ekim) göre ekim yaptıklarını ifade ederek, “Malatya bölgesi için 3 yılda bir münavebe uygulamaktayız. Geri kalan 2 yılında da birinci yılı mısır, ikinci yılı arpa veya buğday ekimi yaptırarak çiftçilerimizin 3 yıl bizimle beraber bu projenin içerisinde yer almasını sağlayacağız. Çiftçinin tarlasını hiçbir zaman boş bırakmayacağız" diye konuştu. 

Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Şanlıurfa, Sivas, Adıyaman ve Gaziantep’te ekim yaptırmayı planladıklarını kaydederek, “Şuana kadar 210 çiftçi taahhütte bulundu. 50 bin ton civarında arpa, buğday, mısır ekimi yaptıracağız. Bunun karşılığında da çiftçiye yüksek miktarda gelir sağlayacağımızı tahmin etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cemal (3 yıl önce)
    Hele şükür. Bu defa Sendika Başkanı (Fabrikada çalısan işçi abimiz) değil Fabrika Müdürü açıklama yapmıs. Olmasi gereken bu. Herkes işine bakacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal kardeş eğer Malatya'da bir şeker fabrikası kaldıysa ve çalışıyorsa bunun en büyük sebebi sendika başkanı Nuri Murat'ın önderlik ettiği çabalardır. Yani sendika yapısı ve başkanı bu fabrika için çok daha farklı bir önemdedir. Sendika başkanıyla kişisel bir sıkıntınız olabilir ama Malatya Şeker Fabrikası, sendika başkanının önderlik ettiği kamuoyu baskısı ve desteğiyle varlığını sürdürmektedir, bunu aklınızdan çıkarmayın ve onu sıradan bir konumda değerlendirmeyin. Yoksa nankörlük etmiş olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla