SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çilek Üretimi Hızla Artıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:26:39
A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol ilçesinde Yediveren olarak bilinen çilek üretiminde alınan başarı, üreticilerin İstanbul’a çilek ticareti yapmasına neden oldu. Doğanyol’daki üreticilerin 8 ay süreyle çilek üretimi yaptığı ve dekar başına 20 bin TL gelir elde ettiği açıklandı.

Doğanyol Kaymakamı İsmail Toprak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ile birlikte Doğanyol ilçesinde sürdürülmekte olan Çilek Yetiştiriciliği Projesi ile ilgili olarak üretim yapılan alanlarda incelemede bulundu.

Doğanyol ilçesinde Karakaya Baraj Gölü kenarındaki elverişli alanlarda çilek üretiminin hızlı bir şekilde arttığı belirtilerek, Çilek Yetiştiriciliği Projesi’nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Meyveciliği Geliştirme Projesi tarafından yüzde 50'si karşılandığı, plastik malçlamalı ve damla sulama sistemi ile çilek üretiminin gerçekleştirildiği kaydedildi.

DEKAR BAŞINA 20 BİN TL GELİR

Doğanyol ilçesindeki Çilek Yetiştiriciliği Projesi kapsamında aroması, tadı ve kokusu itibariyle diğer çeşitlerden daha üstün bir çeşit olan Albion (Yediveren Çileği) çeşidinin üretiminin yapıldığı, 8 ay süreyle ürün alındığı, dekardan ortalama 4 ton çilek üretildiği ve yaklaşık 20 bin TL gelir elde edildiği belirtildi.

İSTANBUL’A GÖNDERİLİYOR

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında Doğanyol İlçesindeki çilek yetiştiriciliğinde 2 yıl boyunca toplam 25 dekar alanda üretim yapan  13 çiftçiye  50 bin TL tutarında destek sağlandığı kaydedildi.

Doğanyol ilçesinde üretilen çileklerin öncelikle İstanbul’a gönderildiği belirtildi.  Doğanyol Kaymakamlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 5 yıllık dönemde çilek üretim alanının 500 dekara kadar çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız