SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Kaliteli Şeker Üretiyoruz"

0
Güncellendi - 2018-10-22 05:48:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası'nda pancar alımı kampanyası devam ediyor şu ana kadar yaklaşık 160 bin ton pancar işlemi gerçekleştiği belirtildi.

Pancar alımı hakkında bilgi veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nda bu yılki kampanya döneminin 15 Eylül’de başladığını hatırlatıp, bu yıl yaklaşık 300 bin ton pancar işlemeyi hedeflediklerini belirterek, "2018-2019 yılı kampanyamız 15 Eylül’de pancar alımıyla başladı. Şuana kadar çiftçilerimizden 160 bin ton pancar teslim aldık. 120 bin tonunu işledik bunun karşılığında yaklaşık 12 bin ton şeker bugün itibariyle çıkarttık. 40 bin ton yaş küspe yaklaşık 4 bin ton da melas elde ettik şu ana kadar tahminen bu yıl 300 bin ton pancar işlemeyi hedefliyoruz. Rekoltemiz gerçekleşirse bunun karşılığında 40 bin ton şeker yaklaşık 10 bin ton melas 100 bin ton da yaş küspe hedefliyoruz” dedi.

Malatya Şeker Fabrikası'nın kurulduğu 1956 yılından itibaren bölgeye hitap eden önemli bir kamu kurumu olduğunu belirten Murat, "Malatya açısından binlerce nakliye binlerce çiftçimiz bir şekilde buradan ekmek parası kazanıyor. Sadece biz burayı çalışanlar gözüyle görmüyoruz. Bir de Avrupa standartlarında çok kaliteli şeker üretiyoruz. Doğal organik pancar şekeri öbür tarafta kimyasal sentetik tatlandırıcılar nişasta bazında tatlandırıcılar bu tarafta da doğal tarlada yetişmiş pancar şekeri. Bu sene Malatya şeker fabrikası tarihinin en güzel değerleri yakaladı, çok kaliteli çok verimli bir üretim sezonu geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki sene içinde yaklaşık 500 bin ton pancar hedeflediklerini de belirten Murat, "Özellikle Yazıhan'da Boztepe Barajı'nın faaliyete geçmesinden dolayı o yörede yaklaşık 180 bin dönüm alan sulanacak. Biz bu sene 20 bin dönüm pancar ekimi gerçekleştirdik. Önümüzdeki sene bunu 40 bin tona dönüme çıkardığımız takdirde bu fabrika adeta ihya olur. Bu fabrika daha verimli daha karlı hale gelecek diye düşünüyoruz ama şu bir gerçek bir çok olumsuzluğa rağmen Malatya şeker fabrikası gerçekten tarihin en güzel değerlerini yakaladı çok verimli çok başarılı bir şekilde üretimine devam ediyor” ifadelerini kullandı

Şeker fabrikalarının özelleştirmesine tepki gösteren Murat, "Burası özelleşti takdirde Burası kapanıyor diyoruz kesinlikle buraya alan firma buranın arsası için buraya burada gördüğü rant için alır. Biz yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Devlette devamlılık noktasında da biz üstümüze düşeni yaptık yapacağız. Ben işe girdiğimde bin 392 kişiydik şu anda 360, 370 kişi varız. 11 tane fabrikamız bilindiği gibi devroldu 14 fabrika satıldı" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    İnşallah kapatılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Çok güzel bilgilendirme yapılmış.Elinize,Emeğinize sağlık.Ey yetkili ve etkilililer nerelerdesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    KENEVİR NEDEN YASAKLANDI W. R. Hearst, 1900’lü yıllarda Amerika’da gazete, dergilerin ve medyanın sahibiydi. Ormanları vardı ve kağıt üretiyordu. Eğer kenevirden kağıt yapılırsa, milyonlarını kaybedebilirdi. Rockefeller, dünyanın en zengin adamıydı. Petrol şirketi vardı. Bio yakıt olan kenevir yağı da, elbette onun en büyük düşmanıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Editör Kenevirin faydaları bölümünü neden kaldırdınız eğer şekerle ilgili bölümü bir rahatsızlık vermiş ise o bölümü kaldırıp kenevir yayında kalırdı. lütfen bilgilendirirseniz sevinirim selamlar EDİTÖR NOTU: Abdurrahman Dilipak, kenevir soruşturması yazıp aratırsanız sorunuza yanıt bulabilirsiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim sende haklısın Medeni kanun İsviçre de ceza kanunu İtalya da ticaret kanunu Almanya da idari kanunu Fransa da alınmıştır kendi ülkemize göre kendimiz kanun yapmadık bu yüzden 1 ineğe 2 koyuna 3 keçiye sahip olmadık bunların hepsi bir cep telefonu etmez dediler bizi böyle kandırdılar oysa ki 1 inek 2 koyun 3 keçi sütüyle yoğurt ile peyniriyle yağı ile eti ciğeri işkembesi ile dersiyle 10 kişiyi besler
    0
    0
    Yanıtla