SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali, "Bana Bildirin' Dedi, 'Hak- Hukuk Vurgusu' Yaptı

Vali,
A- A+ PAYLAŞ

Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında “Toplu Kırsal Konutlarda Altyapı ve Üstyapı Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. 

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, Vali Yardımcıları Osman Kural ve Abdulselam Bıçak,  Akçadağ, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Yazıhan ve Yeşilyurt Kaymakamları, AFAD Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürü Ahmet Nehar Poçan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Yardımcısı Abdulkadir Çiğdem, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, FEDAŞ Malatya İl Müdürü Orkun Özgan  ve Kırsal Konutlar Müşavir Firma Temsilcileri katıldı. 

Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada; deprem nedeniyle Malatya'da zor bir dönemden geçildiğini belirterek, hak ve hukuktan asla taviz vermeyeceklerini vurgulayıp, şehrin yeniden  inşaa ve imarı için mali gücün, kaynağın, projelerinin ve iradelerinin mevcut olduğunu, başta kaymakamlar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşların amirlerinin inisiyatif alarak sorunların çözümüne katkı sunmaları gerektiğini ifade etti.

Çözülemeyen sorunların kendisine mutlaka bildirilmesi gerektiğini konuşmalarına ekleyen Vali Yavuz, kura sonucu kalıcı konutlarına kavuşan vatandaşların kendilerine daha önce tahsis edilen konteynerleri boşaltması hususunda, talimat vererek konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde; teslim edilecek kırsal konutların, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanarak, 2024 yılı sonuna kadar teslim edileceği kaydedildi.

İlçelerde toplu konut ve kırsal kesim konutları projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara aralıksız devam edilmesi ve proje sürecinin daha verimli ilerlemesi adına yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

Bu arada, daha önce Malatya'daki imar uygulamalarıyla ilgili, kamu görevlilerine buna engel çıkaranlara karşı tavizsiz olunması mesajı içeren talimatlar veren  Vali Yavuz'un, son toplantıdaki konuşmasında ‘haktan hukuktan taviz vermeyecekleri’ne ilişkin açıklaması, olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 hafta önce)
    Basın yolu ile sıkıntılarımızı anlatmaya çalışıyoruz.elektirik arızaları niçin ciddiye alınmamak ta.çok mağdur oluyoruz.derdimizi kime duyuracağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Şu siyasi ve yöneticiler ne kadar boş. Boş boş konusacaginiza bu millet sizden icraat bekliyor.. emrinizde çalışan bı müdüre söz geçiremeyen kalkmış halka ayar vermiye çalışıyor. Bu millet zaten yanmış. Anca çak çek konusmalar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (4 hafta önce)
    Sayın valim belki siz duymadınız ama sağır sulatanl bile duydu. Aradan geçen 19 aylık bir süreye rağmen hala neden tek bir bireysel yerinde dönüşüm projesi başlamadı. Kimler neden engelliyor ve zorluklar çıkartılıyor. Nedir bu düzensizlik ve lakayitlik. Kimler bu gecikmelerden menfaat sağlayacak. Bu güne kadar olan biten herşeyden sorumlu olan kaypak belediyecilik anlayışı ve devlet kurumları neden bir şeylere al atıp bu işi hızlandırmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatan (4 hafta önce)
    Vali bey toplantıyı kiminle yapıyor kurum içindeki çalışanlarlamı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (4 hafta önce)
    Sayın valim üst yöneticilere çözülmeyen veya çözülemeyen konuları bana bildirin demişsiniz de biz sıradan vatandaşlar nasıl bildirelim sizlere. Sayın valim okulların açılmasına az bir zaman kaldı MEB.öğretmenlerini dersanelerden ve özel okullardan lütfen uzak tutun.Hem mebde çalışıp hem dershanelerde çalışan bu öğretmenler yüzünden sektör çalışanları perişan.Milli eğitim konuyu çok ama çok iyi biliyor lütfen ani kontroller yaptırın.Adıyaman bunu başardı bizde yapabiliriz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sayın valim Murat arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum milli eğitim öğretmenleri yüzünden Özel sektörde asgari ücrete çalışmak zorunda kalan bir çok atanamayan öğretmen arkadaşlar vardır, milli eğitim'de çalışan öğretmen arkadaşlar idarecilerle programlarını oluşturuyor hafta içi ve hafta sonunda özel sektörde çalışıyorlar sizden ricamız bir an önce bu yapılanmanın çökertilmesidir Olumsuz beğenide bulunan arkadaşlar da belli ki hem Özel sektörde hem de milli eğitim'de çalışmaktadır anlaşılan onların zorlarına gidiyor bu olay, öğretmenlik yapacaksanız bağlı olduğunuz okullarda hakkıyla yapmanızdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (4 hafta önce)
    Sayın valim çözülmeyen sorunları bildirin demişsiniz. Buyrun bildiriyorum. Malumunuz şehrimizi terk etmeyen ve inadına bu şehirde yaşamak isteyen tüccar, sanayici ve özellikle esnaf ayakta kalabilmek için zor koşullarda mücadele ediyor. Sermaye yeterliliğinin düşük olduğu ilimizde krediye ulaşmak zor ve çok maliyetli. Buna rağmen mücadele eden sanayici insan gücüne ulaşmakta ve deprem bölgesine özel bir teşviğin verilmemesinden dolayı zorda. Nüfusun azalmasına bağlı olarak tüccar daralan iş hacminden dolayı zorda. Hele küçük ölçekli esnaf can çekişmekte. Bulabilirse daracık konteynerde iş yapmaya çalışırken bir yandan da eline bakan aile fetlerinin yüzüne bakmakta zorlanıyor. Az hasarlı ortaya , hasarlı ortaya döndü. şu oldu bu oldu derken evine onbinlerce lira masraf yapan binlerce kişi bir baktı ki evi iş yeri rezerv alanda !!! Esnaf zengin değil. Olan sermayesini hatayata tutunmak için harcadı. Döviz veya altınla eşden dosttan borç aldı. Şimdi 16 aydır kazanamadım diyerek vergi beyanını az gösterse Mehmet abi ile başı derde girer. Olmayan kazancını gösterse ailesi ile başı derde girer. Enflasyon muhasebesi ile gelir elde etmeyen küçük esnaf mecbur vergi ödeyecek. Şehrin iş hacmi küçüldü. Emekçi insanlar gurbette hayata tutunmaya çalışıyor. Bir yandan memlekete nasıl döneceğim hesabında. Kira destekleri muamma. Mücbir sebep kaldıracak. Verilecek onbinlerce dilekçe maliye çalışanına yük. Dilekçeleri sonuçlandırana kadar canları çıkacak. Nedir bu MALATYA dan alıp verilemeyen ? İnsanlar evine yerleşmeden. Ticari dengeler oluşmadan kimden nasıl vergi alacaklar ? Nedir bu DEPREM BÖLGESİNDEN alıp veremedikleri ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asim (4 hafta önce)
    Rezerv alan zorbalığı için mahkemelere kadar başvurduk.içi boşalmış cimer aracılığıyla 10 un üzerinde başvurumuz oldu ama nafile.rezarv alan itiraz dilekçemizin hiç bir muhataplığı olmadı.dayatarak bir sosyal çalışma yapılmaması dava dahi açtık.rezerv alan da 170 hak sahipliğine karşı 400 üzerinde daire yapılırken sağlam evinde oturana, yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene zorbalık yapılarak rant amaçlı rezerv alan ihaleleri hak hukuk gaspının tam karşılığı.ülke yangın yeri alani bir şekilde amacın ihaleler yoluyla dehşet bir yolsuzluk yapmak.son toki ihalesi için bir daire 3 milyon üzerinde bir rakama ihale edildi.ülke yangın yeri deprem bölgesi ise tam bir yıkım ve kaos içerisinde.sayin vali de bunları,ben kimim, Malatya da herkesten çok iyi biliyor ama yine de toplumun gazı alınsın de derdin de.daha büyük belaların kaçınılmaz olduğu zamana doğru gidiyoruz.çünkü bir ülkede bu denli hırsızlık, yosuzluk, liyakatsizlik ve ekonomik iç savaşın yaşanıyorsa daha büyük felaketlere maruz kalacağız maalesef.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kernekli (4 hafta önce)
    Tabi valim hemen söyleyeyim. Mesela depremden sonra ağır hasar alan bu kamu binalarını kimler yıktı? Siz bilmezsiniz çok doğal! Yanınızdakilere bi sorun sözleşmeleri var mıymış? Ne karşılığı yıkmışlar?
    %89
    %11
    Yanıtla