SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cueva, 2 Maç Oynadığı Milli Takımdan Döndü

0
Güncellendi - 2020-11-23 18:45:11
Cueva, 2 Maç Oynadığı Milli Takımdan Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un Perulu on numarası Christian Cueva, milli maçların tamamlanmasının ardından Türkiye’ye döndü.

Lig’de sekizinci haftada Malatya’da Yukatel Denizlispor maçının ardından milli maçlar nedeniyle Peru’ya giden Cueva, Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 3. hafta maçında Şili, 4.haftada ise Arjantin karşılaşmalarında görev aldı.

Süper Lig’de son olarak sekizinci haftada Malatya’da oynanan ve 2-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlanan Yukatel Denizlispor karşılaşmasında 36.dakikada teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından oyundan alınması sonrası kriz yaşayan Cueva, milli maçların tamamlanmasının ardından Türkiye’ye dönüş yaptı.

Sarı siyahlı takımın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, Yukatel Denizlispor maçı sonrası Perulu oyuncu ile yaşananlarla ilgili kulüp televizyonuna, “Bizde oyuncu olduk. En sevdiğimiz hocaların başında Saffet Susiç gelir. İstanbulspor’da her hafta beni oyundan çıkarıyordu. 65.dakikada bakıyordum tabela kalkıyor, yine ben çıkıyorum. En son bir gün isyan ettim. Baktım yine tabelada benim numaram el kol hareketi yaptım, öbür taraftan sahadan çıktım gittim. Arkadaşlarım bana dışarı çıkarken ‘yapma, etme’ diyorlardı ama bayağı bir sinirlenmiştim. Beni teselli edenlere de tabela kalkınca onlarda aynı tepkiyi verip, soyunma odasına geldiler. Saffet hocada o gün soyunma odasına bize bir hayli kızmıştı. ‘Bir daha bunu görmek istemiyorum. Bana saygınız olmayabilir ama oyuna giren arkadaşınıza saygınız olacak. Bundan sonra her çıkan mutlaka oyuna giren arkadaşına başarı dileyip, çıkacak’ diye söylemişti. Onu anlayışla karşıladım ama bir hafta sonra baktım yine ben ve tabii yine isyan. Kazanırken de, kaybederken de tabela bana kalkıyor. Ben dayanıklı bir oyuncu olduğumu ve bu dakikadan sonra asıl performansım ön plana çıkar diye düşünüyorum ama hocada belki kafasında taktiksel olarak farklı bir şey düşünüyor. Bunu o gün anlama şansım yoktu çünkü anlayabilmem için benimde hoca olmam, hoca gözüyle bakmam, sadece kendi oyunumu değil takımın bütününün oyununu anlayabilmem gerekirdi ki o günlerde bunu anlamak mümkün değil. Aynı bugün oyuncularımızın da bizim ne yapmak istediğimizi zaman zaman anlayamaması gibi… Bu tür serzenişler olur ve bunlar sahada kalır. Sonrası devam ederse zaten burada birliktelik sürmez. Bunu devam ettiren oyuncum olursa zaten takıma zarar verdiğini hissettiğim anda hiç kimseyi burada tutmam. O yüzden zaman zaman bu tür serzenişleri hoş görüyle karşılarım çünkü bizde oyuncuyduk. Herkes oyunda kalmak ister. Herkes sahada kalıp takım için bir şeyler yapmak ister. Bunları hoş görüyle karşılarım ama devamı gelirse ona da müsaade etmem” açıklamasını yapmıştı.

Hamzaoğlu’nun bu açıklamasının ardından sosyal medyada, sarı siyahlı takımda Cueva’nın kadro dışı bırakıldığı iddiaları dolaşmaya başladı. Ortaya atılan iddialar üzerine gözler Cueva’ya çevrilirken, Perulu oyuncu milli maçların tamamlanmasının ardından Türkiye’ye döndü.

Ovation’un haberine göre, “Orta saha oyuncusu Christian Cueva, Peru Milli Takımı'nda Şili ve Arjantin'e karşı Güney Amerika Elemeleri için oynadıktan sonra kulübü Yeni Malatyaspor'a yeniden katılmak için Türkiye'ye gitti ve grupta tekrar Dünya Kupası'na gitmek için gelişme hayalini sürdürdüğünü söyledi. Ulusal orta saha oyuncusu, Gianluca Lapadula ile kötü bir ilişki olduğu iddiasını da reddetti. Peru'nun her zaman sahip olduğumuz, gerçekleştirdiğimiz bir hayali gerçekleştirmesi için uzun bir yolu var ve bu başka bir rüya olmaya devam edecek, çünkü Dünya Kupası'na gitmek asla aklımızı bırakmayan bir şey. Cueva, América Deportes'ta şöyle dedi: Düşünmek, biraz meditasyon yapmak ve neyi düzeltmemiz gerektiğini bilmek zorundayız.

Elemelerdeki kötü başlangıç ​​için aldıkları eleştiriler sorulduğunda, ulusal orta saha oyuncusu “bir takım saygı ve sevgi kazandığında, insanların her zaman daha fazlasını isteyeceğini düşünüyorum, bu normaldir. Bazen, sadece iyi zamanlarda bizimle olduklarını hissediyorum. Bize olmadıkları şekilde işaret etmeleri veya bize hakaret etmeleri gerektiğini sanmıyorum. Gianluca Lapadula ile sözde kötü ilişki ile ilgili olarak Cueva, “Peru'da kendimizi yaptığımız bir roman. İsterseniz Gianluca'nın kendisine grubun nasıl karşıladığını sorun, sanırım kendisi söyledi. Bizim için daha fazla oyuncu eklendikçe milli takım için daha iyi olacak ve yavaş yavaş birbirimizi daha fazla tanıyacağız. Onu tanıdığım birkaç güne rağmen mükemmel bir ilişkim var. Onunla çok iyi bir ilişkim var. Ve galibiyetle ilk kez sahneye çıkmasını isterdim” ifadelerine yer verildi.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Zerneli (3 yıl önce)
    Bir maçta ki tatsız bir olaydan sonra bir oyuncu kadro dış oluyorsa bu takım bir yere gelemez. Orta sahada top yapacak, baskı kuracak ve pas yapacak bir oyuncuyu nasıl ve nerede oynayacağını bilme sonrada suç futbolcunun olsun. Bazı arkadaşlar hocadan iyi mi biliyorsunuz diye sezrenişte bulunabilirler. Futbol tıp değil, toplasan bir okulun tek dersinin kitabı kadar kuralı ve bilgisi zir çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Hamza hoca vizyonu olmayan bir hoca elindeki kaliteli kadro yapısına karşı zayıf kaldığı için bir sistem oturtamadigindan kalitesiz bir oyun tarzı çıkıyor bu takımın defansı sağlam orta ve ileriyi oturtup ofansif oynatirsa rekor gol atar illaki beş oyuncu değiştirme kardeşim bazen üç bazen dört değiştir iyi gidiyorsa bozma
    0
    0
    Yanıtla
  • HakanRr (3 yıl önce)
    Bu adamı kadro dışı bırakmak en büyük hata.Murat akça disiplinli hareket ediyorsa ne oldu oynadığı maçlarda onun hatasından dolayı yedi gol girduk ama o kadroya cueva kadro dışı ayıp ayıp yazıklar olsun vizyonsuz yönetim ve. Hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (3 yıl önce)
    hamza hamza silah omza
    0
    0
    Yanıtla
  • yms'li (3 yıl önce)
    Cueva kardesimiz sahada serbest kalsa darmadagin edecek ama olmuyor..peruda bir numara bizde cocuk harcaniyor sanki... moralini bozmiyalim ona cok ihtiyaci olacal malatyasporun.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    merak etmeyin ve yazın bir kenara kubilay kanatsızkuşa yer açmak için tettehi de keser hamza hoca. başba bir olay geçen sezon ilk yarı 24.puan toplayan sergen yalçına sen başarasızsın dediler gönderdiler. bakalım bu sezon ilk yarı 24 puan veya daha az puan alınırsa hamza hamzaoğlunun görevine son verilecekmi. ve bu sezon dört takımın düşeceğini hesaba alınırsa 24 puan bile az olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi_Kentli (3 yıl önce)
    Maradona gibi adam, dünya çapinda bi yildiz, Hamza hocanin korkak futbolu yüzünden kendini gösteremedi ne yazik, benjamin tetteth de ayni sekilde, Malatyaspor oyunu bu iki adamin üzerine kursa sampiyon olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ATICI (3 yıl önce)
    Adam peru milli takımında oynuyor ama malatyasporda oynayamıyor.. hamza hoca sen bunu bir düşün..
    0
    0
    Yanıtla