SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Savcı Boyalı Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2021-04-19 18:11:44
Savcı Boyalı Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Konya’da kanser tedavisi gördüğü hastanede korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

2019 yılında Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde göreve başlayan Cumhuriyet Savıcısı 28 yaşındaki Sultan Beyza Boyalı, Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji bölümünde bir süredir kanser tedavisi alıyordu. Hastanedeki korona virüs testi pozitif çıkan ve durumu ağırlaşan Sultan Beyza Boyalı, yoğun bakımdaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hacıveyis Camisi'ne getirilen Sultan Beyza Boyalı’nın cenazesi öğle namazını müteakip Konya Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’na dualarla defnedildi.

Cenaze namazına, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları ve hayatını kaybedene savcı Sultan Beyza Boyalı'nın ailesi ve yakınları katıldı.

MASASI GÜLLERLE DONATILDI..

Kanser tedavisi görürken yakalandığı Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı’nın ölümü görev yaptığı adliyede büyük üzüntüye neden oldu.

Bir süredir kanser tedavisi için Konya’da bulunan ve kaldığı hastanede Covid-19 salgınına yakalanan 28 yaşındaki Doğanşehir Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı’nın vefatı görev yaptığı Doğanşehir Adliyesi’nde büyük üzüntüye neden oldu. Sabah mesaiye gelen Savcı Boyalı’nın mesai arkadaşları, görev yaptığı odaya çiçekler bıraktı.

Doğanşehir Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz Acar da vefat eden Cumhuriyet Savcısı Sultan Beyza Boyalı için taziye mesajı yayımladı. Savcı Sultan Beyza Boyalı’nın 2019 yılının haziran ayında Doğanşehir’e atandığını anımsatan Başsavcı Acar, "Kendisiyle çalışma fırsatı bulduğumuz süre içerisinde davranışları ile hepimize örnek bir duruş sergilemiştir. 10 Mart 2021 tarihinde memleketi Konya’da kendisine lösemi teşhisi konulmuş olup, ivedilikle kemoterapi tedavisine başlanılmıştır. 15 Mart 2021 tarihinde ülkemizde ve dünyada yayılan Covid-19 salgınına yakalanmış, 27 Mart’ta entübe olmuş ve vermiş olduğu yaşam mücadelesini 18 Nisan’da kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yargı camiamıza başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Konya, Malatya, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Şengül ÇİFCİ (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsunn ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yılmazer (3 yıl önce)
    ALLAH cc , Rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. geride kalanlarına sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun ailesine sabır türküyenin başı sağ olsun O kongreleri yapanlar koltuk için kronayı unutanlar vürüsü yaymaya yardım edenler o kızımızın aylesinin yüzüne nasıl baktıkar yürekleri yanmadımı
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun..
    0
    0
    Yanıtla