SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbe Girişimi Davası'na Özel Duruşma Salonu

A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY Darbe Girişimi Malatya ayağıında aralarında eski 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 6 generalin dahil olduğu tamamı asker 76 sanıklı dava için Yakınca Spor Salonu mahkeme salonuna dönüştürüldü. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ile Başsavcı Vekili Mehmet Badem, mahkeme salonunu basına tanıttı.

15 Temmuz darbe girişiminde darbeye destek verdikleri öne sürülen 2’nci Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’nde bulunan general ve askerlere yönelik açılan dava, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 Mart’ta Yakınca Spor Salonu’nda görülmeye başlanacak. Malatya Adliyesi'ndeki salonların yetersizliği nedeniyle Yakınca Spor Salonu, davanın görülebilmesi için uygun hale getirildi.

Yaklaşık 100 bin TL’ye mal olduğu öğrenilen mahkeme salonunu basına tanıtan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, “15 Temmuz hain darbe girişiminin Malatya ayağına ilişkin 2’nci Ordu ve 7’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda meydana gelen kalkışmaya ilişkin yapılan soruşturma neticesinde 76 sanık hakkında Kamu Davası açıldı. Bu dava, 7 Mart itibariyle görülmeye başlanacak. 2’nci Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin de dahil olduğu 6 generalin aralarında yer aldığı 76 sanıklı Kamu Davası burada görülecek” dedi.

Yılmaz, Malatya Adliye'sindeki duruşma salonlarının yetersizliği nedeniyle duruşmanın Yakınca Spor Salonu’nda görüleceğini kaydederek, “Bakanlığımızın ayırdığı ödenekle söz konusu bu duruşma salonu hazırlandı. Toplam bin 52 metrekare kapalı alana sahip bu spor salonunda 224 tribün koltuğu var. Bunlar duruşmayı takip edecek kişiler ve basın mensupları için ayrıldı. 80 masa, 200 de sandalye var. Sanık avukatlarının, müşteki ve müşteki avukatlarının oturacağı yerler ile sanıkların bulunacağı alan ayarlandı.7 Mart’ta duruşma başlayacak” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, sanıklardan duruşmaya gelmek isteyenlerin getirileceğini, gelmek istemeyenlerin bulundukları cezaevlerinden görüntülü olarak duruşmaya katılacaklarını da sözlerine ekledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız