SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı Malatya'da

0
Güncellendi - 2019-11-24 03:43:16
Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırında, vatandaşlara 7,4 büyüklüğündeki Gölcük depremi yapay olarak yaşatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi BU+ Etkinlikleri, "Açık Ders" eğitim seminer dizisi kapsamında, Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı kentteki bir alışveriş merkezine getirildi. Burada vatandaşlara deprem anında yaşananları deneyimleme imkanı sunuldu.

Etkinlik sorumlusu Cansu Oral,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin 2016 yılından bu yana düzenlendiğini söyledi.

İstanbul dışındaki etkinliklere Malatya'dan başladıklarını kaydeden Oral, şu bilgileri verdi:

"Anadolu'daki 'Açık Ders' etkinliğinin ilkini Tekfen Holding ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenliyoruz. Kentte 4 etkinlik gerçekleştireceğiz. Bugün deprem tırı etkinliğimiz başladı ve bu tırda deprem eğitimi veriyoruz. İkinci etkinliğimiz ise 26 Kasım'da Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener'in konuşmacı olarak katılacağı 'Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz'. Ardından 4 Aralık'ta Prof. Dr. Rana Sanyal'ın 'Kanserle Mücadelede Elimizde Neler Var? adlı organizasyon yapılacak. Son olarak da 10 Aralık'ta Prof. Dr. Gökhan Özertan'ın 'Tarımda Yenilikçi Uygulamalar' isimli açık dersi düzenlenecek."

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afet'e Hazırlık Birimi Deprem Eğitmenleri Elif Çiftçi ve Rüya Kocaman ise tırda vatandaşlara deprem öncesi alınması gereken önlemler ile deprem sırasında yapılması gerekenleri anlattı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız