SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Dezavantajlı Kişilere Teknik Yardım İçin Toplantı

0
Güncellendi - 2020-03-10 01:51:00
Dezavantajlı Kişilere Teknik Yardım İçin Toplantı
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı – IPA II dönemi kapsamında uygulanan İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı kapsamında desteklenen TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu İçin Teknik Yardım Operasyonu ilk yönetim toplantısı gerçekleştirildi.

4 Mart 2020 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen toplantıya, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Melahat Güray ve uzmanlar katılım sağladı.

Sözleşme Makamı olan Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan’ın selamlama konuşması ile başlayan toplantı, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Vahap Yoğunlu’nun ve AB Türkiye Delegasyonu program yöneticisi Melahat Güray’ın selamlama konuşmaları ve başarı dilekleri ile devam etti.

Toplantı, Operasyon İzleme Uzmanı Ömer Akan’ın uygulama sürecini anlatan sunumu ile sona erdi.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Ajans tarafından hazırlanan Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonunun Avrupa Birliği tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Aralık 2019 tarihinde onaylandığını belirterek, 14 Şubat 2020 tarihinde ise operasyon anlaşmasının imzalandığını söyledi.

Yoğunlu, 2021 yılının ilk çeyreğinde uygulama süresinin başlanmasının öngörüldüğü operasyonun uygulama süresinin 24 ay olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Fırat Kalkınma Ajansı olarak TRB1 olarak nitelendirdiğimiz Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerimizi içine alan bölgemizde birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. İmzalarını attığımız Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Operasyonu ile amacımız dezavantajlı kişiler için fırsatlar içeren kapsayıcı bir işgücü piyasasını teşvik ederken, bu kişilerin işgücüne sürdürülebilir entegrasyonunu sağlamak ve işgücü piyasasında her türlü ayrımcılıkla mücadele etmektir. Bu kapsamda ilk toplantımızı Ankara’da gerçekleştirdik. Çok verimli bir toplantı oldu” şeklinde konuştu.

Operasyonun sürekliliği ve tamamlayıcılığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile sağlanacağını vurgulayan Yoğunlu, “Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün istihdama dahil olmasını sağlayarak, işgücü piyasasında arz ve talep arasındaki boşluğu daraltacağız. Ajansımız tarafından uygulanacak olan operasyon kapsamında, TRB1 Bölgesi’nde yoksul veya yoksulluk riski bulunan kadın ve gençlerin hedef alındığı dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına katılımının artırılması hedeflenmektedir. Eski hükümlüler, denetimli serbestlik altındakiler, eski bağımlılar ve benzeri dezavantajlı alt hedef grupları da operasyon kapsamında desteklenecektir. Toplam 4.155.000 Euro bütçeli Operasyonun yüzde 15’lik ülke katkısı (623.250 Euro) Ajans eş finansmanı ile karşılanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yoğunlu, operasyon kapsamında farkındalık artırma çalışmaları, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri, kariyer ve psikolojik destek danışmanlığı, kurumsal kapasitelerinin artırılmasına yönelik eğitimler ve teknik geziler ile araştırma çalışmaları yürütmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız